Zenés színház

Musicalben is szerepel a tehetségkutatót megnyert apáca

2015.11.19. 14:41
Ajánlom
Méghozzá mi másban, mint az Apácashow-ban? Cristina Scuccia olasz apáca 2014-ben nyerte meg a The Voice of Italy című tehetségkutatót.

"Biztosan lesznek, akik ellenzik ezt. Ám a színház a legjobb hely arra, hogy találkozzak emberekkel és terjesszem a szeretet üzenetét" - mondta a római sajtótájékoztatón a 27 éves Orsolya rendi szerzetesnővér.

A szicíliai származású Cristina bízik abban, hogy Ferenc pápának nem lesz kifogása színházi szereplése ellen. "Úgy hiszem, hogy támogatna ebben, mert az egyháznak csökkentenie kell távolságát az emberektől" - mondta az éneklő apáca. „Isten olyan tehetséget adott nekem, amelyet nem tarthatok meg magamnak, hanem köteles vagyok megosztani másokkal” - tette hozzá.

A kultikussá vált zenés amerikai filmvígjáték színpadi változatában a valódi apáca Maria Roberta novíciát alakítja, akinek figurája bizonyos hasonlóságokat mutat Cristina saját élettörténetével. "Az apácanövedék egy fiatal lány, aki még nem kapta meg a hívást, és habozik, hogy a külvilágot vagy a zárdát válassza-e. Rengeteg kérdés merül fel benne, de végül teljesen az Úrnak szenteli magát. Lényegében velem is ez történt, amikor választás elé kerültem" - mondta a színésznővé avanzsáló énekesnő-apáca.

Cristina nővér a római színháztól kapott gázsiját karitatív célokra ajánlja fel. A Teatro Brancaccio december 10-től játssza az Apácashow-t, amelyben a főhős, a filmben Whoopi Goldberg által megformált Deloris szerepében Belia Martin spanyol színésznő látható-hallható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház operett

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház interjú

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Zenés színház kritika

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Zenés színház interjú

„A Marica grófnőnek minden száma sláger”

A Fertő-tó partján, Mörbischben láthatja a közönség Kálmán Imre örökzöld alkotását, a Marica grófnőt, amely zeneileg és látványosságában is lenyűgözőnek ígérkezik. A produkcióról a Seefestspiele Mörbisch művészeti vezetőjét, Peter Edelmannt kérdeztük.