Zenés színház

Mascagni: Parasztbecsület

2006.05.25. 00:00
Ajánlom
Játsszon velünk, és nyerjen két jegyet Mascagni Parasztbecsület című operájának koncertszerű előadására!

Az Interkultur Hungaria Kht., a Zempléni Fesztivál szervezője és a főtámogató Antenna Hungária NyRt. új sorozatot indít Opera concertante címmel. A sorozat keretében azokat a népszerű operákat mutatják be koncertszerűen, nemzetközi rangú vendégművészek és fiatal magyar operaénekesek közreműködésével, amelyeket az elkövetkező években szcenikus előadásban láthatnak a Fesztiválra látogatók.

Mascagni Cavalleria rusticana (Parasztbecsület) című operájának hangversenyszerű, olasz nyelvű előadására 2006. 06. 01-jén 20:00 órától kerül sor a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

A fellépők: Szolnoki Fatime (Santuzza), Viktor Afanasenko (Turiddu), Massányi Viktor (Alfio), Gál Erika (Lola), Takács Tamara (Mamma Lucia); Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó), Honvéd Férfikar (karig.: Drucker Péter), Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Hollerung Gábor.

Kérdésünk: Melyik városban volt Mascacgni Parasztbecsület című operájának 1890-es ősbemutatója? (Kérjük, az egyszavas választ ragozatlan formában írja be a mezőbe, és ne foglalja mondatba!)

Amennyiben a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, egyike lehet annak tíz szerencsés nyertesnek, akik két-két jegyet kapnak az előadásra.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház opera

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Zenés színház interjú

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Zenés színház veszprémfest

José Cura: „A művészetben nincs helye a skatulyáknak”

José Cura az olasz operairodalom slágereivel és a West Side Story fináléjával tér vissza a VeszprémFestre. Ebből az alkalomból adott interjút a Fideliónak a sokoldalú művész, aki éppen Nabuccót rendez Prágában.
Zenés színház csillagóra

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.