Zenés színház

Milyen zenés színházi előadásokat ajánl a Fidelio augusztusra?

2016.08.15. 10:37
Ajánlom
Augusztus második felében sem unatkozhatunk majd, ha szabadtéri zenés előadásokról van szó.

Budavári Palotakoncert

augusztus 5., 6. Budai Vár

Kerényi Miklós Gábor, Szendi Szilvi, Oszvald Marika, Peller Károly

Kerényi Miklós Gábor, Szendi Szilvi, Oszvald Marika, Peller Károly (Fotó/Forrás: Budapesti Operettszínház)

A közkedvelt operettmelódiák a Budapesti Operettszínház művészeinek előadásában csendülnek fel.

Az idei koncert a Várvédő Gála elnevezést kapta, reflektálva a vár aktuális átépítésére. „Mellettük, értük és persze a várért vagyunk” – jegyezte meg Kero. A műsorba több olyan szám is bekerült, amelynek előadása során katonák, huszárok jelennek meg, „ami mind azt sugallja, hogy az operett rendkívül békés, szerelmes műfaj, de ha kell, ott áll a gáton”. A klasszikusok mellett több Offenbach és az itthon kevéssé ismert Robert Stolz által írt dalt is bemutatnak. A hat részből álló gála műsorvezetője Szulák Andrea lesz.

Kern András – Lövölde tér

augusztus 10. 20:30 Fővárosi Állat- és Növénykert

Kern András

Kern András

Kern Andrásnak 30 éve jelent meg a Lövölde tér című dala, amely mára legendássá vált.

Azóta több lemezt is készített, a legutóbbi 2010-ben jelent meg Semmi bajcímmel. A műsor során a közönség a népszerű régi dalok mellett meghallgathatja az újabbakat is. Így elhangzik a Hé, 67!, a Pincér-rock, a Moszkva, a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz, a Semmi baj – és persze nem marad el a Lövölde tér sem. Az est műsora nemcsak remek dalokból áll, hanem sok történet is elhangzik a Hernádi Judittól és Heilig Gábortól megszokott kedves iróniával, humorral.

Maga lesz a férjem

augusztus 13. Turay Ida Színház
Darvasi Ilona - Turay Ida Színház

Darvasi Ilona - Turay Ida Színház (Fotó/Forrás: Soós Lajos, MTI)

Hazudik-e egy nő? Á, dehogy – legfeljebb csak füllent. De miért? Mert szerelmes, vagy csak azért, mert az akar lenni.

A kis füllentésekből azonban nagy kalamajkák keletkezhetnek. Mondjuk a mit sem sejtő „férj”menyasszonya megtudja, hogy szerelme nős, vagy a meghódítani kívánt férfi kérdőre vonja az álférjet. A komikus szituációból azonban kikristályosodik végül az igazság – a szerelem. Nóti Károly mesterien, játszi könnyedséggel szövi a bohózati, vígjátéki cselekményt, méghozzá olyan humorral és szellemességgel, hogy a hasunkat fogva izgulunk azért, ami elkerülhetetlenül bekövetkezik.

Legyetek jók, ha tudtok

augusztus 16. 18:00 Városmajori Szabadtéri Színpad
Városmajor Szabadtéri Színpad ( fotó:Gozsda Zoárd)

Városmajor Szabadtéri Színpad ( fotó:Gozsda Zoárd)

A tavalyi nagy sikernek köszönhetően az előadás közkívánatra újra látható a Városmajorban.

Néri Fülöp a maga köré gyűjtött árva gyerekek nevelőjeként él Rómában. A kicsik a romos templom falai között szegénységben, de az atyának köszönhetően szeretetben nőnek fel. A biztonságot nyújtó menedéken kívül azonban folyamatosan munkálkodik a gonosz. Fülöp atya felismeri az ördög jelenlétét, és felveszi ellene a harcot, hogy megóvja a világot az elkárhozástól, és megmentse legkedvesebb nevelt gyermeke, Cirifischio lelkét a pusztulástól. Ám a végső összecsapás nem egészen úgy alakul, ahogy Fülöp eltervezte.

Jonas Kaufmannal az Urániában

augusztus 28. 18:00 Uránia Filmszínház

A művész az itáliai nagyopera szentélyében, a milánói Scalában lépett színpadra 2015 júniusában.

Jonas Kaufmann

Jonas Kaufmann (Fotó/Forrás: Gregor Hohenberg)

Puccini legnépszerűbb áriáiból álló produkciója teljesen elkápráztatta a közönséget. Ez a legendássá vált fellépés áll az Egy este Puccinivel című látványos koncertfilm középpontjában, amely az előadás mellett betekintést nyújt Puccini életének és munkásságának részleteibe is, és Kaufmann narrációjával ritka archív felvételek is megelevenednek a vásznon. A koncerten Puccini operáinak jól ismert dallamai csendülnek fel, részletek a Tosca, a Manon Lescaut, A Nyugat lánya valamint a Turandot című operákból.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.