Zenés színház

Miből lesz a cserebogár?

2008.01.23. 00:00
Ajánlom
A Puccini-évfordulóhoz is kapcsolódva Fehér András rendező és munkatársai, Holló Mariann korrepetitor, valamint Kollár Imre karmester, Puccini Bohémélet című operáját építi fel alkalomról alkalomra, főiskolások és friss diplomás énekesek közreműködésével.

Az opera próbáit 2008. január 23-án, 30-án, február 6-án és 13-án, az előadást pedig február 20-án este héttől kísérhetik figyelemmel az érdeklődők az Óbudai Társaskörben (III. Kiskorona u. 7.). Fehér András így nyilatkozott e különleges munkáról: "Van-e izgalmasabb dolog annál, mint egy operaelőadás létrejötte? Belelátni a műhelymunka nehézségeibe, a kezdetektől az előadás végső formájáig. Ez már itt a "nagy fa", amibe fejszét vágunk. Nagyon nagy fa, minden operák egyik legnagyobbja. A "cserebogarak" eddig csak körberepülve csodálták, álmodoztak, titokban próbálgatták magukat részleteivel. És most "rárepülünk".

Puccini remeke sok gyönyörűséget, fájdalmat és örömet rejt a felkészülés során, de minden gyötrelem megéri, mert aki csak a közelébe kerül – bármilyen formában – az egy életre fertőzötté lesz. Csak az lehet sikeres benne – legyen az bármelyik szerep is –, aki tudása teljes "vértezetével" teljesíti a zene és a színpad együttes kihívásait, és csak az élvezheti, más oldalról, aki teljes szívével odaadja magát a darabnak. Mi ezt tesszük, remélem olyan sikerrel, ami méltó a nagy szerző jubileumának ünneppé tételéhez."

(2008. január 23., 30., február 6., 13. (próba), február 20. (előadás) 19:00 Óbudai Társaskör (Budapest) - Miből lesz a cserebogár, avagy egy opera előélete a bemutatóig; Puccini: Bohémélet; km.: Honinger László (Rodolphe), Gaál Csaba (Marcel), Papp Nikoletta (Mimi), Kaján Katalin (Musette), Hábetler András (Schaunard), Bánky Mátyás (Collin), Pivarcsi Gábor (Alcindor, Benoit), Holló Mariann (zongora); vez.: Kollár Imre; rend.: Fehér András)

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Kihirdették a 2021-es Prima Primissima Díj nyerteseit

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott pénteki gálaesten.
Színház

„Az operettek a szüleim, a musicalek pedig a férjeim” – 90 éve született Galambos Erzsi

Balerinának készült, az operettek és musicalek koronázatlan királynője lett. Már gyerekkorában megtalálták a kisebb szerepek, később pedig olyan színészlegendákkal lépett színpadra, mint Somlay Artúr, Básti Lajos, Latabár Kálmán vagy Honthy Hanna. 1931. december 5-én született Galambos Erzsi.
Jazz/World

Elhunyt Kóbor János

78 éves korában elhunyt Kóbor János, az Omega együttes frontembere. A zenészt hetek óta kórházban kezelték koronavírus-fertőzéssel.
Klasszikus

Muzsika a vizek felett – séta a hamburgi Elbphilharmonie-ban

Januárban lesz öt éve, hogy megnyitotta kapuit Európa egyik legkülönlegesebb koncertterme, a hamburgi Elbphilharmonie. A hullámokat formázó épület egy pompás akusztikájú, nagy koncerttermet és egy kisebb kamaratermet rejt magában.
Klasszikus

„Fontos, hogy ismét közel kerüljünk a közönséghez” – Beszélgetés Dinyés Somával

December 16-án családjával ad koncertet az Óbudai Társaskörben Dinyés Soma, akit régizenei munkásságáról és karnagyi tevékenységéről is sokan ismernek. A művész a koncert kiinduló ötlete mellett az utánpótlás-nevelés kérdéseiről és a kóruséneklés fontosságáról is mesélt

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház magazin

„Az éneklés felemeli a lelket” – 70 éves Pitti Katalin

A legendás énekesnőt születésnapja alkalmából egy csokorra való felvételével köszöntjük, melyek között emblematikus szerepei és ritkaságok egyaránt meghallgathatók.
Zenés színház interjú

„A humor a legszebb eszköz a sötétség ellen” – interjú Dénes Viktorral

Számos operettben bizonyított már táncoskomikusként, ezúttal azonban Rozsda Lovag bőrébe bújik Dénes Viktor a Budapesti Operettszínház zenés mesejátékában, a Rozsda Lovag és Fránya Fridában. Az újrahasznosított főhősről, a környezettudatosságról és a commedia dell’arte darabbéli megjelenéséről beszélgettünk.
Zenés színház hír

Különleges produkcióval álltak színpadra a Madách Színházban a Baltazár Színház művészei

Rendhagyó előadással tisztelgett a Madách Színház december 2-án a sérült emberek előtt a fogyatékossággal élő emberek világnapja alkalmából. A Szerencsejáték Zrt. „Tarts velünk egy akadálymentes jövőért!” kampányának részeként ugyanis a Mamma Mia! egyik betétdalát az előadás szereplői a Baltazár Színház színészeivel közösen adták elő.
Zenés színház kritika

A mitológiai szörnyek valósága

Eötvös Péter-ősbemutatót tartott a Berlini Állami Opera. A zeneszerző Sleepless című opera-balladája Jon Fosse Trilógiája alapján készült, Mundruczó Kornél állította színpadra.
Zenés színház hír

Polyák Lilla 20 év után távozik a Madách Színházból

A színésznő a hírt Facebook-oldalán jelentette be, köszönetet mondva a színház dolgozóinak az eddigi közös munkáért.