Zenés színház

Két nemről két felvonásban

2013.12.27. 15:24
Ajánlom
Játsszon a Fidelio és az Óbudai Társaskör közös játékán, és tekintse meg január 17-én a Moltopera legújabb produkcióját.

Az Óbudai Társaskör és a Moltopera Társulat együttműködésében megismerhetünk olyan fiatal és tehetséges, de már nem pályakezdő énekeseket, akik nem a népszerűsítő média hullámain kívánnak emelkedni, hanem az operák iránti elszánt szeretettel a saját maguk útját járják. A Moltopera Társulat 2011-ben alakult Ágoston László társulatigazgató elgondolásai alapján. A társulat jeligéje: „Az opera több mint gondolnád!" Új közönséget szeretnének toborozni azokból, akik régi operarajongók, de újra vágynak, és azokból, akik be akarják vezetni a gyerekeiket/unokáikat a zenés színházi világba. Céljuk, hogy a közönség úgy érezze, megérte az operát választani a rengeteg más lehetőség helyett.

A koncert első részében a legnépszerűbb „sláger" áriákból álló csokrot nyújtanak át nekünk, majd egy különleges és különösen aktuális kisopera lesz hallható.

Az olasz származású amerikai zeneszerző, szövegíró Gian Carlo Menotti A telefon című, 1947-ben írt, kétszereplős operáját 1965-ben a Metropolitanben is bemutatták. Humoros történet egy udvarló ifjúról, Benről, kinek legnagyobb vetélytársa nem egy másik férfi, hanem a technika vívmánya, a telefon. A cselekmény szemernyi iróniáját erősíti a zenei gyökerek különös elegye, a darab nagy része musicalre emlékeztető dallamokból épül fel, ám a legváratlanabb pillanatokban csendülnek fel szokatlan harmóniák, s az énekeseket is igencsak próbára tevő, technikai virtuozitást igénylő áriák.

Kérdésünk: Mi a MOLTOPERA szó jelentése?

A helyesen válaszoló közül ketten partnerükkel január 17-én ellátogathatnak az Óbudai Társaskörbe, és megtekinthetik a Moltopera előadását.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kovács János az Operaház korrepetitorainak munkáját méltatta

"Szívből gratulálok nagyszerű billentyűs kollégáimnak" - írja.
Klasszikus

Lányával, Norával zenél Fischer Iván a Fesztiválzenekar új évadában

A Budapesti Fesztiválzenekar bejelentette új évadát, amelynek fénypontjába Monteverdi Orfeója kerül Fischer Iván befejezésével.
Plusz

Látott már kottaírógépet?

Az 1950-es évekbeli találmány soha nem terjedt el széles körben, furcsa alakjával azonban ma már zene- és dizájntörténeti ritkaság.
Klasszikus

Jascha Heifetz ujjai lassított felvételen: ezért volt ő a 20. század Paganinije!

A filmrészlet az 1951-es Of Men and Music című portréból megmutatja, hogy a mindig tökélyre törekvő Heifetz milyen technikás játékos volt.
Könyv

Kukorelly Endre egymillió forintot ajánlott fel a Baumgarten-díj visszaállítására

Az író közösségi finanszírozásból javasolja a díj felélesztését, reagálva a nemzeti ünnepen kiosztott állami kitüntetések körüli visszásságokra.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

101 éves korában elhunyt Bán Elemér operaénekes

A művészt a debreceni Csokonai Színház – melynek örökös tagja volt – saját halottjának tekinti.
Zenés színház hír

Kovács János az Operaház korrepetitorainak munkáját méltatta

"Szívből gratulálok nagyszerű billentyűs kollégáimnak" - írja.
Zenés színház videó

Dallal búcsúzott az új-zélandi tragédia áldozataitól a népszerű operatrió

„Ezek nem mi vagyunk. Mi nem vagyunk erőszakos emberek” – üzenik az új-zélandi énekesek. A tenor családtagja is megsérült a pénteki tömeggyilkosságban.
Zenés színház opera

Az Aida címszerepében debütál Ádám Zsuzsanna Szegeden

Főszerepben mutatkozik be Ádám Zsuzsanna a Szegedi Szabadtéri Játékokon. „Elállt a lélegzetem” – mesélte az énekesnő.
Zenés színház emléktábla

Emléktáblát avattak Mednyánszky Ági tiszteletére

Az Operettszínház örökös tagjának emléktábláját egykori otthona, az Erzsébet tér 5. szám alatt avatták fel.