Zenés színház

Lenyűgözi a kisbabákat az opera

2017.07.10. 14:45
Ajánlom
A BambinO egy páratlan opera, melynek közönségét 6-18 hónapos kisbabák alkotják. A kicsik mászkálhatnak a díszletek és az énekesek között, ismerkedhetnek egymással. Az alkotóknak csodálatos tapasztalataik vannak.

"Azt akarjuk, hogy ha huszonöt év múlva valaki megkérdezi, hogy mikor láttál először operát, ők [a babák] azt mondhassák: Ó, hat hónapos koromban" – mondta a különleges projektről Phelim McDermott világhírű rendező a BBC-nek. Az élmény egyik forrása azt látni, hogy reagálnak a kisbabák. Néhányukat nagyon leköti, másokat a díszlet egyes elemei vonzanak. Valamelyik bébi meghatódik, sírva fakad, hiszen ez egy opera... ez történik veled az operában! Azt hiszem, ez egy nagyon egyedülálló színházi darab."

"Ez volt az első operaélménye – mondta egy anyuka, – és nagyon tetszett neki. Gyönyörű zene, fantasztikus énekesek, lenyűgöző látvány. Olyan jó volt látni, ahogy ezek a babák a zenére figyeltek, teljesen odaláncolta őket."

Az opera zeneszerzője, Lliam Paterson reméli, hogy az előadás sok új nézőt hoz a műfajnak. A darabot júliusban többször is játsszák a Manchesteri Nemzetközi Fesztiválon. A fesztivál honlapja szerint a mű akkor ragadja meg a legkisebbeket, amikor a legnyitottabbak a különböző hangokra, képekre és élményekre. A babák természetesen nyugodtan mászkálhatnak fel-alá az előadás közben, "ismerkedhetnek" az előadókkal, egymással, a díszletekkel. Az alkotók bíznak abban, hogy a szülők is egyedülálló élménnyel gazdagodnak.

(via MIF, BBC)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ha ez így marad, nehezebbé válik az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát a tanszéken, miután 250 millió forintot von el a BTK-tól a kormány. FRISSÍTVE!
Tánc

Gyárépületből lett a tánc új otthona – Bejártuk a Nemzeti Táncszínház frissen átadott épületét

A Nemzeti Táncszínház Millenárison található új épületének exkluzív sajtóbejárásán azt is megtudtuk, hogyan lesz valami szupermodern és korszerű annak ellenére, hogy „régi”.
Könyv

Kötött sapka – Tandori Dezső emlékére

A 80 éves korában elhunyt költőre Fáy Miklós emlékezik.
Klasszikus

Meglepetés lánykérés volt a pécsi koncerten

Filmekbe illő romantikus jelenet zajlott le a Pannon Filharmonikusok koncertjén Valentin-napon a Kodály Központban.
Klasszikus

Mi van, ha a Tavaszi áldozat botrányos premierje meg sem történt?

Lehet, hogy a bemutató karmestere terjesztette el, hogy összeverekedtek Sztravinszkij balettje közben a nézők? Úgy tűnik, a Sacre botránya csak egy jól csengő reklámszöveg.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház opera

Vízzel árasztják el a színpadot a Gioconda premierjén

Meg a többi előadáson is. Velence csatornái vizes valójukban elevenednek meg Almási-Tóth András rendezésében, amely Ponchielli legsikerültebb művét állítja színpadra 2019. február 22-én az Erkel Színházban.
Zenés színház kritika

„Mindig ott van a Callas, akinek meg kell felelnem”

Itthon is vetítik a Maria Callasról szóló dokumentumfilmet. Kiderül, hogy a díva közelebbről is díva, a végzetnél pedig nincs hatalmasabb.
Zenés színház magazin

A nép dívája: Renée Fleming 60 éves

Születésnapot ünnepel Renée Fleming, akinek hangját az opera mellett filmekben is gyakran hallani, és nálunk is koncertezett már.
Zenés színház videó

Íme a Pavarotti-dokumentumfilm első rövid előzetese!

A Grammy-gála közben játszották le először Ron Howard új dokumentumfilmjének teaserét.
Zenés színház galéria

Így halad az Operaház felújítása - FOTÓK!

Habár már tudni lehet, hogy nem lesz kész idén, a „kiszivárgó” fotók alapján nagyon várjuk az Ybl-palota elkészültét.