Zenés színház

Mészáros Árpád Zsolt és Szabó P. Szilveszter díjai

2011.12.25. 13:53
Ajánlom
Mészáros Árpád Zsolt a közönség szavazatai alapján a Pepita-díj ezüst fokozatát, Szabó P. Szilveszter pedig Artisjus-díjat vehetett át.

A Pepita-díjat a 2007 decembere óta havonta megjelenő Pepita Magazin (Film, színház és a nagyvilág) alapítói, Szűcs Balázs és Simándi Etelka, a lap főszerkesztője hozta létre azzal a céllal, hogy a közönség a taps mellett szavazás útján is kifejezhesse elismerését színjátszásunk kiemelkedő művészeinek. Idén az elismerés arany fokozatát Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház művésze érdemelte ki, az ezüstöt Mészáros Árpád Zsolt, a Budapesti Operettszínház tagja, bronz fokozatát pedig Forgács Gábor színész, humorista kapta.

"Sok minden történt 2011-ben - azt mondják, hogy ez a szakítások, illetve a kudarcok éve. Nagyon sok viszontagságos dologgal találkoztam én is, sok újdonságot kellett megélnem - amihez meg kellett találni a megoldást. Hála Istennek, azt gondolom, hogy megtaláltam - meséli Mészáros Árpád Zsolt. - Az Operettszínházban egy olyan előadásban játszhatok főszerepet - a Miss Saigonban -,  a Professzor szerepét, ami mára már legendássá vált Kaszás Attila játékmódjában. Nekem ez nagyon megtisztelő, hiszen Attilával jó barátságban voltam. Sok más élmény ért még: gyermekem született - a harmadik, és már 11 hónapos -, így már háromgyermekes családapaként várom a 37. születésnapomat, és még nincs vége az évnek. Megtisztelő, hogy fiatal színészként megkaptam a Pepita-díj ezüst fokozatát. Nagyon örültem, tényleg nem számítottam rá. Azért különleges, és fontos ez, mert az olvasók szavazata alapján ítélik oda. Egy filmes kollegám azt szokta mondani, hogy ők az elismerést az utcán kapják meg, ha megállítják őket, én pedig esténként, a színházban, az álló tapssal. Mégis megmelegíti az ember szívét, ha ilyenkor tapsolják, mert ez egy egészen más elismerés - nagyon jól esett!"

Az Artisjus Zenei Alapítvány kortárs szerzők műveinek előadásáért és terjesztéséért ítéli oda elismerését. Ezen kívül könnyűzenei jutalom és életműdíj is gazdára talál minden évben. Idén tizenegyedik alkalommal adta át a kitüntetéseket az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Könnyűzenei jutalomban részesült a Budapesti Operettszínház művésze, Szabó P. Szilveszter. A díjakat Lakatos György, az Artisjus Zenei Alapítvány kuratóriumának elnöke, Madarász Iván és Malek Miklós nyújtották át. Utóbbi elismerően szólt Szabó P. Szilveszterről, elmondta, hogy az Operettszínházban alapembernek számít, illetve olyan művész, aki nagyon magasra tette a mércét, de minden alakításával sikerül ugyanazt a remek színvonalat hoznia. A díjazottakban közös, hogy mindannyian hosszú éveken át kiemelkedően teljesítettek és szerepet játszanak a kortárs magyar zenei művek terjesztésében, megismertetésében.

60E7E415-903D-4B3E-8B95-C0F69A27A571

Szabó P. Szilveszter - Mario és a varázsló - Budapesti Operettszínház

"Örömmel tölt el, hogy megkaptam ezt a szakmai díjat. Repertoáromban szerepel többek között Vajda János Mario és a varázsló és Szakcsi Lakatos Béla Szentivánéji álom című darabja, valamint Jávor Ferenc Fegya Menyasszonytánca, amelyek mind-mind más stílust, műfajt képviselnek, de a közös bennük, hogy mindegyik új magyar darab. A díj természetesen erősíti a hitét azoknak, akik elnyerik. Rendkívül megtisztelő, hogy olyan remek alkotókkal együtt vehettem át az elismerést, mint például Bradányi Iván" - mondja Szabó P. Szilveszter.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház ajánló

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Zenés színház palotakoncertek

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház operett

Látványos show lesz a Cirkuszhercegnő a Margitszigeten

Az anekdota szerint egy rosszul elsült viccéből született Kálmán Imre nagyoperettje, a Cirkuszhercegnő, amelyet július 20-21-én játszanak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Zenés színház interjú

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.