Zenés színház

Laki Krisztina ismét Magyarországon

2008.03.12. 00:00
Ajánlom
A neves szoprán március 15. és 21. között Magyarországra látogat, hogy mesterkurzus keretében segítse a résztvevő énekeseket tudásuk tökéletesítésében. A látogatás ideje alatt két alkalommal, március 19-én és 20-án tanítványai adnak koncertet.

Laki Krisztina jelenleg Düsseldorfban él, a müncheni Richard Strauss Konzervatórium tanára, emellett a Wiener Meisterkurs állandó oktatója. A koncert- és dalénekesként jelentős karriert befutó szoprán tanítványa többek között Rebekka Maeder, a kölni kamaraopera művésze, Hámori Szabolcs, valamint Raquel Lojendio szoprán is, aki a budapesti mesterkurzuson is fellép. Laki Krisztina számos alkalommal tart mesterkurzust a világ minden pontján: az utóbbi években figyelme a felnövekvő operaénekes-generáció oktatása irányába fordult. A mesterkurzus résztvevője lesz Raquel Lojendio, Gregorio Díaz (Spanyolország) Ducza Nóra, Mondok Yvette, Hámori Szabolcs, Missuray János és Eva Trummer (Németország) is.

Laki Krisztina operaénekes tanulmányait Réti Józsefnél, a kitűnő magyar tenoristánál végezte. Első nagy szerepét a düsseldorfi Deutsche Oper am Rheinben kapta. Vendégszerepelt többek között a kölni Opera, a bécsi Staatsoper, a milánói Scala, a hamburgi Staatsoper, a párizsi Nagyopera színpadain, olyan híres rendezők irányításával, mint Jean-Pierre Ponelle, Giorgio Strehler, Andrej Ljubimov. Laki Krisztina nagysikerű fellépésein a nemzetközi operaélet sztárjaival – Domingo, Raimondi, Kiri Te Kanawa – és híres karmesterekkel – Carlo Maria Giulini, Bernard Haitink, Nicolaus Harnoncourt, Wolfgang Sawallisch, Georges Prètre, Sir Neville Mariner – dolgozhatott együtt. 2001-ben elnyerte az Osztrák Tudományért és Kultúráért adományozott kitüntetést.

A kurzus március 15. és 21. között zajlik a Continuo Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában (1136 Budapest, Pannónia u. 40.) 10 és 19 óra között. A kurzus nyilvános, passzív hallgatók is érdeklődőkhetnek Mondok Yvettnél a mondok.yvette@lfze.hu e-mail címen és az (1) 462-4656-as telefonszámon.

(2008. március 19. 16:00 Bartók Emlékház (Budapest) - Laki Krisztina növendékeinek koncertje

2008. március 20. 17:00 Continuo Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Zeneművészeti Szakközépiskola (Budapest) - Laki Krisztina növendékeinek koncertje)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Újabb nyílt levél az SZFE modellváltásáról szóló törvény kapcsán

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt.
Színház

Megszavazta az Országgyűlés az SZFE modellváltását

Az Országgyűlés július 3-án döntött a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslatról.
Klasszikus

Vasárnap kezdődik a 7. Budavári Bach-fesztivál

A Budavári Evangélikus Templomban rendezik meg július 5-17. között Magyarország első Bach-fesztiválját, kizárólag historikus, barokk hangszerek megszólalásával.
Vizuál

Dürer kora a Szépművészeti Múzeumban

A múzeum saját Grafikai Gyűjteményéből szemezgetett a kiállítás anyagának összeállításakor. Dürer munkái mellett a mester műhelyének tehetséges alkotóitól is láthatóak metszetek és rajzok a kamaratárlaton.
Plusz

Élménydús esték a Városmajorban

A rövidített évad ellenére minden eddiginél tartalmasabb nyári színházi évadra készül a Városmajori Szabadtéri Színpad: tíz hét alatt közel ötven színházi előadás és program közül válogathat a közönség.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Szántó Andrea: „Tőlem kérdezed, aki nem vagyok dívatípus?”

Mezzoszoprán és alt szerepekben egyaránt tündököl: Juditként érzékeny és megejtő, Carmenként vad és szenvedélyes. Ha nem söpri el a bemutatót a világjárvány, Kundry szerepében mutatkozott volna be az Operaház új Parsifal-előadásában. Szántó Andreát március elején faggattam operákról, operaszerepekről, de óhatatlanul is magasabb kérdések felé terelődött a beszélgetés.
Zenés színház hír

Szabadtéri koncertsorozatot indít júliusban az Operettszínház

A musical és az operett szerelmeseinek egyaránt kínálnak könnyed, nyáresti szórakozást egy különleges belvárosi helyszínen, a Pesti Vármegyeháza udvarán.
Zenés színház hír

A jövő héten nyit a milánói Scala

A koronavírus-járvány miatti négy hónapos kényszerszünet után a koncerten a közönség és az énekesek számát is csökkentette az operaház.
Zenés színház koktélparti

Brünnhilde és Wotan pszichológiája – 150 éve mutatták be A walkürt

A főisten leszállt a halandók közé, hogy fiút nemzzen. A fiú és ikerhúga között szerelem gyúlt, amely nyomán felsejlettek a múlt traumái. Brünnhilde pedig integritást nyert azáltal, hogy szembeszállt apjával. Wagner tetralógiája nem csak a zenetudomány, hanem a pszichológia számára is kutatási terület.
Zenés színház hír

Jövőre halasztják a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt

A koronavírus-járvány miatt 2021 őszére halasztja az idén minden eddiginél több jelentkezőt vonzó IV. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt a Zeneakadémia.