Zenés színház

Musical készül Valentino életéről?

2011.09.02. 10:11
Ajánlom
Broadway-musical készül Valentino, az olasz divatcézár életéből. A darab a világhírű tervezőről szóló 2008-as filmet dolgozza fel.

A Valentino - The Last Emperor (Valentino - Az utolsó császár) című filmet a Velencei Filmfesztiválon mutatták be három éve, a divatpápa a La Repubblica olasz lap csütörtöki számában úgy fogalmazott, "számba veszik" annak lehetőségét, hogy musicalként a Broadwayn is látható legyen a történet. A 78 éves mester jelenleg a szerdán nyílt velencei mustra vendége, a második rendezését bemutató Madonnát kíséri. A popdíva a W.E. című romantikus drámával érkezik a mustrára; új filmje arról a kétszeres elvált Wallis Simpsonról szól, akinek kedvéért VIII. Eduárd király lemondott a brit trónról. "Wallis Simpson eleganciája, a jelenetek és a díszletek miatt nyűgözött le az alkotás, amelyen Madonna két éven át a legapróbb részletekig dolgozott" - mondta Valentino. A tervező személyesen is ismerte a brit birodalmat megrengető botrányos hírű asszonyt, akinek több ruhát is tervezett.

Az idős mester három éve vonult vissza az haute couture világától, döntését azóta sem bánta meg. "Az volt a megfelelő pillanat, hogy pontot tegyek pályafutásom végére, amely nagy boldogságot, dicsőséget és gazdagságot adott nekem. Már nem tudtam követni a divat változását, puszta üzletté vált, az egész pénzügyi emberek kezében van, őket pedig csak a nyereség érdekli. Évtizedekig tartó szabad és sikeres munka után nem hagyhattam, hogy megmondják, mit tehetek és mit nem" - fogalmazott. Valentino azonban még mindig tervez: balett-társulatoknak, különleges eseményekre és különleges ügyfeleknek, valamint néhány esküvőre. "Ez örömmel tölt el. Eseményeket is szervezek, ezek középpontjában egy olyan életstílus szépségének általam vélt kultúrája áll, amely talán már nem létezik" - mondta. Megjegyezte, hogy a régi idők luxusát szereti, a gazdagon terített asztalokat virágokkal borítva. "Szeretek a csendben olvasni, és olyanokkal beszélgetni, akikkel nyugalomban bármiről szót válthat az ember" - idézte a lap a divattervezőt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.
Zenés színház interjú

„Nem viszem haza a szerepeimet”

Volt már Mozart, Bóni, Mágnás Miska, zongorakísérő a világ legrosszabb énekesnője mellett. Nem csak színész, zenét is szerez. Szemenyei János a hazai zenés színházi élet független személyisége. Nem képzelhetjük már el nélküle a műfajt, még szép, hogy az idei KULT50 kiadványunkban is szerepel.