Zenés színház

Musical készül Valentino életéről?

2011.09.02. 10:11
Ajánlom
Broadway-musical készül Valentino, az olasz divatcézár életéből. A darab a világhírű tervezőről szóló 2008-as filmet dolgozza fel.

A Valentino - The Last Emperor (Valentino - Az utolsó császár) című filmet a Velencei Filmfesztiválon mutatták be három éve, a divatpápa a La Repubblica olasz lap csütörtöki számában úgy fogalmazott, "számba veszik" annak lehetőségét, hogy musicalként a Broadwayn is látható legyen a történet. A 78 éves mester jelenleg a szerdán nyílt velencei mustra vendége, a második rendezését bemutató Madonnát kíséri. A popdíva a W.E. című romantikus drámával érkezik a mustrára; új filmje arról a kétszeres elvált Wallis Simpsonról szól, akinek kedvéért VIII. Eduárd király lemondott a brit trónról. "Wallis Simpson eleganciája, a jelenetek és a díszletek miatt nyűgözött le az alkotás, amelyen Madonna két éven át a legapróbb részletekig dolgozott" - mondta Valentino. A tervező személyesen is ismerte a brit birodalmat megrengető botrányos hírű asszonyt, akinek több ruhát is tervezett.

Az idős mester három éve vonult vissza az haute couture világától, döntését azóta sem bánta meg. "Az volt a megfelelő pillanat, hogy pontot tegyek pályafutásom végére, amely nagy boldogságot, dicsőséget és gazdagságot adott nekem. Már nem tudtam követni a divat változását, puszta üzletté vált, az egész pénzügyi emberek kezében van, őket pedig csak a nyereség érdekli. Évtizedekig tartó szabad és sikeres munka után nem hagyhattam, hogy megmondják, mit tehetek és mit nem" - fogalmazott. Valentino azonban még mindig tervez: balett-társulatoknak, különleges eseményekre és különleges ügyfeleknek, valamint néhány esküvőre. "Ez örömmel tölt el. Eseményeket is szervezek, ezek középpontjában egy olyan életstílus szépségének általam vélt kultúrája áll, amely talán már nem létezik" - mondta. Megjegyezte, hogy a régi idők luxusát szereti, a gazdagon terített asztalokat virágokkal borítva. "Szeretek a csendben olvasni, és olyanokkal beszélgetni, akikkel nyugalomban bármiről szót válthat az ember" - idézte a lap a divattervezőt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Elhunyt Jerger Krisztina művészettörténész

Életének 72. évében, kedden hunyt el a varsói Magyar Kulturális Intézet egykori vezetője, aki sokat tett a lengyel-magyar művészeti kapcsolatokért.
Színház

Újra járhatunk szabadtéri előadásokra, de a fesztiválokra még várnunk kell

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet többek között színházi előadásra, mozira, cirkuszra, valamint könyvszakmai rendezvényre vonatkozik.
Vizuál

Két tonna üvegnegatív: vidéki fényképészműtermek gyűjteménye

A kidobástól megmentett üvegnegatívokon az egyes vidékek népviselete mellett a háború előtti és alatti élet pillanatai villannak fel megmutatva azt is, mit tartottak megörökítésre érdemesnek az életükből az 1910-20-as évek táján.
Vizuál

Csúnya varázs - Budapesti fényképek az 1930-as években

Az éjszakai fényképezés és a „varázsosítás” összefüggése - erről ír a FényképTár mai részében Tomsics Emőke, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának történész-muzeológusa.
Klasszikus

Hatalmas előrelépés a zenekarnak: a Mezzo TV sugározza a Concerto Budapest koncertfilmjét

Több hónapos munka eredménye, hogy a zenekar saját gyártású koncertfilmmel mutatkozhat be a Mezzo TV műsorán. A filmet, amelyet Szabó Stein Imre rendezett, a magyar közönség is láthatja az interneten. Kulisszatitkokról a vezető rendezőt kérdeztük.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Kihirdették az István, a király iskolába megy program győzteseit

A szereposztás kihirdetésével lezárult a Kárpát-medence magyar ajkú általános iskolásai számára elindított István, a király iskolába megy program versenyszakasza. A klasszikussá érett rockoperára épülő össznemzeti identitáserősítő program ezzel újabb állomásához érkezett: a kiválasztott külhoni és anyaországi kisdiákok részvételével hamarosan elkezdődhetnek az előkészületek, hogy nagyszabású premieren mutassák be a közönségnek az István, a király immár harmadik generációs változatát.
Zenés színház ajánló

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Zenés színház hír

Augusztus 20-án mutatja be a Bánk bánt a Coopera

Vidnyánszky Attila rendezésének díszbemutatóját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartják.
Zenés színház hír

Elhunyt Gabriel Bacquier francia operaénekes

A 20. század egyik vezető baritonja 96 évesen halt meg szerdán otthonában, a normandiai Lestre-ben.
Zenés színház hír

Elmarad a miskolci operafesztivál

A koronavírus-járvány miatt idén nem tartják meg a Bartók Plusz Operafesztivált.