Zenés színház

Operett-flashmob a szállodában

2011.07.21. 10:07
Ajánlom
Az érkező és a távozó turisták, üzletemberek legnagyobb meglepetésére, egyszer csak Kálmán Imre Marica grófnőjéből kezdett énekelni a concierge, a bárpultos, a londiner, s egy hisztériás vendég az InterContinental Budapest lobbyjában. A Budapesti Operettszínház népszerűsítette itt a hungarikum magyar operett műfaját.

Kellemes, késő tavaszi meleg nap, érkező vendégek, távozásra várakozó amerikai turisták a lobbyban, tárgyaló üzletemberek a bárban - szokványos kép az InterContinental Budapestben, de bármelyik szállodában. Ám az már kevésbé sem, hogy egyszer csak dalra fakadnak itt az alkalmazottak...

A Budapesti Operettszínház négy művésze beépült a szállodások közé, Szendy Szilvi szubrett a bárban szolgált ki, Boncsér Gergely bonviván concierge-nek állt, Kerényi Miklós Máté táncos-komikus pedig szorgalmas londinerként hordta a csomagokat, köztük a vele veszekedő, kutyával érkező, harsány angolul beszélő vendégét, akit Bordás Barbara primadonna személyesített meg.

Majd egyszer csak megszólalt a zene, a Ringó vállú csengeri violám dallama, s a báros kisasszony hamar a pultra ugrott, ahol kibújt egyenruhájából, s magyaros ruhájában adta elő Kálmán Imre Marica grófnőjének egyik legnépszerűbb dalát. Szendy Szilvihez később csatlakozott a hisztériás vendég, vagyis Bordás Barbara.

A szállóvendégek a hirtelen meglepetés után kitörő ovációval fogadták a "meglepetésműsort", pláne akkor, amikor az addig csendesen dolgozó concierge, s a bőröndöket cipelő londiner is levetkőzött, s Boncsér Gergely és Kerényi Miklós Máté végül magyaros ruhában énekelte a Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket kezdetű örökzöld operettslágert négy zenész kíséretében. A finálé a Szép város Kolozsvár volt, ezúttal kvartettként, a jelenlévők legnagyobb örömére leghíresebb operettszerzőnk, Kálmán Imre Marica grófnőjéből.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Erős, makacs és érzékeny - Meryl Streep 70 éves

Ma ünnepli hetvenedik születésnapját a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep, a ma élő legnagyobb színészek egyike, akit 21 alkalommal jelöltek Oscar és 31 alkalommal Golden Globe díjra. Portré.
Színház

„Egy Beethoven-koncert után kisebb a valószínűsége annak, hogy valakit fejbe verjünk”

Az Ördögkatlan két megálmodójával, Kiss Mónikával és Bérczes Lászlóval arról beszélgettünk, miből fakad a fesztivál egyedi hangulata és milyen új fellépőket avatnak idén, de néhány praktikus tanáccsal is ellátják azokat, akik kedvet kapnának ellátogatni a fesztiválra július 30. és augusztus 3. között.
Zenés színház

Kijött az első fotó az új West Side Story-filmhez

„Something’s comin’, somethin’ good…” Steven Spielberg rendezi az 1961-es West Side Story remake-jét, összeszedtük, mit tudunk róla.
Jazz/World

M és Ö és R és K, avagy nem tudom, milyen zene ez, de nagyon jó

Funk, soul, pszichedelikus pop, lo-fi és blues, nem is ez a lényeg, hanem hogy a Mörk nem csak azt tudja, hogyan zenéljen, hanem azt is, hogyan zenéljen Neked.
Színház

Eszenyi Enikő a Vígszínház zenés szuperprodukcióiról a Fidelio Klasszikban

A nagy Gatsbyről és a Mágnás Miskáról Eszenyi Enikő mesél a Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorában június 22-én a 92.1-en. Fesztiválkörképünkben a Balatonfüredi Gitárfesztiválról és az Ördögkatlanról beszélgetünk Eötvös Józseffel és Bérczes Lászlóval.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Aj Vej-vej Turandotot rendez Rómában

A hazájában játszódó Puccini-operának a kínai képzőművész nemcsak a rendezője lesz, hanem ő tervezi a jelmezeket is.
Zenés színház hír

Kijött az első fotó az új West Side Story-filmhez

„Something’s comin’, somethin’ good…” Steven Spielberg rendezi az 1961-es West Side Story remake-jét, összeszedtük, mit tudunk róla.
Zenés színház operaház

Díjátadóval zárult az Opera „Puccini Itáliája”-évada

Az eltelt évad legkiemelkedőbb művészi teljesítményeit jutalmazta az Operaház. Az évzáró Csillagóra gálaesten azt is bejelentették, hogy kik viselhetik egy éven át „A Magyar Állami Operaház Kamaraénekese” és „A Magyar Nemzeti Balett Étoile-ja” címeket. 
Zenés színház magazin

A Champs-Élysées Mozartja – 200 éve született Offenbach

A kánkánok mestere korának szórakoztatóipari nagyvállalkozója volt, aki élete vége felé egy „komoly” operát is írt, a Hoffmann meséit.
Zenés színház wagner

Fischer Ádám: Vállalom a felelősséget a halk énekesekért!

Nem az énekeseknek kevés a hangjuk, Wagnert néha így kell énekelni. Caruso-szindróma és énekbeszéd kapcsán beszélgettünk a Ring-ciklus karmesterével.