Zenés színház

Már kétéves a Moltopera

2014.02.07. 09:26
Ajánlom
Február 7-én, a Nádor Teremben ünnepli az évfordulót a fiatal operatársulat.

"Erősen startol a Moltopera" címmel adtunk hírt először szinte napra pontosan két évvel ezelőtt  a Moltopera születéséről, most pedig az azóta színpadra került előadások részleteiből láthatunk majd válogatást a legelső koncert helyszínén, a Nádor Teremben.

Varázsfuvola, Bohémélet, Parasztbecsület, A denevér és más operák fémjelzik majd az elmúlt két esztendőt, amely során a Sziget Fesztiváltól a Művészetek Palotáján át a Pécsi Nemzeti Színházig, sőt Németországig vezetett a fiatalok útja. Ráadásul az egyébként is gálaszerű műsort jazz acapella (a grazi Vocal Totalon ezüs minősítést szerző, különleges feldolgozásaikról ismert Windsingers) és a magyar Bobby McFerrinként is emlegetett Kayamar teszi még eklektikusabbá.

"Családias közös ünneplésre invitáljuk azokat, akik eddig szorítottak nekünk, bemutatjuk mit értünk el és bemutatjuk egy új kezdeményezésünket, a Moltopera kereteit az operán túl terjesztő Perspektivartot - de erről majd a helyszínen" - fogalmazott Ágoston László, a Moltopera vezetője.

A két évvel ezelőtti fellépők nagy része már neves házak szólistája (Gradsach Zoltán, Vámosi Katalin és Sipos Marianna a Magyar Állami Operaházban is bemutatkozott már), de a jelenlegi szereplők között is találhatunk ismerős neveket, mint az Armel versenyen is eredményes Szakács Ildikó és Haris Nadin vagy például a Wagner-napokon kis szerepben bemutatkozó ígéretes basszista, Pintér Dömötör.

Aki fiatal és lelkes operaénekeseket szeretne látni, esetleg kíváncsi, hogy hogyan kerül a Windsigners és Kayamar egy ilyen estébe, látogasson el a Nádor Terembe február 7-én.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kovács János az Operaház korrepetitorainak munkáját méltatta

"Szívből gratulálok nagyszerű billentyűs kollégáimnak" - írja.
Színház

Zongoraművésznek taníttatták, mégis inkább édesanyja nyomdokaiba lépett – Voith Ági 75 éves

Már debütáló előadása, A kaktusz virága megmutatta komikusi és zenei tehetségét, partnere pedig későbbi férje, Bodrogi Gyula volt. Március 17-én ünnepli hetvenötödik születésnapját Voith Ági Jászai Mari-díjas színésznő. 
Klasszikus

Egy piros játékzongorával kezdődött a karrierje

A Zeneakadémia nagytermében ad szólóestet Nyikolaj Luganszkij, az ünnepelt orosz zongoraművész.
Plusz

Látott már kottaírógépet?

Az 1950-es évekbeli találmány soha nem terjedt el széles körben, furcsa alakjával azonban ma már zene- és dizájntörténeti ritkaság.
Könyv

Kukorelly Endre egymillió forintot ajánlott fel a Baumgarten-díj visszaállítására

Az író közösségi finanszírozásból javasolja a díj felélesztését, reagálva a nemzeti ünnepen kiosztott állami kitüntetések körüli visszásságokra.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Kovács János az Operaház korrepetitorainak munkáját méltatta

"Szívből gratulálok nagyszerű billentyűs kollégáimnak" - írja.
Zenés színház videó

Dallal búcsúzott az új-zélandi tragédia áldozataitól a népszerű operatrió

„Ezek nem mi vagyunk. Mi nem vagyunk erőszakos emberek” – üzenik az új-zélandi énekesek. A tenor családtagja is megsérült a pénteki tömeggyilkosságban.
Zenés színház opera

Az Aida címszerepében debütál Ádám Zsuzsanna Szegeden

Főszerepben mutatkozik be Ádám Zsuzsanna a Szegedi Szabadtéri Játékokon. „Elállt a lélegzetem” – mesélte az énekesnő.
Zenés színház emléktábla

Emléktáblát avattak Mednyánszky Ági tiszteletére

Az Operettszínház örökös tagjának emléktábláját egykori otthona, az Erzsébet tér 5. szám alatt avatták fel.
Zenés színház videó

Itt nézheti meg a Jonas Kaufmannról készült dokumentumfilmet

A német tenor a világ egyik legkeresettebb művészé vált, akiért úgy rajonganak, mint nagy elődeiért. Ez a dokumentumfilm a színfalak mögé pillant, és a népszerűség okát keresi.