Zenés színház

Ne nézd az apját, inkább hallgasd a lányát!

2009.02.11. 00:00
Ajánlom
Barack Obama 900 milliárd dolláros gazdaságélénkítő programjának függeléke is van, amiben például az olvasható, hogy az adófizetők pénzét nem szabad „hiábavaló, nem stimulatív” projektekre költeni. A függelék egy oklahomai republikánus szenátor, Tom Coburn javaslatára került a dokumentumba.

A szenátor büszke lehet magára, hiszen a szenátus egyhangúan, 73-24 arányban szavazta meg indítványát, ami szerint a kaszinók és a golfpályák mellett a színházakra, múzeumokra, művészeti központokra, uszodákra és parkokra szánt kiadások megbocsáthatatlannak minősülnek – hiszen ezek tartoznak a „hiábavaló, nem stimulatív” projektek közé. A politikus minden bizonnyal tudja, miről beszél, hiszen lányát az egyik legígéretesebb amerikai szoprántehetségnek tartják. Sarah Coburn a következő szezonban debütál a Los Angeles-i Operában, ahol Asteriát énekli Händel Tamerlanójában, Plácido Domingo oldalán. Sarah Coburn Washingtonban, a National Operában már játszotta a szerepet, alakításáról azt írta a Washington Post kritikusa, hogy Particia Bardonnal énekelt duettjük alatt „megállt az idő”. Alex Ross, a New Yorker kritikusa tavaly nyáron a Glimmerglass Opera produkciójában látta a szopránt (Bellini: I Capuleti e i Montecchi), és „különös fényű” hangját emelte ki. Sarah Coburn nem kommentálta a papa álláspontját, menedzsere által csak annyit közölt, hogy eddig sem nem reagált édesapja politikai karrierjét illetően, és ezután sem fog.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház operett

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház interjú

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Zenés színház kritika

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Zenés színház interjú

„A Marica grófnőnek minden száma sláger”

A Fertő-tó partján, Mörbischben láthatja a közönség Kálmán Imre örökzöld alkotását, a Marica grófnőt, amely zeneileg és látványosságában is lenyűgözőnek ígérkezik. A produkcióról a Seefestspiele Mörbisch művészeti vezetőjét, Peter Edelmannt kérdeztük.