Zenés színház

Operacsillagok csúcstalálkozója: Netrebko, Kaufmann, Schrott

2011.05.19. 13:44
Ajánlom
Münchenben, Bécsben és Berlinben is együtt koncertezik Anna Netrebko, Jonas Kaufmann és Ervin Schrott.

A hármas először működik együtt, hogy nagyszabású - komoly- és könnyűzenei - programmal örvendeztesse meg a publikumot. Első koncertjükre Münchenben a Königsplatzon kerül sor július 29-én, az est műsorát augusztus 6-án a bécsi Stadthalléban, augusztus 16-án pedig a híres berlini Waldbühnén ismétlik meg. A koncerteket a Prágai Filharmonikus Zenekar kíséri Marco Armiliato vezényletével. 

Anna Netrebko úgy vélekedett, összefogásuk ünnep a közönség számára, de számukra is. Társával, Erwin Schrott-tal részletet adnak elő Gershwin Porgy és Bess című darabjából, a szólam újdonság Netrebkónak, nem az viszont a Manon Lescaut duettje Jonas Kaufmann-nal. Erwin Schrott Mozart Don Giovannijából Leporello és Don Giovanni egy-egy áriáját egyaránt megszólaltatja, felcsendül dél-amerikai tangózene is, és az sem kizárt, hogy az énekesek táncra perdülnek a pódiumon. Kaufmann előzetest ad a következő évad New York-i Met-premierjéből, a Faustból, amelynek élő közvetítése Magyarországon is látható majd. 

A három sztár természetesen külön úton is jár, a német tenor például a Bajor Állami Operaház szabadtéri fesztiválján a kiváló zongorista, Helmut Deutsch kíséretével dalestet ad július 26-án, a Netrebko-Schrott páros pedig augusztus 2-án Kölnben lép fel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.
Zenés színház interjú

„Nem viszem haza a szerepeimet”

Volt már Mozart, Bóni, Mágnás Miska, zongorakísérő a világ legrosszabb énekesnője mellett. Nem csak színész, zenét is szerez. Szemenyei János a hazai zenés színházi élet független személyisége. Nem képzelhetjük már el nélküle a műfajt, még szép, hogy az idei KULT50 kiadványunkban is szerepel.