Zenés színház

Orgazmushangokkal reklámozzák Puccinit a svédek

2017.09.28. 11:13
Ajánlom
Az egyperces videó végén a sok szeretkező ember hangja a Nessun dorma kezdetű áriává alakul.

Az opera old-school dolog, amit legfeljebb nagyestélyis hölgyekkel és frakkos urakkal lehet reklámozni, de a stockholmi operaház, a Folkoperan kreatív döntéshozói nem így gondolják. Az intézmény az Ingo Stockholm ügynökséggel dolgozott együtt, hogy megszülessen az Orgazmusok operája című kisfilm, egy Turandot előadás reklámja.

Mit lehet jobban eladni a szexnél?

És melyik műfaj beszél többet a vágyról, a szerelemről, a forró, erotikus vonzalomról az operánál? A Turandot is egy ilyen halálos vágy története: a száműzött tatár király fia, Kalaf kockára teszi az életét is, hogy megszerezze a császár lányának szerelmét.

Olyan társadalomban élünk, amely állandóan arra biztat, hogy ragadjuk meg az életet, de csupa felszínes módokon

- mondja Mellika Melouani Melani, a Folkoperan művészeti vezetője és igazgatója. "A mi előadásunkban szeretnénk megmutatni a sürgető vágyat és a teljes elköteleződést, amit az élet megragadása jelent. Ezt szimbolizálja az orgazmus a filmünkben."

Az Ingo Stockholm kreatív ügynökség egyik vezetője, Josefine Richards szerint az éneklés és az orgazmus ráadásul rendkívül hasonló testi tapasztalatok. "Mindkettő nagy fizikai élmény, amelyek endorfin és oxitocin termelődésével járnak. Ritka dolog manapság az ilyen kivételes erő és összpontosítás." (via AdWeek.com)

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

Online nézhető az utóbbi évek egyik legszebb hazai természetfilmje

Tavaly került a mozikba Fehér Zoltán hazánk vadvizeit bemutató filmje, a Vad víz – Aqua Hungarica melyet most már otthonról is megtekinthet a közönség.
Könyv

Vámos Miklós: Zenére legalább annyira szükségünk van, mint tejre és kenyérre

Vámos Miklós ismét megmondja, mit érdemes elolvasni. Ezúttal Kollár-Klemencz László a Magvetőnél megjelent Öreg Banda című, legújabb családregényét ajánlja olvasóink figyelmébe.
Klasszikus

Új vezetőt kapott a Fesztivál Akadémia Budapest

Dr. Egri Gábor kulturális menedzser lett a Fesztivál Akadémia Budapest új igazgatója. A szakember korábban a Müpa értékesítési és marketingigazgatójaként, valamint több hazai és nemzetközi intézmény és projekt vezetőjeként és tanácsadójaként vált ismertté.
Könyv

Elhunyt Fenákel Judit író, újságíró

Január 13-án, 85 éves korában elhunyt Fenákel Judit, számos regény és novelláskötet szerzője, a Szépírók Társaságának tagja – tette közzé a Múlt és Jövő folyóirat.
Plusz

Újcirkusz-előadás és Bartók arab népdalgyűjtései a Bartók Tavasz programján

Új fellépőket jelentettek be az idei Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programjából, a fesztiválhoz új helyszínként a Magyar Zene Háza is csatlakozik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház gyász

71 évesen elhunyt Maria Ewing operaénekes

1997-ben vonult vissza a színpadtól, de önálló esteken később is fellépet. Január 9-én, 71 éves korában hunyt el detroiti otthonában – számolt be róla a BBC.
Zenés színház interjú

Kegyetlen szépség a színpadon – interjú Sándor Péterrel

Sándor Péter decemberben még Koksz, a bajkeverő sárkány bőrébe bújva igyekezett eljutni Amerikába, hamarosan azonban Valmont vikomtként hódítja meg a szíveket Pierre Choderlos de Laclos regényének adaptációjában, a Veszedelmes viszonyokban. Szerelemről, nárcizmusról és legutóbbi bemutatójáról, a Rozsda Lovag és Fránya Fridáról beszélgettünk.
Zenés színház ajánló

Ady a vásznon – online premierre készül a Madách Színház

Nyáry Krisztián az idősödő Ady Endre alakját vette górcső alá, munkája nyomán pedig a költő legszeretetéhesebb korszaka jelenik meg. A film-szín-játék filmes eszközök segítségével, de a színház világát megidézve születik.
Zenés színház interjú

Amikor a zenei anyag maga a test – beszélgetés Polgár Csabával

Utoljára száztíz éve szerepelt az Opera műsorán Donizetti Az ezred lánya című vígoperája, amit január 21-én Polgár Csaba állít színpadra az Erkelben. A színházi és filmes körökben is jegyzett művésznek ez az első operarendezése.
Zenés színház hír

Szabó Máté: „A vidéki operajátszás bajban van”

A Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője az operavita kapcsán ragadott tollat. A nyílt levelet a Magyar Színházi Társaság osztotta meg.