Zenés színház

Két nemről két felvonásban

2013.12.27. 15:24
Ajánlom
Játsszon a Fidelio és az Óbudai Társaskör közös játékán, és tekintse meg január 17-én a Moltopera legújabb produkcióját.

Az Óbudai Társaskör és a Moltopera Társulat együttműködésében megismerhetünk olyan fiatal és tehetséges, de már nem pályakezdő énekeseket, akik nem a népszerűsítő média hullámain kívánnak emelkedni, hanem az operák iránti elszánt szeretettel a saját maguk útját járják. A Moltopera Társulat 2011-ben alakult Ágoston László társulatigazgató elgondolásai alapján. A társulat jeligéje: „Az opera több mint gondolnád!" Új közönséget szeretnének toborozni azokból, akik régi operarajongók, de újra vágynak, és azokból, akik be akarják vezetni a gyerekeiket/unokáikat a zenés színházi világba. Céljuk, hogy a közönség úgy érezze, megérte az operát választani a rengeteg más lehetőség helyett.

A koncert első részében a legnépszerűbb „sláger" áriákból álló csokrot nyújtanak át nekünk, majd egy különleges és különösen aktuális kisopera lesz hallható.

Az olasz származású amerikai zeneszerző, szövegíró Gian Carlo Menotti A telefon című, 1947-ben írt, kétszereplős operáját 1965-ben a Metropolitanben is bemutatták. Humoros történet egy udvarló ifjúról, Benről, kinek legnagyobb vetélytársa nem egy másik férfi, hanem a technika vívmánya, a telefon. A cselekmény szemernyi iróniáját erősíti a zenei gyökerek különös elegye, a darab nagy része musicalre emlékeztető dallamokból épül fel, ám a legváratlanabb pillanatokban csendülnek fel szokatlan harmóniák, s az énekeseket is igencsak próbára tevő, technikai virtuozitást igénylő áriák.

Kérdésünk: Mi a MOLTOPERA szó jelentése?

A helyesen válaszoló közül ketten partnerükkel január 17-én ellátogathatnak az Óbudai Társaskörbe, és megtekinthetik a Moltopera előadását.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

„Fel kell találni magunkat” – Interjú Bretz Gáborral

Bretz Gábor az Opera állandó művésze, aki az elsők között kapta meg a Kamaraénekesi címet, egy-egy évad során több szerepet is alakít. Legutóbb a – címlapfotót is inspiráló – Don Carlos online premierjén láthattuk. A világhírű basszbaritonnal a pandémia teremtette kihívásokról, az énektanítás rejtelmeiről és arról is beszélgettünk, mit kívánna egy jótündértől.
Vizuál

Nézze meg ingyenesen az európai film legjobbjait a Lux-díj online csatornáján

A Lux Közönségdíj online mozicsatornáján május 16-ig ingyenesen megtekinthető három sokszorosan díjazott európai film: az Oscar- és Európa-díjas Még egy kört mindenkinek, az Oscar-jelölt Kollektíva és a Corpus Christi című alkotás. A közönség szavazatait is várják.
Klasszikus

„Újraéled a karanténba zárt kultúra”- kihirdette a Budapesti Fesztiválzenekar 2021–22-es évadát

Fischer Iván rendezte új operaelőadás, Richard Strauss-maraton és nemzetközi sztárok, köztük Danyiil Trifonov vagy Jordi Savall is szerepelnek a Budapesti Fesztiválzenekar 2021–22-es évadjában.
Színház

Új bemutatókkal kezdi jubileumi évadát a Vígszínház

Több mint 90 éves hagyományát követve a Vígszínház május 1-jén megkezdte a következő évad bérleteinek értékesítését. Bár egyelőre csak decemberig hirdettek műsort, az elmúlt időszak közönség előtt be nem mutatott előadásai mellett újdonságokat is tartogat a 2021/2022-es szezon.
Színház

Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze

Május 11-én új tagot választottak a Nemzet Színésze cím birtokosai. A Törőcsik Mari halálával megüresedett helyre Lehoczky Zsuzsát választotta a jelenlegi tizenegy tag.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Erőt adó gesztus - Szemenyei János és Horgas Ádám új klippel adózik az egészségügyi dolgozók munkája előtt

A Szegedi Nemzeti Színház produkciójaként mutatja be Szemenyei János és Horgas Ádám legújabb a Lélegzet börtönében című videóklipjét. A klipet május 15-től lehet megtekinteni a színház közösségi média csatornáin.
Zenés színház gyász

Elhunyt Demény Attila, a Kolozsvári Magyar Opera főrendezője

Demény Attila zeneszerző, Nádasdy-díjas operarendező, karmester, zongoraművész, fesztiválszervező, a kolozsvári operastúdió egykori alapítója 66 éves korában, 2021. május 11-én hunyt el. A hírt Szilágyi Enikő színésznő osztotta meg közösségi oldalán. 
Zenés színház ajánló

Teraszkoncertekkel nyit a Madách Színház

Május végén újra megnyitja kapuit a Madách Színház, hogy immár nézők előtt elevenítse fel a nyári duett koncertek emlékét.
Zenés színház interjú

„Fel kell találni magunkat” – Interjú Bretz Gáborral

Bretz Gábor az Opera állandó művésze, aki az elsők között kapta meg a Kamaraénekesi címet, egy-egy évad során több szerepet is alakít. Legutóbb a – címlapfotót is inspiráló – Don Carlos online premierjén láthattuk. A világhírű basszbaritonnal a pandémia teremtette kihívásokról, az énektanítás rejtelmeiről és arról is beszélgettünk, mit kívánna egy jótündértől.
Zenés színház hír

Egy békacsalád története – Cigány Punkopera az OFF-Biennálén

A Független Színház Magyarország május 16-án tartja Balogh Rodrigó és Illés Márton Békamesék című darabjának ősbemutatóját. Az előadásban énekelve, fájó humorral fűszerezve jelenítik meg egy család három generációjának életét, akik azért harcolnak, hogy kitörjenek a békáknak rendelt mocsárból, és elfogadja őket a többségi társadalom.