Zenés színház

Lesz-e Ring-bemutató Buenos Airesben?

2012.10.23. 12:40
Ajánlom
Katharina Wagner, az előadás rendezője a Teatro Colón munkakörülményeire hivatkozva felfüggesztette a novemberi bemutatót.

A harmincnégy éves rendezőnő - aki egyenes ági leszármazottja Richard Wagnernek - az argentin közönség számára a tizenhat órásból hétórás változattá sűrítette ükapja A nibelungok gyűrűje című tetralógiáját. Katharina Wagner - miután a héten villámlátogatást tett Buenos Airesben - több német lapnak adott interjújában elmondta, hogy elégedetlen az argentin dalszínház munkakörülményeivel, így felfüggesztette munkáját, és nem kizárt, hogy otthagyja a projektet. Hiányosak a díszletek, a jelmezek, a parókák nem készültek el a próbákra - fejtette ki.

A Teatro Colón elismerte Wagner kivetéseit. Katharina Wagner emailben azt ígérte az igazgatónak, visszatér a színházba, amennyiben megteremtik számára a megfelelő munkafeltételeket és rendezik az előadás szerződéseit. Julien Salemkour karmesterrel például már szerződést is kötöttek az előadásokra, (még a színház honlapjára is felkerült dirigensként), mégis felkérték a helyére Roberto Paternostrót. Az argentin sajtó arról írt, hogy Wagner helyére beugróként Valentina Carrasco veheti át a november 27-től 30-ra kitűzött Ring-premier rendezői munkáját.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Én vagyok az igazmondó a zenekarban

Konrád Györgynek kilencvennégy évesen már nem kell kertelnie. Örökifjú, máig kezébe fogja a brácsát, a hegedűt, és olyan egyszerűséggel beszél a zenéről, hogy öröm hallgatni. A zene mellett egy másik szenvedélye is megmaradt egy életen át, a sport. Mellesleg a hosszú élet titkát is elárulta.
Tánc

Elmaradó előadások az Experidance Társulatnál (FRISSÍTETT CIKK)

A Román Sándor vezette társulat közleménye szerint a repertoár bemutatása csak időszakosan szünetel, amelynek oka nyolc táncművész távozása. (CIKKÜNK FRISSÜLT.)
Vizuál

Modern rabszolgák, akiket a félelem tart fogva

Maris modern rabszolgaként él napjaink Budapestjén egy családnál, ahol megalázzák, és fizikailag is bántalmazzák. Tuza-Ritter Bernadett másfél évig követte kamerájával az 52 éves asszony mindennapjait, hogy bemutassa, hogyan lehet valakit tíz évig fogva tartani rácsok helyett rettegéssel. 
Színház

„Mindent elölről kell mindig kezdeni” – Fodor Tamás a Kult50-ben

Fodor Tamás, a Stúdió K alapítója A vihar és A székek című előadásban nyújtott alakításáért került be a Fidelio Kult50 című kiadványába. Videónkban a független színház mibenlétéről is beszélt nekünk.
Tánc

Cáfolja a megszűnésről szóló hírt az Experidance

A társulat ma adott ki sajtónyilatkozatot, melyben „egyértelműen és határozottan visszautasítják” azt a hírt, mely szerint feloszlanának.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Liliom hazatalál

Április 26-án mutatja be a Budapesti Operettszínház a Molnár Ferenc színműből készült világhírű musicalt, a Carouselt. Béres Attila rendezővel a Liliom iránti rajongásáról és a készülő előadásról beszélgettünk.
Zenés színház hír

Posztumusz Igaz Ember díjat kapott Kálmán Imre

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján a zeneszerző lánya, Kálmán Yvonne vette át a díjat az Operettszínházban.
Zenés színház opera

4 operaelőadás 26 órán belül? Kelemen Zoltánnak belefért

Három Bajazzókat és egy Bánk bán előadást vészelt át a szegedi Kelemen Zoltán operaénekes 26 órán belül. Nem is akárhogyan!
Zenés színház interjú

„Molnár Ferenc világraszóló zseni volt”

Április 26-án mutatja be az Operettszínház Béres Attila rendezésében a Liliomot. Az előadás két prózai szereplőjével, Nagy-Kálózy Eszterrel és Jordán Tamással arról is beszélgettünk, mi az a „molnárferenciség”, amihez a musicalben is ragaszkodni kell.
Zenés színház gyász

Elhunyt László Margit operaénekes

A Liszt-díjas lírai szopránénekesnőt, Érdemes művészt nyolcvannyolc éves korában érte a halál.