Zenés színház

Megjelent Bíró Eszter első szólólemeze

2006.11.30. 00:00
Ajánlom
Bíró Esztert a közönség elsősorban musical színésznőként és előadóművészként ismeri. Pályafutása a Miss Saigon főszerepével kezdődött 12 éve, amikor a 16 éves lánynak élete első fellépésén 6000 ember tapsolt a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Az Egyesült Államokban is végzett tanulmányokat, amelyeket amerikai színházi fellépések követtek. Miután hazatért, a Budapest Klezmer Band énekese lett, majd Az Operaház Fantomja és a Mozart! című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője. Eszter első szólólemeze, Zenéim 2000 – 2006 címmel a mai napon került a boltokba.

A lemez stílusa mai, igényes és dallamos popzene. Eszter most először mutatkozik be zeneszerzőként, szövegíróként és zenészként, hiszen elsősorban saját szerzeményeit és ezeken keresztül saját élményeit osztja meg a hallgatókkal, miközben több dalban magát kíséri zongorán. Olyan elismert és népszerű művészek segítették, mint Jamie Winchester – aki zenei rendezője a lemeznek –, Hrutka Róbert, Fekete-Kovács Kornél vagy Borlai Gergő. Presser Gábor, akit mesterének is tart, szintén közreműködik a korongon, duettet énekel az elsőlemezes énekesnővel.

Esztert többek között a Luan by Lucia Divatház (S. Hegyi Lucia és Újhelyi Eszter) támogatja, akiknek köszönhető a lemez borító hangulatát adó és az azt végig kísérő gyönyörű selyemruhák. A különleges borító Kentaur munkája.

Az énekesnő így vall saját albumáról: „A lemez létrejövetele egy régóta dédelgetett álmom megvalósulása, ami nagyon sokat jelent nekem. Célom képviselni az igaz érzéseket, és megmutatni egy új utat, ahol az ambíciók, álmok beteljesítése, az egyensúly és harmónia megtalálása fontosabb, mint az agresszivitás, a törtetés, a gyors, de üres hírnév.”

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház csillagóra

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház Swingoperett

Swingoperett – Egy este az operett sztárjaival a Benczúr Palota platánfái között

A Benczúr Kerti Esték részeként június 27-re meghirdetett, különleges előadáson fellép Felföldi Anikó, Fischl Mónika, Simon Panna, Bálint Ádám és Homonnay Zsolt, a zenei aláfestést Bársony Bálint és zenekara szolgáltatja.
Zenés színház magazin

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház közönségszavazás

Szavazzon: ki kapja az Operettszínház közönségdíját?

A közönségdíjat a legtöbb lájkot bezsebelő művész kapja majd a június 24-én tartandó díjátadón. Szavazásra fel!