Zenés színház

Ön is eltölthet egy éjszakát a Párizsi Operában!

2023.02.15. 16:25
Ajánlom
Az intézmény és az Airbnb közös szervezésében megvalósuló esemény a műemléki turizmust és a Párizsi Opera páholyainak felújítását kívánja támogatni. A házigazda Az operaház fantomját jegyző Gaston Leroux dédunokája, Véronique Leroux lesz.

Története során először luxuslakosztályként funkcionálhat a Párizsi Opera díszpáholya, március 1-jén este hat órától lehet lefoglalni az Airbnb-n 37 euróért hirdetett, alighanem legkülönlegesebb szállást: valaki másodmagával eltölthet egy éjszakát az erre az alkalomra pompázatos hálószobává alakuló díszpáholyban, június 16-án.

A szerencsés vendég részt vehet egy vezetett túrán az épület backstage-ében, és megtekintheti a híres föld alatti tavat is.

Az estét balettelőadás, a Párizsi Opera Akadémiájának művészei által adott koncert és az operaház tánctermében tartott vacsora egészíti ki.

ParizsiOperaAirbnb2-150328.jpg

A Párizsi Opera díszpáholya (Fotó/Forrás: Airbnb)

A különleges alkalom a Párizsi Opera és az Airbnb közös szervezésében valósul meg, amely egyrészt a műemléki turizmust támogatja (az Airbnb oldalán az elérhető szállások között rá lehet keresni a műemléki épületekre is), illetve része annak a kezdeményezésnek, amely során a szállásközvetítő oldal támogatja a Párizsi Opera páholyainak felújítását.

A program házigazdája Véronique Leroux, Az operaház fantomját jegyző Gaston Leroux dédunokája lesz. „A dédnagyapám klasszikusa nagyon sok embert inspirált az idők során, és világszerte megérintette a közönséget.

Szép megemlékezés róla, hogy a regénye pontos helyszínén, egy ilyen fantasztikus este keretében fogadhatunk vendégeket

– nyilatkozta a dédapja emlékének korábban egy éttermet is szentelő Véronique Leroux.

Fejléckép: A Párizsi Opera díszpáholya (fotó/forrás: Airbnb)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

„Vissza a pénzt a kultúrába!” – Duda Éva és Fodor Tamás felolvasta a FESZ követeléseit a Civil Sugárúton

Az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából Civil Sugárút néven, civil szervezetek részvételével tartottak eseménysorozatot a Hősök tere és az Andrássy út között március 14-én és 15-én. Itt hangzott el a Független Előadó-művészeti Szövetség kiáltványa.
Plusz

„Nem karriert, sokkal inkább magamat próbáltam építeni” – interjú Menyhárt Jenővel, az Európa Kiadó énekes-gitárosával

„Az én fejemben is többször megfordult, hogy disszidáljak. Egyszer ténylegesen közel kerültem ahhoz, hogy meg is tegyem” – meséli az Európa Kiadó énekes-gitárosa, Menyhárt Jenő. Interjú.
Vizuál

Petőfi 200 – Vetítéssorozat indul a Toldi Moziban

Március 23. és június 8. között klasszikus filmek és szakértői beszélgetések segítségével idézhetjük meg a kétszáz éve született költő alakját, emlékezetét.
Színház

Harmadszor mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház az anatevkai tejesember történetét

Király Levente és Gregor József után ezúttal Borovics Tamás bújt Tevje bőrébe a Hegedűs a háztetőn című musical szegedi előadásában. A zenés produkció márciusban három, áprilisban további két alkalommal látható a Nagyszínházban.  
Vizuál

Nemes Márton képviseli hazánkat a 2024-es Velencei Biennálén

A Ludwig Múzeum 2024-ben Nemes Márton festőművész Techno Zen című kiállítását mutatja be a Velencei Képzőművészeti Biennálén.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

„A zene kapocs a Menny és a Föld között” – beszélgetés Vadász Zsolttal

A Budapesti Operettszínház március 10-én, 11-én és 12-én, hármas szereposztásban mutatta be Huszka Jenő Mária főhadnagy című művét, amelyben a népszerű bonvivánt, Vadász Zsoltot Draskóczy Ádám szerepében láthatja a közönség.
Zenés színház kritika

Egyetlen történet a sok közül – Eötvös Péter Bécsben

A MusikTheater an der Wien mutatta be Eötvös Péter Az Aranysárkány című operáját, melyet a magyar közönség mindössze egyszer láthatott. A Bécsi Kamaraoperában tartott, február 25-i előadáson jártunk.
Zenés színház ajánló

Rendhagyó koncerttel kapcsolódik nagypéntekhez az Operettszínház  

A nagypénteki Feltámadás koncerten fellép Fischl Mónika, Ninh Duc Huang Long, Süle Dalma, Vadász Zsolt és Pete Ádám, a Budapesti Operettszínház Zenekara és Énekkara, valamint a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola növendékei.
Zenés színház hír

Ligeti-bemutatóval és Mundruczó-rendezéssel készül jövőre a müncheni operaház

Meghirdette 2023/24-es évadát a Bajor Állami Operaház, az évad végi operafesztiválon Ligeti György Le Grand Macabre című művét mutatják be, emellett több magyar művész is közreműködik a produkcióikban.
Zenés színház hír

50 éves a Képzelt riport... – Vígszínházi dalaiból ad koncertet Presser Gábor

Ötven éve mutatták be a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, Presser Gábor első színházi munkáját a Vígszínházban. A jubileum alkalmából március 25-én Presser Gábor a társulat művészeinek közreműködésével ad koncertet a teátrumban.