Zenés színház

Musical is meg nem is

2009.05.04. 00:00
Ajánlom
Szulák Andrea új lemeze, a Musical is meg nem is eddigi zenés színésznõi pályafutásának összegzése. Az albumon a szívéhez legközelebb álló musicalslágerek csendülnek fel. Játsszon a Fidelióval, és nyerje meg a CD-t!

Szulák Andrea rendkívül sokoldalú művész. A mai napig elsősorban énekesnőnek, másodsorban színésznőnek tartja magát, a televíziózás csak ezek után következik a sorban. Színésznőként fellépett a Budapesti Operettszínházban (Funny Girl, Hotel Menthol, Kánkán), a Győri Nemzeti Színházban állandó vendég (Hegedűs a háztetőn, Hello, Dolly!, Hyppolit, a lakáj, Nyomorultak). Jelenleg Veszprémben (Hyppolit, a lakáj), a budapesti Játékszínben (A kaktusz virága) és a Magyar Színházban (Mi jöhet még?) játszik. A lemez dalai ezekben a darabokban hangzanak el egyetlen szám kivételével: a Chicago Morton mamájának szerepét kislánya, Rozina érkezése miatt kellett lemondania, ám mivel régi álma volt a karakter megformálása, mindenképp szerette volna, ha a lemezre felkerül a dal. Bónuszként egy kifejezetten Szulák Andreának írt szerzemény, Bolba Tamás és Szente Vajk Ugye, színház volt? című műve hallható a CD-n.

A Musical is meg nem is tartalma:

All That Jazz (Chicago)
Hello, Dolly! (Hello, Dolly!)
Csak cha-cha-cha (Hotel Menthol)
Te mindig lázba hozol (Mi jöhet még)
Morton Mama dala (Chicago)
Érzés (Funny Girl)
Szeretsz engem? (Hegedűs a háztetőn)
Hajnal, alkony (Hegedűs a háztetőn)
Nap és éj (De-Lovely)
Ma kedvem volna valakihez (A kaktusz virága)
Jamaikai trombitás (A kaktusz virága)
Ugye, színház volt?

Kérdésünk: Szulák Andrea Boldogság, gyere haza című előző lemezén melyik énekesnő legendás dalait énekelte? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak a helyes megfejtés betűjelét írja, tehát A, B vagy C!)

A - Cserháti Zsuzsa
B - Koncz Zsuzsa
C - Kovács Kati

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen három szerencsés megfejtőnk nyereménye egy-egy Musical is meg nem is CD.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.
Zenés színház interjú

„Nem viszem haza a szerepeimet”

Volt már Mozart, Bóni, Mágnás Miska, zongorakísérő a világ legrosszabb énekesnője mellett. Nem csak színész, zenét is szerez. Szemenyei János a hazai zenés színházi élet független személyisége. Nem képzelhetjük már el nélküle a műfajt, még szép, hogy az idei KULT50 kiadványunkban is szerepel.