Zenés színház

Ki mondta, hogy az operaénekeseket nem érdekli a divat?

2016.08.13. 10:24
Ajánlom
Az alig fél éve megházasodott Anna Jurjevna Nyetrebko párjával és fiával talpig Versace és D&G ruhákban pózol az otthon készült fotókon.

Az ünnepelt orosz operaénekesnő,  Anna Nyetrebko a napokban posztolt pár képet  a saját Facebook oldalára, amelyeken férjével, Yusif Eyvazovval (akikkel decemberben keltek egybe), illetve előző párkapcsolatából született fiával látható. A képeket nézve a család tudatosan összeöltözött, ráadásul nem is akármilyen divatmárkák darabjaiból: mindenkin Versace és D&G ruhadarab látható.  

Ezeket tudta Nyetrebkóról?

  • Egy szentpétervári zeneiskolában tanult, ezalatt a Mariinszkij Színházban takarítónőként dolgozott, hogy ingyenesen megnézhesse az előadásokat.
  • 22 évesen debütált Susanna szerepében, Wolfgang Amadeus Mozart Figaro házassága című operájában.
  • Azóta a világ legnagyobb operaházai és koncerttermei mint a Metropolitan Opera, a Carnegie Hall, és a Teatro alla Scala látják rendszeresen vendégül.
  • A kisfia a basszbariton Erwin Schrott-tól született, akivel hosszú évekig éltek együtt.

A családi fotózásra nem éppen visszafogott darabokat választottak, de Nyetrebkóra egyébként is jellemző, hogy a hétköznapokban szereti a nagy motívumokkal díszített anyagokat, és az élénkebb színű ruhákat, de az sem ritka, hogy hagyományőrző darabokat visel. Vele ellentétben sokan ódzkodnak a harsány daraboktól, de valljuk be, kell is egy karakteres személyiség az ilyen holmik viseléséhez. Anna Nyetrebkónál nincs ezzel gond, így még a legvadabb színű, motívumú ruhákat is felveheti.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.
Zenés színház interjú

„Nem viszem haza a szerepeimet”

Volt már Mozart, Bóni, Mágnás Miska, zongorakísérő a világ legrosszabb énekesnője mellett. Nem csak színész, zenét is szerez. Szemenyei János a hazai zenés színházi élet független személyisége. Nem képzelhetjük már el nélküle a műfajt, még szép, hogy az idei KULT50 kiadványunkban is szerepel.