Zenés színház

MegaBalett - a Budapest Balett őszi előadásai

2007.10.10. 00:00
Ajánlom
Fontos lesz az idei ősz a Budapest Balett életében: két, kivételesen nagyszabású produkciót állít színpadra, egymáshoz igen közeli időpontokban. Ráadásul olyan zenéket vesz alapanyagul, amelyek szinte slágerszerűen ismertek a színházba, koncertekre járók, sőt, talán a még szélesebb közönség körében is.

Carl Orff Carmina Buránája már számos táncos feldolgozást megért csak a magyar táncéletben is (legutóbb Juronics Tamás koreográfiájával), ez még nagyobb kihívást jelenthet a jelenlegi változat koreográfusainak, Michael Kropfnak és Nádasdy Andrásnak. Előzetesükben páratlan látványosságot ígérnek, amelyben a szerelem, a harc és a szeretet fogalmai fordítódnak le a klasszikus és a kortárs tánc nyelvére.

Nem tűnik kisebb vállalkozásnak novemberi bemutatójuk sem, amely Muszorgszkij híres művén, az Egy kiállítás képein alapszik. A 13 képet 13 nagyon különböző képzettségű és szakmai múltú táncos koreografálta. Van köztük operaházi, Kossuth díjas művész (Szakály György), néptáncos (Makovinyi Tibor), számos modern, illetve kortárs táncos, az ország különböző társulataitól, sőt, még a Megatánc győztese, Kováts Gergely Csanád is kapott feladatot. Hogy mindez a kavalkád hogyan fog egységbe forrni egy előadásban, azt a Nemzeti Táncszínházban láthatjuk meg először.

(2007. október 27. 18:00 Jég- és Rendezvénycsarnok (Budapest) - Orff: Carmina Burana - a Budapest Balett előadása; koreográfus: Michael Kropf, Nádasdy András
2007. november 6. 19:00 Nemzeti Táncszínház (Budapest) - Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - a Budapest Balett előadása)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Zenés színház kritika

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Zenés színház interjú

„A Marica grófnőnek minden száma sláger”

A Fertő-tó partján, Mörbischben láthatja a közönség Kálmán Imre örökzöld alkotását, a Marica grófnőt, amely zeneileg és látványosságában is lenyűgözőnek ígérkezik. A produkcióról a Seefestspiele Mörbisch művészeti vezetőjét, Peter Edelmannt kérdeztük.
Zenés színház interjú

"Szeretni kell és pont" – A nő kétszer

Kálmán Imre Cirkuszhercegnőjének kétestés, margitszigeti bemutatójának primadonna szerepében július 20-án Dobó Enikő, 21-én pedig Eperjesi Erika látható majd. A két „Fedórát” szerepükről és az előadásról kérdeztük.
Zenés színház kritika

Dadaista baba

Kortárs-ifjúsági-abszurd-bábopera – a négy jelzőből egy is elég, hogy a közönség előre tudja, nem szokványos élményben lesz része. Vajda Gergely Az óriáscsecsemő című darabja nem csupán megfelelt elvárásainknak, de felül is múlta azokat.