Zenés színház

Kertesi Ingrid 25 éve tagja az Operaháznak

2010.11.17. 13:00
Ajánlom
A művésznő a jubileumot november 23-án a Rigoletto előadásával ünnepli – az estén Gilda szerepében hallhatja a közönség.

Tizenkilenc évesen kezdte a Zeneakadémiát - előtte nyolc évig csellózni tanult, majd Sziklay Erika növendékeként 1986-ban diplomázott. Még abban az évben szerződtette az Operaház, ahol magánénekesként egyre fontosabb szerepekhez jutott, ám koncerténekesként is gyakran fellép. Jelentős barokk- és oratóriumrepertoárral rendelkezik, misék és kantáták szoprán szólistájaként is népszerű, közel harminc lemezfelvétel közreműködője.

Számos versenyen vett részt, a győztesek között végzett Lipcsében (1984), Barcelonában (1985) és a németországi Güterslohban (1988). Nemzetközi színpadok vendégszereplőjeként, többek közt Bécsben, Berlinben, Grazban, Lugenben, Amsterdamban, Bregenzben, Párizsban, Strassburgban és Veronában aratott sikereket. Az 1996 és 1998 közötti évadokban a düsseldorfi opera szerződtette, emellett a Magyar Állami Operaházban is énekelt. A Magyar Televízió 1996-ban közel egyórás portréfilmet készített róla.

"Boldog vagyok, mert jubileumi előadásomra elődeim jelezték érkezésüket. Megtisztel László Margit, Kalmár Magda, Kincses Veronika és számos kolléganőm, akikkel részben vagy egészben párhuzamosan futott a pályánk. Öröm ez, mert nem riválisai, hanem segítő partnerei vagyunk egymásnak. Nagyon gyorsan elrepült ez a huszonöt év, de sem lelkileg, sem fizikailag, sem hangilag nem érzem sorsfordítónak, csupán jelentősnek: tartalmat adott az életemnek a rengeteg szép feladat, amit az Operaháztól kaptam" - nyilatkozta Kertesi Ingrid.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Zenés színház kritika

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Zenés színház interjú

„A Marica grófnőnek minden száma sláger”

A Fertő-tó partján, Mörbischben láthatja a közönség Kálmán Imre örökzöld alkotását, a Marica grófnőt, amely zeneileg és látványosságában is lenyűgözőnek ígérkezik. A produkcióról a Seefestspiele Mörbisch művészeti vezetőjét, Peter Edelmannt kérdeztük.
Zenés színház interjú

"Szeretni kell és pont" – A nő kétszer

Kálmán Imre Cirkuszhercegnőjének kétestés, margitszigeti bemutatójának primadonna szerepében július 20-án Dobó Enikő, 21-én pedig Eperjesi Erika látható majd. A két „Fedórát” szerepükről és az előadásról kérdeztük.
Zenés színház kritika

Dadaista baba

Kortárs-ifjúsági-abszurd-bábopera – a négy jelzőből egy is elég, hogy a közönség előre tudja, nem szokványos élményben lesz része. Vajda Gergely Az óriáscsecsemő című darabja nem csupán megfelelt elvárásainknak, de felül is múlta azokat.