Zenés színház

Miből lesz a cserebogár?

2007.02.21. 00:00
Ajánlom
A sorozat következő előadása Puccini egyfelvonásos operáját, a Gianni Schicchit dolgozza fel. A próbákat 2007. február 22-én és március 1-jén, este hét órától kísérhetik figyelemmel az érdeklődők, az előadás pedig március 8-án lesz, szintén este héttől az Óbudai Társaskörben.

Van-e izgalmasabb dolog annál, mint egy operaelőadás létrejötte? Különleges élmény belelátni a műhelymunka nehézségeibe, a kezdetektől egészen az előadás végső formájáig. Két Mozart-mű, a Figaro házassága és a Don Giovanni után Fehér András rendező és Kollár Imre karmester a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézete énekszakos hallgatóinak közreműködésével most Puccini Gianni Schicchi című operája próbái során mutatja be ezt az érdekfeszítő folyamatot. Az alkotás Puccini életművének gyöngyszeme, a Triptichon harmadik darabja: fantasztikus életkép, igazi vígopera a korabeli Firenzéről, a guelfek és ghibellinek társadalmáról, az emberi gyarlóság és kapzsiság példája, egyszersmind a bölcs ravaszság jótéteménye egy nemes cél érdekében. Az egyfelvonásos opera Holló Mariann zongorakíséretével hangzik el, s az érdeklődők a próbákat február 22-én és március 1-jén, 19 órától, az előadást pedig március 8-án, szintén este héttől kísérhetik figyelemmel az Óbudai Társaskörben.

(2007. március 8. 19:00 Óbudai Társaskör (Budapest) - Miből lesz a cserebogár, avagy főiskolások Puccini: Gianni Schicchi című operáját próbálják, majd előadják; km.: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének ének szakos hallgatói, Holló Mariann, Mazalin Vanda (zongora), vez.: Kollár Imre, rend.: Fehér András, jegyár: 1000 Ft)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Klasszikus

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.