Zenés színház

Lenyűgözi a kisbabákat az opera

2017.07.10. 14:45
Ajánlom
A BambinO egy páratlan opera, melynek közönségét 6-18 hónapos kisbabák alkotják. A kicsik mászkálhatnak a díszletek és az énekesek között, ismerkedhetnek egymással. Az alkotóknak csodálatos tapasztalataik vannak.

"Azt akarjuk, hogy ha huszonöt év múlva valaki megkérdezi, hogy mikor láttál először operát, ők [a babák] azt mondhassák: Ó, hat hónapos koromban" – mondta a különleges projektről Phelim McDermott világhírű rendező a BBC-nek. Az élmény egyik forrása azt látni, hogy reagálnak a kisbabák. Néhányukat nagyon leköti, másokat a díszlet egyes elemei vonzanak. Valamelyik bébi meghatódik, sírva fakad, hiszen ez egy opera... ez történik veled az operában! Azt hiszem, ez egy nagyon egyedülálló színházi darab."

"Ez volt az első operaélménye – mondta egy anyuka, – és nagyon tetszett neki. Gyönyörű zene, fantasztikus énekesek, lenyűgöző látvány. Olyan jó volt látni, ahogy ezek a babák a zenére figyeltek, teljesen odaláncolta őket."

Az opera zeneszerzője, Lliam Paterson reméli, hogy az előadás sok új nézőt hoz a műfajnak. A darabot júliusban többször is játsszák a Manchesteri Nemzetközi Fesztiválon. A fesztivál honlapja szerint a mű akkor ragadja meg a legkisebbeket, amikor a legnyitottabbak a különböző hangokra, képekre és élményekre. A babák természetesen nyugodtan mászkálhatnak fel-alá az előadás közben, "ismerkedhetnek" az előadókkal, egymással, a díszletekkel. Az alkotók bíznak abban, hogy a szülők is egyedülálló élménnyel gazdagodnak.

(via MIF, BBC)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Tánc

A videó, ami után soha többé nem mondod azt, hogy a balett unalmas

A Hongkong Balett alapításának 40. évfordulójára készült videó minden balettal kapcsolatos negatív sztereotípiával leszámol.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház operett

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Zenés színház pesti vigadó

Bejelentették Royal Opera House 2019/20-as előadásait

Az élő közvetítésekből vagy ismétlésekből álló mozis évad a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaratermében dobogtatja meg a nézők szívét.
Zenés színház hír

Gustavo Dudamel vezényel majd Spielberg West Side Story-filmjében

A Bernstein-musical újabb filmfeldolgozásáról egyre többet tudunk, de még várnunk kell 2020 karácsonyáig, hogy láthassuk.
Zenés színház opera

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.
Zenés színház interjú

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.