Zenés színház

Operaszerző-verseny csak nőknek

2008.03.05. 00:00
Ajánlom
A Vienna Masterworks (BMI) és a Vienna Master Composers (ASCAP) zeneműkiadók 2008-ban is kiírják a Nancy Van de Vate nemzetközi operaszerző-versenyt. A győztes díja 1000 USA dollár és a mű kiadásának lehetősége. A kétévente megrendezett versenyre korra és nemzetiségre való tekintet nélkül jelentkezhetnek a komponista hölgyek.

Nancy Van de Vate nemzetközi operaszerző-versenyt idén negyedik alkalommal rendezik meg, amelyre legalább 15 perc hosszúságú versenydarabbal lehet nevezni. A beküldött mű abban az esetben lehet ennél rövidebb, ha az egy 15 percnél hosszabb opera részlete. További feltétel az is, hogy a darab, amelynek jogát a győztes kiadásra átadhatja a versenyt rendező zeneműkiadóknak, a beküldési határidőig legfeljebb csak magánkiadásban jelenhet meg.

A pályázat jeligés, a pályázó személyes adatait (név, cím, telefonszám, e-mail cím, rövid önéletrajz) zárt borítékban kell a pályaműhöz (bekötött partitúra és amennyiben bármilyen módon rögzítették a művet, akkor az azt tartalmazó hanghordozó) mellékelni. Olyan darab, amelyet teljes egészében, professzionális előadásban vagy bármi módon nagyközönség előtt bemutattak, nem vehet részt a versenyben. Az viszont nem kizáró tényező, ha a versenyre beküldött műből - akár nagyközönség előtt - részletek elhangzottak vagy workshop keretében dolgoztak vele.

A nevezési díj 15 USA dollár vagy 15 euró, amelyet vagy készpénz vagy a befizetést igazoló csekk formájában (csak egyesült államokbeli bankok esetében) kell a pályázati borítékban mellékelni.

A versenyműveket legkésőbb 2008. szeptember 15-ig (bélyegző dátuma) kell postára adni. A cím:

Nancy Van de Vate Prize
Vienna Masterworks
Khleslplatz 6, # 2309
A-1120 Vienna, Austria

A győztes nevét 2008. december 15-én hozzák nyilvánosságra.

A partitúrák és hanghordozók a verseny után a Nők a Zenében Nemzetközi Alapítvány római könyvtárába kerülnek.

A versennyel kapcsolatban bővebb információ a fenti postai vagy a vienna.masterworks@chello.at e-mail címen kérhető.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Rudolf Péter ismertette a Vígszínház következő évadának terveit

A Vígszínház új igazgatója kilenc bemutatót tervez, köztük egy zenés produkció premierjét az intézmény alapításának 125-dik évfordulója alkalmából, jövő májusban.
Színház

Ragályi Elemér, Cserhalmi György, Molnár Piroska és további hetven művész emelt szót az SZFE ügyében

Az Emmy- és Kossuth-díjas operatőr, filmrendező, Ragályi Elemér kezdeményezésére született nyílt levél aláírói arra kérik Semjén Zsoltot, hogy vonja vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításáról szóló törvényjavaslatot. FRISSÍTVE!
Vizuál

Hét kedvenc Walter Matthau vígjátékunk

Ezt a hét filmet bármikor újranéznénk. Szubjektív lista szigorúan időrendben és nem rangsorolva – hisz utóbbi gyakorlatilag lehetetlen. Az apropó pedig: húsz éve, 2000. július 1-jén hunyt el az Oscar-díjas amerikai színész, a 20. század népszerű filmkomikusa, Walter Matthau.
Színház

Újabb nyílt levél az SZFE modellváltásáról szóló törvény kapcsán

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt.
Klasszikus

Elhunyt Ida Haendel, az egykori csodagyerek, akinek Sibelius gratulált

Lengyelországban született, háromévesen felfedezték zenei tehetségét. Kanadában élte le élete jelentős részét. Sibelius levélben gratulált neki a hegedűversenyének előadásáért.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Szántó Andrea: „Tőlem kérdezed, aki nem vagyok dívatípus?”

Mezzoszoprán és alt szerepekben egyaránt tündököl: Juditként érzékeny és megejtő, Carmenként vad és szenvedélyes. Ha nem söpri el a bemutatót a világjárvány, Kundry szerepében mutatkozott volna be az Operaház új Parsifal-előadásában. Szántó Andreát március elején faggattam operákról, operaszerepekről, de óhatatlanul is magasabb kérdések felé terelődött a beszélgetés.
Zenés színház hír

Szabadtéri koncertsorozatot indít júliusban az Operettszínház

A musical és az operett szerelmeseinek egyaránt kínálnak könnyed, nyáresti szórakozást egy különleges belvárosi helyszínen, a Pesti Vármegyeháza udvarán.
Zenés színház hír

A jövő héten nyit a milánói Scala

A koronavírus-járvány miatti négy hónapos kényszerszünet után a koncerten a közönség és az énekesek számát is csökkentette az operaház.
Zenés színház koktélparti

Brünnhilde és Wotan pszichológiája – 150 éve mutatták be A walkürt

A főisten leszállt a halandók közé, hogy fiút nemzzen. A fiú és ikerhúga között szerelem gyúlt, amely nyomán felsejlettek a múlt traumái. Brünnhilde pedig integritást nyert azáltal, hogy szembeszállt apjával. Wagner tetralógiája nem csak a zenetudomány, hanem a pszichológia számára is kutatási terület.
Zenés színház hír

Jövőre halasztják a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt

A koronavírus-járvány miatt 2021 őszére halasztja az idén minden eddiginél több jelentkezőt vonzó IV. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt a Zeneakadémia.