Zenés színház

Lenyűgözi a kisbabákat az opera

2017.07.10. 14:45
Ajánlom
A BambinO egy páratlan opera, melynek közönségét 6-18 hónapos kisbabák alkotják. A kicsik mászkálhatnak a díszletek és az énekesek között, ismerkedhetnek egymással. Az alkotóknak csodálatos tapasztalataik vannak.

"Azt akarjuk, hogy ha huszonöt év múlva valaki megkérdezi, hogy mikor láttál először operát, ők [a babák] azt mondhassák: Ó, hat hónapos koromban" – mondta a különleges projektről Phelim McDermott világhírű rendező a BBC-nek. Az élmény egyik forrása azt látni, hogy reagálnak a kisbabák. Néhányukat nagyon leköti, másokat a díszlet egyes elemei vonzanak. Valamelyik bébi meghatódik, sírva fakad, hiszen ez egy opera... ez történik veled az operában! Azt hiszem, ez egy nagyon egyedülálló színházi darab."

"Ez volt az első operaélménye – mondta egy anyuka, – és nagyon tetszett neki. Gyönyörű zene, fantasztikus énekesek, lenyűgöző látvány. Olyan jó volt látni, ahogy ezek a babák a zenére figyeltek, teljesen odaláncolta őket."

Az opera zeneszerzője, Lliam Paterson reméli, hogy az előadás sok új nézőt hoz a műfajnak. A darabot júliusban többször is játsszák a Manchesteri Nemzetközi Fesztiválon. A fesztivál honlapja szerint a mű akkor ragadja meg a legkisebbeket, amikor a legnyitottabbak a különböző hangokra, képekre és élményekre. A babák természetesen nyugodtan mászkálhatnak fel-alá az előadás közben, "ismerkedhetnek" az előadókkal, egymással, a díszletekkel. Az alkotók bíznak abban, hogy a szülők is egyedülálló élménnyel gazdagodnak.

(via MIF, BBC)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház operett

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház interjú

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Zenés színház kritika

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Zenés színház interjú

„A Marica grófnőnek minden száma sláger”

A Fertő-tó partján, Mörbischben láthatja a közönség Kálmán Imre örökzöld alkotását, a Marica grófnőt, amely zeneileg és látványosságában is lenyűgözőnek ígérkezik. A produkcióról a Seefestspiele Mörbisch művészeti vezetőjét, Peter Edelmannt kérdeztük.