Zenés színház

MU Terminál B est

2007.03.11. 00:00
Ajánlom
A MU Terminál Műhely 2006/2007-es évfolyamának második bemutató estjén két hazai koreográfus, Kun Attila és Juhász Kata műhelymunkáját láthatja a közönség.

A MU Terminál olyan tánc-, és mozgásszínházi műhely, ahol a táncművészeti iskolákban végzett fiatal táncosok egy évadon keresztül dolgoznak együtt koreográfusokkal, rendezőkkel és különböző oktatókkal a klasszikus balettól a kortárs táncon át a jógáig. A műhely a pályakezdők számára kihagyhatatlan lépcsőfok a táncművésszé válás útján. Megadja azt a szakmai tudást, amelyet a folyamatos táncképzés és a színpadi munka csak együtt nyújthat. A MU Terminálban végzett fiatalok az itt szerzett tapasztalataik birtokában tehát egyértelműen jobb eséllyel indulnak a pályán.

Kun Attila koreográfiája komoly szakmai múltjából származó, meglehetősen sokrétű – a klasszikus balettól a nyugat-európai kortárs táncig terjedő – tapasztalatai nyomán kiérlelt formanyelvére épül. A Terminál tagjaival folytatott műhelymunkájához a PRevolution Dance Company két kiváló táncosát, Nemes Zsófiát és Szabó Csongort hívta segítségül. Az alkotófolyamat során a hangsúlyt arra helyezték, hogy a táncosok találkozzanak és konfrontálódjanak a professzionális munka valódi elvárásaival a minőséget és a tudatosságot tartva szem előtt.

Juhász Kata – a Műhely művészeti vezetője – Próbafelvétel című munkájában kísérletet tesz a kötött koreográfiák rögtönzött helyzetekkel való kombinálására. A darabban a táncosok kreativitására és improvizációs képességeire épít, ösztönözve őket saját színpadi karaktereik megalkotására és kidolgozására.

Terminum
Koreográfia: PRevolution Dance Company: Kun Attila, Nemes Zsófia és Szabó Csongor

Próbafelvétel
Koreográfia: Juhász Kata
Táncolják:
A MU Terminál Műhely táncosai: Ádám Tímea, Czédulás Eszter, Fábián Anikó, Grecsó Zoltán, Illés Zsuzsa, Juhász Péter, Kiss Róbert, Pelle Viktor

2007. március 17-18., 20:00; MU Színház – MU Terminál B est

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház tévé

Nézze meg a Budavári Palotakoncertet a tévében!

Ahogy minden évben, idén is volt operettgála a budai Vár Oroszlános Udvarában. Az Operettszínház sztárjai léptek színpadra Lőcsei Jenő rendezésében. Ha lemaradt róla, vagy szeretné újraélni a pillanatait, augusztus 20-án megnézheti a tévében.
Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”