Zenés színház

"Kortárs Csillagaink" a Tháliában

2008.01.29. 00:00
Ajánlom
A Magyar Állami Operaház balett-társulata 2007 tavaszán – Kortárs Csillagaink (Lépésről lépésre) címmel – merész újdonsággal: vadonatúj kortárs koreográfiákat felvonultató balettesttel mutatkozott be a közönségnek. 2008 februárjában a Magyar Nemzeti Balett ismét megrendezi ezt az izgalmas, kétrészes estet, csakhogy a színház-rekonstrukció miatt már a Thália Színházban.
Mivel az ifjú alkotók kollégáikat: az együttes kiemelkedő tehetségű tagjait kérték fel darabjaik tolmácsolására, a nézők a klasszikus képzettségű művészeket modern és kortárs táncosként láthatták viszont az Erkel Színház színpadán - és februárban a Thália Színházban, ahová szeretettel várják mindazokat, akik eddig is nagy érdeklődéssel fogadták a Magyar Nemzeti Balett által rendezett gálaműsorokat. A szervezők remélik, hogy modern estükkel folytatják ezt a hagyományt, s Magyarország első számú balettegyüttese – új arcát mutatva -, "kortárs köntösben" is megörvendezteti a kortárs tánctechnikákra, színpadi látványelemekre, a tánc korszerű kifejezési lehetőségeire fogékony rajongókat.

Keveházi Gábor balettigazgató szerint: "Napjainkban a Magyar Nemzeti Balett számos fiatal tagja már koreográfusként is működik. Tehetségüknek, alkotói ambícióiknak teret kell biztosítanom, és ezt nagy örömmel teszem. Bízom abban, hogy legújabb kortárs balettestünkkel a legújabb irányzatok felé nyitunk utat."

 

 
 

(2008. február 14., 15., 16., 17. 19:00 Thália Színház (Budapest) - Lépésről-lépésre - kortárs koreográfusok estje; km.: a Magyar Nemzeti Balett szólistái és táncosai; koreográfus: Bajári Levente, Fodor Zoltán, Jurányi Patrick, Kun Attila, és Merlo P. Andrea)

Programkereső

Legnépszerűbb

Fidelio Tours

8 kirándulóhely a Balaton körül, ahová elmehetsz idén nyáron

A hazai turizmus idén késve ébredezik. Miközben a legnépszerűbb célpontokat ellepik a látogatók, érdemes a kevésbé ismert helyszíneket is felkeresni. Összegyűjtöttünk néhány balatoni kirándulóhelyet, hogy legyen miből válogatni.
Plusz

„Legyetek jók, ha egyáltalán tudtok” – Néri Fülöp, a humoros szent

Alakját itthon szobor őrzi, életéből népszerű olasz film készült. A 425 éve elhunyt Néri Szent Fülöp azt vallotta, hogy könnyebb a vidám embert Isten útjára téríteni, mint a szomorút.
Klasszikus

Kocsis Zoltán születésnapján indul a Nemzeti Filharmonikus Zenekar bérleteinek értékesítése

Hét bérletet kínál a következő évadra a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az online értékesítés május 30-án indul.
Vizuál

Elhunyt Jerger Krisztina művészettörténész

Életének 72. évében, kedden hunyt el a varsói Magyar Kulturális Intézet egykori vezetője, aki sokat tett a lengyel-magyar művészeti kapcsolatokért.
Vizuál

Két tonna üvegnegatív: vidéki fényképészműtermek gyűjteménye

A kidobástól megmentett üvegnegatívokon az egyes vidékek népviselete mellett a háború előtti és alatti élet pillanatai villannak fel megmutatva azt is, mit tartottak megörökítésre érdemesnek az életükből az 1910-20-as évek táján.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Zenés színház hír

Augusztus 20-án mutatja be a Bánk bánt a Coopera

Vidnyánszky Attila rendezésének díszbemutatóját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartják.
Zenés színház hír

Elhunyt Gabriel Bacquier francia operaénekes

A 20. század egyik vezető baritonja 96 évesen halt meg szerdán otthonában, a normandiai Lestre-ben.
Zenés színház hír

Elmarad a miskolci operafesztivál

A koronavírus-járvány miatt idén nem tartják meg a Bartók Plusz Operafesztivált.
Zenés színház gyász

101 éves korában elhunyt Jurenák Ida, az Operaház legidősebb tagja

Az énekkar egykori szólamvezetője élete utolsó éveit az Ódry Árpád Művészotthonban töltötte, haláláról a Magyar Állami Operaház adott hírt.