Zenés színház

Opera, jazz, crossover

2011.03.31. 10:15
Ajánlom
A Klasszikon együttes Opera Crossover című albumán az operaslágerek és a könnyűzene hangzásvilága találkozik. Játsszon velünk és legyen öné a lemez!

A Klasszikon együttes az operaáriák újszerű, egyéni interpretálójaként jelent meg a magyar zenei életben. Az elmúlt években komoly repertoárt dolgozott ki a klasszikus dallamok és a legkülönfélébb könnyűzenei műfajok (jazz, swing, blues, musical) ötvözésével, amivel új, izgalmas távlatokat nyit meg mind a komolyzene, mind a könnyűzene kedvelői számára. Nemrégiben megjelent albumuk címe egyben az általuk képviselt műfaj: Opera Crossover. Sebők Monika operaénekesnő és a briliáns jazz quartet (Zsemlye Sándor, Tiba Sándor, Martos Attila, Nagy László Adrián) játékosan, sokszínűen és energikusan szólaltatja meg Bizet Carmenjét, Mozart Éjkirálynőjét, Verdi Oscarját, Händel Cleopátráját, s még sok más operai alakot. A képzett könnyű- és komolyzenészek együtt muzsikálásából megszülető egyedi hangzásvilág azok számára is utat nyit az opera felé, akik eddig óvatosak voltak vele, a műfaj rajongói számára pedig izgalmas szellemi kalandot nyújtanak. Az új album lemezbemutató koncertje 2011. Április 15-én, 20 h-tól lesz az IBS Színpadon, de az se szomorkodjon, aki nem tud jelen lenni a koncerten: öt olvasónkat megajándékozzuk az Opera Crossover című lemezzel, amennyiben az alábbi kérdésre április 10-ig a helyes választ adja meg :

Kérdésünk: Mely szerző mely művében szerepel Siebel, akinek áriája egyike a Klasszikon átiratainak?

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.
Klasszikus

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház billy elliot

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Zenés színház magazin

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Zenés színház opera

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Zenés színház interjú

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.