Zenés színház

Ön is eltölthet egy éjszakát a Párizsi Operában!

2023.02.15. 16:25
Ajánlom
Az intézmény és az Airbnb közös szervezésében megvalósuló esemény a műemléki turizmust és a Párizsi Opera páholyainak felújítását kívánja támogatni. A házigazda Az operaház fantomját jegyző Gaston Leroux dédunokája, Véronique Leroux lesz.

Története során először luxuslakosztályként funkcionálhat a Párizsi Opera díszpáholya, március 1-jén este hat órától lehet lefoglalni az Airbnb-n 37 euróért hirdetett, alighanem legkülönlegesebb szállást: valaki másodmagával eltölthet egy éjszakát az erre az alkalomra pompázatos hálószobává alakuló díszpáholyban, június 16-án.

A szerencsés vendég részt vehet egy vezetett túrán az épület backstage-ében, és megtekintheti a híres föld alatti tavat is.

Az estét balettelőadás, a Párizsi Opera Akadémiájának művészei által adott koncert és az operaház tánctermében tartott vacsora egészíti ki.

ParizsiOperaAirbnb2-150328.jpg

A Párizsi Opera díszpáholya (Fotó/Forrás: Airbnb)

A különleges alkalom a Párizsi Opera és az Airbnb közös szervezésében valósul meg, amely egyrészt a műemléki turizmust támogatja (az Airbnb oldalán az elérhető szállások között rá lehet keresni a műemléki épületekre is), illetve része annak a kezdeményezésnek, amely során a szállásközvetítő oldal támogatja a Párizsi Opera páholyainak felújítását.

A program házigazdája Véronique Leroux, Az operaház fantomját jegyző Gaston Leroux dédunokája lesz. „A dédnagyapám klasszikusa nagyon sok embert inspirált az idők során, és világszerte megérintette a közönséget.

Szép megemlékezés róla, hogy a regénye pontos helyszínén, egy ilyen fantasztikus este keretében fogadhatunk vendégeket

– nyilatkozta a dédapja emlékének korábban egy éttermet is szentelő Véronique Leroux.

Fejléckép: A Párizsi Opera díszpáholya (fotó/forrás: Airbnb)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Ha az ember idős, már sokkal szabadabb” – születésnapi interjú a 80 éves Vidovszky Lászlóval

Nemrég ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, március 2-án pedig a Zeneakadémia is koncerttel köszönti Vidovszky László Kossuth-díjas zeneszerzőt. A jeles alkalom apropóján pályája indulásairól, zeneszerzői motivációiról és alapelveiről kérdeztük a komponistát.
Színház

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
Színház

Miért kell eljutni a tragédiáig? – Budaörsön rendezi meg a Hamletet Alföldi Róbert

Megtartották a h.ml.t. című előadás próbáját. Shakespeare drámáját április 20-án mutatják be a Budaörsi Latinovits Színházban, de a premiert még megelőzi egy nyílt próba márciusban, a Színházak Éjszakáján.
Vizuál

Ezekkel a kiállításokkal várja idén a látogatókat a Szépművészeti és a Nemzeti Galéria

Az ókori Mezopotámia örökségét bemutató nagyszabású tárlattal, Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója előtt tisztelgő emlékkiállítással, valamint Anna Margit életművéből nyíló tárlattal is készülnek.
Klasszikus

„Egy álmom válik valóra” – interjú Mohai Bálint fagottművésszel

A Concerto Budapest szimfonikus zenekar március 3-i Mozart-napjának nyitókoncertjén csendül fel az örök érvényű mester Esz-dúr sinfonia concertantéja oboára, klarinétra, kürtre és fagottra (K. 297b). Ennek apropóján beszélgettünk az együttes szólamvezetőjével.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház kritika

Párkapcsolati dráma színes háttér előtt – A víg özvegy Zürichben

Az operettműfaj megújítójaként is emlegetett ausztrál rendező, Barrie Kosky ezúttal Lehár-műhöz nyúlt. Produkciójában ezúttal sem alkalmazott túl radikális eszközöket, már amennyiben nem tekintjük annak az emberi lélek mélységeit feltáró elemzést.
Zenés színház ajánló

A Manon Lescaut-t adja elő a Nemzeti Filharmonikusok a Müpában

Puccini operája hangzik el a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar következő koncertjén, a Manon Lescaut-t Vashegyi György vezényli és Káel Csaba rendezi.
Zenés színház hír

Miklósa Erika alapítványával együttműködve indít posztgraduális képzést a Pécsi Tudományegyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes által alapított KvintEsszencia Mesteriskola Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara. Az együttműködés keretében posztgraduális képzést indít az egyetem.
Zenés színház ajánló

Világhírű rendező Don Giovanni-produkciója látható az Operaházban

Salzburg, Berlin, Amszterdam, Madrid és Párizs után Budapesten is bemutatkozik Claus Guth 2008-as világhírű Don Giovanni-rendezése. A címszerepet kettős szereposztásban Bretz Gábor és Szemerédy Károly alakítja.
Zenés színház hír

Komlósi Ildikó Bartók-mesterkurzust tart

Az énekesnő, aki maga is számtalanszor formálta meg Judit szerepét A kékszakállú herceg várában, február végén négy napon át dolgozik a kurzuson részt vevő fiatal művészekkel.