Zenés színház

Operaszerző-verseny csak nőknek

2008.03.05. 00:00
Ajánlom
A Vienna Masterworks (BMI) és a Vienna Master Composers (ASCAP) zeneműkiadók 2008-ban is kiírják a Nancy Van de Vate nemzetközi operaszerző-versenyt. A győztes díja 1000 USA dollár és a mű kiadásának lehetősége. A kétévente megrendezett versenyre korra és nemzetiségre való tekintet nélkül jelentkezhetnek a komponista hölgyek.

Nancy Van de Vate nemzetközi operaszerző-versenyt idén negyedik alkalommal rendezik meg, amelyre legalább 15 perc hosszúságú versenydarabbal lehet nevezni. A beküldött mű abban az esetben lehet ennél rövidebb, ha az egy 15 percnél hosszabb opera részlete. További feltétel az is, hogy a darab, amelynek jogát a győztes kiadásra átadhatja a versenyt rendező zeneműkiadóknak, a beküldési határidőig legfeljebb csak magánkiadásban jelenhet meg.

A pályázat jeligés, a pályázó személyes adatait (név, cím, telefonszám, e-mail cím, rövid önéletrajz) zárt borítékban kell a pályaműhöz (bekötött partitúra és amennyiben bármilyen módon rögzítették a művet, akkor az azt tartalmazó hanghordozó) mellékelni. Olyan darab, amelyet teljes egészében, professzionális előadásban vagy bármi módon nagyközönség előtt bemutattak, nem vehet részt a versenyben. Az viszont nem kizáró tényező, ha a versenyre beküldött műből - akár nagyközönség előtt - részletek elhangzottak vagy workshop keretében dolgoztak vele.

A nevezési díj 15 USA dollár vagy 15 euró, amelyet vagy készpénz vagy a befizetést igazoló csekk formájában (csak egyesült államokbeli bankok esetében) kell a pályázati borítékban mellékelni.

A versenyműveket legkésőbb 2008. szeptember 15-ig (bélyegző dátuma) kell postára adni. A cím:

Nancy Van de Vate Prize
Vienna Masterworks
Khleslplatz 6, # 2309
A-1120 Vienna, Austria

A győztes nevét 2008. december 15-én hozzák nyilvánosságra.

A partitúrák és hanghordozók a verseny után a Nők a Zenében Nemzetközi Alapítvány római könyvtárába kerülnek.

A versennyel kapcsolatban bővebb információ a fenti postai vagy a vienna.masterworks@chello.at e-mail címen kérhető.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Nézze meg Törőcsik Mari három felejthetetlen alakítását

Törőcsik Mari emléke előtt tiszteleg a Nemzeti Filmintézet streaming platformja, a Filmio, ahol szerda éjfélig ingyenesen megtekinthető a pénteken hajnalban elhunyt színművész három meghatározó filmje.
Színház

Egy vidám tekintet, egy izgalmas száj – és a kettő között az évek múlása

Évtizedekig kutatta Törőcsik Mari arcait. Fotózta színpadon és magánéletben egyaránt, közel hetven esztendőn át. Kivételes szakmai kapcsolat és mély barátság fűzte a nemrégiben elhunyt színésznőhöz a Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotóművészt, Keleti Évát, aki személyes történetei és képei segítségével járult hozzá, hogy fölidézhessük Törőcsik Mari különleges alakját.
Színház

Az emlékezés rózsái a Nemzeti Színház előtt

Gyűlnek a virágok a Nemzeti Színház épülete előtt, ahol a pénteken elhunyt Nemzet Színésze, Törőcsik Mari tisztelői róhatják le kegyeletüket.
Klasszikus

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Jazz/World

„A jazz passzol a lázadáshoz” – Harcsa Veronikával indul a Fidelio új podcastja, a Fülbemászó

Örök kísérletező, akinek nem kell kompromisszumokat kötnie, ha jazzről van szó. Pályája szorosan összefügg a budapesti Fringe Fesztivállal, ahol először adhatta elő saját dalait közönség előtt, mégpedig komoly sikerrel. Harcsa Veronikával Tompa Diána beszélgetett a Fülbemászóban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Orfeum a háború árnyékában – interjú Laki Péterrel

Laki Péter 2012 óta számos szerepben bizonyított már a Budapesti Operettszínházban, legutóbb a Marica grófnő Zsupánjaként láthatta őt a közönség. Ezúttal az operettirodalom egyik legismertebb darabja, a Csárdáskirálynő Bónijaként áll a nézők elé – online. Az elmúlt időszakról, a zene iránti szeretetéről és az előadás történelmi hátteréről beszélgettünk.
Zenés színház gyász

89 évesen elhunyt Szabó Rózsa operaénekes

Lukács Ervin Kossuth-díjas karmester özvegye, Szabó Rózsa magánénekes halálhírét a Magyar Állami Operaház közölte.
Zenés színház gyász

Elhunyt Szalay Miklós, az Operaház egykori karigazgatója

Szalay Miklóst néhány nappal 86. születésnapja előtt érte a halál – tudatta az Operaház.
Zenés színház hír

Pályakezdő operaénekeseknek hirdet bel canto mesterkurzust és énekversenyt a Coopera

Molnár Levente Liszt-díjas bariton ötlete nyomán Musicum Laude címmel bel canto mesterkurzust hirdet a Coopera. A nyári képzést egy énekversennyel egybekötött gála zárja majd szeptemberben.
Zenés színház ajánló

Ajándék előadásokkal kedveskedik nézőinek a Madách Színház

Ismét műsorra tűzi népszerű online előadásait a Madách Színház, a zenés beszélgetéseket bárki ingyenesen megtekintheti. A SzínpadON produkciói szerda esténként láthatóak, az alkotók így szeretnének egy kis színházat visszacsempészni az emberek életébe.