Zenés színház

Operett-flashmob a szállodában

2011.07.21. 10:07
Ajánlom
Az érkező és a távozó turisták, üzletemberek legnagyobb meglepetésére, egyszer csak Kálmán Imre Marica grófnőjéből kezdett énekelni a concierge, a bárpultos, a londiner, s egy hisztériás vendég az InterContinental Budapest lobbyjában. A Budapesti Operettszínház népszerűsítette itt a hungarikum magyar operett műfaját.

Kellemes, késő tavaszi meleg nap, érkező vendégek, távozásra várakozó amerikai turisták a lobbyban, tárgyaló üzletemberek a bárban - szokványos kép az InterContinental Budapestben, de bármelyik szállodában. Ám az már kevésbé sem, hogy egyszer csak dalra fakadnak itt az alkalmazottak...

A Budapesti Operettszínház négy művésze beépült a szállodások közé, Szendy Szilvi szubrett a bárban szolgált ki, Boncsér Gergely bonviván concierge-nek állt, Kerényi Miklós Máté táncos-komikus pedig szorgalmas londinerként hordta a csomagokat, köztük a vele veszekedő, kutyával érkező, harsány angolul beszélő vendégét, akit Bordás Barbara primadonna személyesített meg.

Majd egyszer csak megszólalt a zene, a Ringó vállú csengeri violám dallama, s a báros kisasszony hamar a pultra ugrott, ahol kibújt egyenruhájából, s magyaros ruhájában adta elő Kálmán Imre Marica grófnőjének egyik legnépszerűbb dalát. Szendy Szilvihez később csatlakozott a hisztériás vendég, vagyis Bordás Barbara.

A szállóvendégek a hirtelen meglepetés után kitörő ovációval fogadták a "meglepetésműsort", pláne akkor, amikor az addig csendesen dolgozó concierge, s a bőröndöket cipelő londiner is levetkőzött, s Boncsér Gergely és Kerényi Miklós Máté végül magyaros ruhában énekelte a Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket kezdetű örökzöld operettslágert négy zenész kíséretében. A finálé a Szép város Kolozsvár volt, ezúttal kvartettként, a jelenlévők legnagyobb örömére leghíresebb operettszerzőnk, Kálmán Imre Marica grófnőjéből.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.
Vizuál

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

A Trianon a hétköznapok látószögéből – Új művet mutat be online az Operettszínház

Exkluzív online előadásra készül a Budapesti Operettszínház. Cári Tibor és Dolhai Attila Szétszakítottak című musicaljét négy részben, június 4-én, 5-én, 6-án és 7-én 16 óra 30 perces kezdettel láthatják a színház Facebook-oldalán.
Zenés színház hír

Lángolt az Operaház teteje, a dolgozók oltották el

Kedden kisebb tűz volt a korszerűsítés alatt álló Operaház épületének tetején.
Zenés színház interjú

Plácido Domingo: Amikor megtudtam, bennem van a vírus, a legrosszabbra gondoltam

„Verdi dallama melankóliával telt ima, mely mindenkit megérint.” A Nabucco híres részletével kezdi augusztusi koncertjét Plácido Domingo, aki tavasszal átesett a koronavírusos megbetegedésen.
Zenés színház hír

Szilveszterkor kezdi az új évadot a New York-i Metropolitan Opera

Az év utolsó napjára halasztotta a 2020/21-es évad kezdetét a New York-i Metropolitan, a világ egyik vezető operaháza a koronavírus-járvány miatt.
Zenés színház hír

Kihirdették az István, a király iskolába megy program győzteseit

A szereposztás kihirdetésével lezárult a Kárpát-medence magyar ajkú általános iskolásai számára elindított István, a király iskolába megy program versenyszakasza. A klasszikussá érett rockoperára épülő össznemzeti identitáserősítő program ezzel újabb állomásához érkezett: a kiválasztott külhoni és anyaországi kisdiákok részvételével hamarosan elkezdődhetnek az előkészületek, hogy nagyszabású premieren mutassák be a közönségnek az István, a király immár harmadik generációs változatát.