Zenés színház

Lenyűgözi a kisbabákat az opera

2017.07.10. 14:45
Ajánlom
A BambinO egy páratlan opera, melynek közönségét 6-18 hónapos kisbabák alkotják. A kicsik mászkálhatnak a díszletek és az énekesek között, ismerkedhetnek egymással. Az alkotóknak csodálatos tapasztalataik vannak.

"Azt akarjuk, hogy ha huszonöt év múlva valaki megkérdezi, hogy mikor láttál először operát, ők [a babák] azt mondhassák: Ó, hat hónapos koromban" – mondta a különleges projektről Phelim McDermott világhírű rendező a BBC-nek. Az élmény egyik forrása azt látni, hogy reagálnak a kisbabák. Néhányukat nagyon leköti, másokat a díszlet egyes elemei vonzanak. Valamelyik bébi meghatódik, sírva fakad, hiszen ez egy opera... ez történik veled az operában! Azt hiszem, ez egy nagyon egyedülálló színházi darab."

"Ez volt az első operaélménye – mondta egy anyuka, – és nagyon tetszett neki. Gyönyörű zene, fantasztikus énekesek, lenyűgöző látvány. Olyan jó volt látni, ahogy ezek a babák a zenére figyeltek, teljesen odaláncolta őket."

Az opera zeneszerzője, Lliam Paterson reméli, hogy az előadás sok új nézőt hoz a műfajnak. A darabot júliusban többször is játsszák a Manchesteri Nemzetközi Fesztiválon. A fesztivál honlapja szerint a mű akkor ragadja meg a legkisebbeket, amikor a legnyitottabbak a különböző hangokra, képekre és élményekre. A babák természetesen nyugodtan mászkálhatnak fel-alá az előadás közben, "ismerkedhetnek" az előadókkal, egymással, a díszletekkel. Az alkotók bíznak abban, hogy a szülők is egyedülálló élménnyel gazdagodnak.

(via MIF, BBC)

Programkereső

Legnépszerűbb

Fidelio Tours

A csodálatos Esztergom

Ismerje meg a Dunakanyar egyik gyöngyszemét, Esztergomot.
Klasszikus

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Fidelio Tours

Babits Mihály fecskefészke Esztergomban

Ma este, a Partitúra kulturális kalandtúra ismétlésében bejárhatjuk Esztergomot, virtuálisan megnézhetjük a Babits-ház híres autogramfalát is. 19 órakor kapcsoljanak a Fidelióra, a Facebook-oldalunkon is elérhető lesz a Partitúra, amelynek két műsorvezetője: Miklósa Erika és Batta András. Itt pedig most elmeséljük a Babits-nyaraló rövid történetét.
Zenés színház

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Könyv

13 millió forintért kelt el a szemétben talált Harry Potter-kötet

A szemfüles megtaláló egy iskolai könyvtár selejtezéséről mentett meg három első kiadású kötetet, köztük egy keménytáblásat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Zenés színház hír

Augusztus 20-án mutatja be a Bánk bánt a Coopera

Vidnyánszky Attila rendezésének díszbemutatóját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartják.
Zenés színház hír

Elhunyt Gabriel Bacquier francia operaénekes

A 20. század egyik vezető baritonja 96 évesen halt meg szerdán otthonában, a normandiai Lestre-ben.
Zenés színház hír

Elmarad a miskolci operafesztivál

A koronavírus-járvány miatt idén nem tartják meg a Bartók Plusz Operafesztivált.
Zenés színház gyász

101 éves korában elhunyt Jurenák Ida, az Operaház legidősebb tagja

Az énekkar egykori szólamvezetője élete utolsó éveit az Ódry Árpád Művészotthonban töltötte, haláláról a Magyar Állami Operaház adott hírt.