Zenés színház

Ki nyeri a Madách musicalpályázatát?

2010.10.15. 12:30
Ajánlom
A Madách Színház 2009 decemberében meghirdetett musicalpályázatának utolsó fordulójában a versenyben maradt hét musical egyenként 30 perces keresztmetszetét koncert formájában mutatják be.

A májusi második fordulóba jutott húszból - kritikánk a második fordulóról erre a linkre kattintva olvasható - hét musical keresztmetszete hangzik el az október 20-i és 26-i döntőben koncertszerűen, Pesty-Nagy Kati és Harangi Mária rendezésében.

Faltay Csaba-Orosz Dénes-Gebora György: Csók

Humoros, érzelemdús lélektani krimi remek zenével a cinkotai rémről, akit elhagyott a felesége, ezért sorozatgyilkossá vált.

Szereplők: Pankotay Péter, Laklóth Aladár, Molnár Szilvia, Barabás Kiss Zoltán, Bajza Viktória, Arany Tamás, Ujszigeti Anna, Plásztán Anett.

Fűri Anna-Kiss Judit Ágnes-Gryllus Samu: A fabáb

Carlo Collodi jól ismert meséje alapján. A musical érdekes ötletre épül: a bábok várják, hogy megszülessen valaki, aki majd emberré változtatja őket. A történet nagyon üde, friss, mai - a szellemes, zenileg igényes, játékos dalokkal együtt. Bár a szerzők érezhetően a felnőtt művek közé tennék alkotásukat, valószínű a gyerekek is megtalálnák benne a nekik valót, vagyis családi musical-nek is megfelelő.

Szereplők: Balla Eszter, Barabás Kiss Zoltán, Posta Victor, Laklóth Aladár, Arany Tamás, Várady Viktória, Bajza Viktória, Molnár Szilvia, Ruzicska László, Ujszigeti Anna, Plásztán Anett.

Vizeli Csaba-Másik Lehel: A púpos

Paul Féval azonos című regényének hű adaptációja. Jó jelenetvezetés, jó dialógusok, arányos kompozíció, jól használják a musical adta szabadságot.

Szereplők: Pankotay Péter, Laklóth Aladár, Arany Tamás, Mahó Andrea, Molnár Szilvia, Posta Victor, Barabás Kiss Zoltán, Száraz Tamás, Ruzicska László.

Vizy Márton-Tóth Dávid Ágoston: Attila - Tiszta szívvel

József Attila élete misztériumjáték szerűen, a rombolás és az építés angyalának kíséretében.  Az erős zene újszerűen jeleníti meg a jól ismert verseket.

Szereplők: Posta Victor, Molnár Szilvia, Pankotay Péter, Arany Tamás, Ruzicska László, Laklóth Aladár.

Bolba Tamás-Galambos Attila-Szente Vajk: Csoportterápia

Jóleső mai történet. Mai figurák, helyzetek, humorral telt dialógusok, remek mai dalok - hat emberről, akik egy lerobbant művelődési házban csoportterápiára gyülekeznek...

Szereplők: Balla Eszter, Simon Kornél, Dobos Judit, Nagy Sándor, Szente Vajk, Polyák Lilla.

Bella Máté-Karafiáth Orsolya: Macskadémon

Horror vígmusical - humorral teli zenével, és dalszövegekkel. A fiatal lány, Orsi kivesz egy lakást olyan házban, ahol macskadémon kísért. Ettől valamennyi lakóval rossz történik és a rossz tulajdonságaik erősödnek föl... De végül - a műfaj szabályai szerint - minden jóra fordul.

Szereplők: Bakos Kiss Gábor, Balogh Anna , Derzsi György, Dudás Judit, Barát Attila György, Karafiáth Orsolya.

Lázár Zsigmond - Szabó T. Anna: Kirké

Idő: Budapest, 1939. A történet beágyazódik a '39-es Budapest éjszakai életébe. Szabó T. Anna versei különlegesek és finomak. Kiváló érzéke van a teatralitáshoz. Az anyag igazi víziót rejt magában.
Szereplők: Barát Attila György, Balogh Anna, Egyházi Géza, Balla Eszter, Ladinek Judit, Wégner Judit, Plásztán Anett, Szente Vajk, Derzsi György, Ömböli Pál, Bakos Kiss Gábor.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház opera

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Zenés színház interjú

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Zenés színház veszprémfest

José Cura: „A művészetben nincs helye a skatulyáknak”

José Cura az olasz operairodalom slágereivel és a West Side Story fináléjával tér vissza a VeszprémFestre. Ebből az alkalomból adott interjút a Fideliónak a sokoldalú művész, aki éppen Nabuccót rendez Prágában.
Zenés színház csillagóra

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.