Zenés színház

Laki Péter és Ninh Long a Lehár Énekverseny legjobb bonvivánjai

2019.05.06. 13:55
Ajánlom
Laki Péter bonviván a közönségdíjat is elvitte. A verseny gáláját ma este tartják az Operettszínházban.

A bonvivánok közül Laki Péter és Ninh Duc Hoang Long nyerte a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny első díját, tudatta követőivel az Operettszínház. A második az orosz Sergey Kanygin lett. A verseny közönségdíját szintén Laki Péter kapta.

A névadó zeneszerző szülővárosában, Komáromban május 3-5. között tartott versenyen a primadonnák kategóriájában megosztott második díjat kapott az orosz Marina Kovchina és a szlovák Eva Bodorová, a harmadik Zuzana Spót Ballánová. Szubrett-buffó párosban Kis-Lukács Bernadett és Rétyi Zsombor Romániából, valamint Bojtos Luca és Erdős Attila megosztva az első. A második helyezett páros Faragó Alexandra és Dénes Viktor, a harmadik pedig Balázsfi Alexandra-Czuczor Dávid duója.

Zuzana Spót Ballánová kapta Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatójának különdíját és Kszénia Zsarko karmester, a moszkvai Női Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjének különdíját, ezzel együtt lehetőséget arra, hogy fellépjen az intézményekben.

A verseny gálaműsorát a Budapesti Operettszínházban tartják május 6-án este 7 órától. A műsorban fellépnek a színház sztárjai - Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Peller Anna, Vadász Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Csonka András -, valamint a versenygyőztesek. A balettkart és a szólistákat egy, a szokásosnál nagyobb létszámú zenekar kíséri, amelyet Pfeiffer Gyula vezényel. A gálaest rendezője Bori Tamás.

(A fejléckép forrása: felvidek.ma)

 

SIKERÜLT!❤️???????????????? Első hely és közönségdíj egyben! Köszönöm mindenkinek, aki támogatott és felkészített! Boldogság! Most pihenés, holnap pedig gála! Természetesen később jövök még képekkel???? a versenyről!

Posted by Laki Péter Hivatalos Oldala on Sunday, May 5, 2019

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

„Akik pörgetik a kultúrát” – Itt a Kult50 idei névsora!

A Fidelio idén is összeállította azoknak a művészeknek a névsorát, akik a saját területükön jelentős teljesítményt nyújtottak az előző év folyamán. Ezúttal is tíz kategóriában választottuk ki az alkotókat és alkotócsoportokat védnökeink segítségével.
Könyv

„Az utolsó mondattal kezdd!” – Könyv jelent meg Kulka János édesapjáról

Azt mondják, a kés Paganinije volt. Mert bebizonyította, hogy gyógyítást is lehet művészi szinten űzni. Ő volt Kulka Frigyes mellkassebész, tüdőgyógyász professzor, aki a mai napig etalon az orvostársadalomban. A hétköznapi embernek inkább a Kulka név üti meg a fülét, ami nem véletlen: a legendás gyógyító Kossuth-díjas színművészünk, Kulka János édesapja volt.
Könyv

11 különleges könyv az Ünnepi Könyvhétről

Az idén nagyon hányatott sorsúra sikeredett könyvhetet végül részben online tartják meg, de ez nem jelenti azt, hogy a könyves újdonságokból ne lehetne csemegézni!
Klasszikus

Amerikában éppen arról megy a vita, hogy rasszista-e a klasszikus zeneelmélet

De óvatosan ítéljünk a kérdésben, mert nem minden „libsi” mondja, hogy rasszista, és senki nem lesz híve a fehér felsőbbrendűségnek attól, mert szereti Beethovent vagy Wagnert.
Fidelio Tours

Művészcsaládok évszázados búvóhelye – Partitúra az Áprily-völgyben

„Megérkezik a busz Visegrádra, néhány jellemző, az autóból is értelmezhető tájkép, plusz drónfelvétel, utána átérünk Tahiba, a Péreli-Tolcsvay művészpár házához…” – így kezdődik a Partitúra Visegrád-környéki kalandozásának forgatási terve. Most szombaton, szeptember 19-én pedig már láthatjuk is a Duna tévén – a szokásos időben, 14.30-kor –, hogyan vendégeskedett Miklósa Erika operaénekes és Batta András zenetudós műsorvezető páros először Péreli Zsuzsa textilművész és Tolcsvay László zeneszerző otthonában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Koronavírussal került kórházba Anna Nyetrebko

Az orosz szopránnak a koronavírussal összefüggő tüdőgyulladása van, ezért orvosi felügyeletre szorul.
Zenés színház hír

Október közepéig elmaradnak az Opera előadásai

A koronavírus járvány növekvő esetszámaira tekintettel a Magyar Állami Operaház vezetősége úgy döntött, felfüggeszti előadásainak próbáit, ennek eredményeképp pedig a meghirdetett előadások döntő többsége október 17-ig elmarad.
Zenés színház interjú

Létkérdés az opera – Interjú Almási-Tóth Andrással

A kortárs amerikai darab, Jake Heggie Ments meg, Uram! (Dead Man Walking) című alkotásának magyarországi bemutatójára szeptemberben kerül sor. A színpadra állítás koncepciójáról Almási-Tóth András rendezőt kérdeztük.
Zenés színház interjú

István király új arca – Interjú Szinetár Miklóssal

Operaváltozat születik az István, a királyból, a Szörényi–Bródy szerzőpáros nagy sikerű művéből. Bródy János szövege változatlan formában hangzik el, Szörényi Levente rockzenéjét operai verzióban hallhatjuk, Gyöngyösi Levente hangszerelésében. Az izgalmas, műfaji korlátokat átlépő vállalkozás hátteréről a legendás rockopera zeneszerzőjét, Szörényi Leventét és a készülő opera színpadi változatának rendezőjét, Szinetár Miklóst kérdeztük.
Zenés színház ajánló

Rock, lázadás, emlék a múltból - Ricse, Ricse, Beatrice!

A Ricse, Ricse, Beatrice című darab Nagy Feró szemszögéből mutatja be a zenekar történetét, természetesen élőben játszott Beatrice nótákkal és Feróval.