Zenés színház

Orgazmushangokkal reklámozzák Puccinit a svédek

2017.09.28. 11:13
Ajánlom
Az egyperces videó végén a sok szeretkező ember hangja a Nessun dorma kezdetű áriává alakul.

Az opera old-school dolog, amit legfeljebb nagyestélyis hölgyekkel és frakkos urakkal lehet reklámozni, de a stockholmi operaház, a Folkoperan kreatív döntéshozói nem így gondolják. Az intézmény az Ingo Stockholm ügynökséggel dolgozott együtt, hogy megszülessen az Orgazmusok operája című kisfilm, egy Turandot előadás reklámja.

Mit lehet jobban eladni a szexnél?

És melyik műfaj beszél többet a vágyról, a szerelemről, a forró, erotikus vonzalomról az operánál? A Turandot is egy ilyen halálos vágy története: a száműzött tatár király fia, Kalaf kockára teszi az életét is, hogy megszerezze a császár lányának szerelmét.

Olyan társadalomban élünk, amely állandóan arra biztat, hogy ragadjuk meg az életet, de csupa felszínes módokon

- mondja Mellika Melouani Melani, a Folkoperan művészeti vezetője és igazgatója. "A mi előadásunkban szeretnénk megmutatni a sürgető vágyat és a teljes elköteleződést, amit az élet megragadása jelent. Ezt szimbolizálja az orgazmus a filmünkben."

Az Ingo Stockholm kreatív ügynökség egyik vezetője, Josefine Richards szerint az éneklés és az orgazmus ráadásul rendkívül hasonló testi tapasztalatok. "Mindkettő nagy fizikai élmény, amelyek endorfin és oxitocin termelődésével járnak. Ritka dolog manapság az ilyen kivételes erő és összpontosítás." (via AdWeek.com)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Gothár Péter a nyilvánosság elé lépett a Katona zaklatási ügyében

A budapesti Katona József Színház közösségi oldalán jelent meg a színházból kitiltott rendező közleménye.
Színház

Egy ideje már szóbeszéd tárgya volt a zaklató kolléga a Katonában

A Katona József Színház tegnap közleményben tudatta, hogy egyik munkatársát kitiltották a teátrumból, mert "erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett". Többen úgy tudják, a Katona egyik ismert tagjáról van szó, akivel máshol is akadtak problémák.
Színház

Schilling Árpád: „Csak az áldozatok tudják leleplezni a tettest”

A budapesti Katona József Színház zaklatási ügye kapcsán tette közzé véleményét Schilling Árpád rendező közösségi oldalán.
Klasszikus

„Az ember csak játszik és játszik” – interjú Lakatos Györggyel

A Partiúra kalocsai adásában vendégeskedett Lakatos György fagottművész, aki szülővárosában alapította meg a beteg gyerekek gyógyulását segítő jótékonysági Kék Madár Fesztivált. Kortárs zenéről, fagottról és Vivaldiról is beszélgettünk.
Klasszikus

Anton Rubinstein, az orosz zene keresztapja

Az orosz zene fényes évszázada nem képzelhető el nélküle. Életében csak Liszt volt népszerűbb nála, kortársai pedig lényeglátásáról, kimeríthetetlen energiájáról emlékeztek rá. Százhuszonöt éve hunyt el Anton Rubinstein.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Magyar operaénekes az egyik Grammy-jelölt lemezen

Orendt Gyula bariton énekel George Benjamin Lessons In Love & Violence című operájában, amelyet idén Grammy-díjra jelöltek.
Zenés színház hír

Hogy lehet szépen elbúcsúzni a színpadtól? – Kincses Veronika válaszolt

A Nagy Négyes – Vihar egy színészotthonban című új bemutató kapcsán a József Attila Színház beszélgetést szervezett Kincses Veronika operaénekessel és Farkas Zoltánnal, a Bartók Béla Emlékház igazgatójával.
Zenés színház opera

Egy igazi díva – Komlósi Ildikó ünnepel

Operaházi tagságának 35 éves jubileuma alkalmából gálakoncerten lép fel Komlósi Ildikó Kossuth-díjas mezzoszoprán 2019. december 9-én az Erkel Színházban.
Zenés színház magazin

Különös, mágikus rituálé Philip Glass egyiptomi operája

Ehnaton, Gandhi és Einstein. Mi köti össze ezt a három személyiséget? Mindannyian megváltoztatták a világot, legalábbis Philip Glass szerint, akinek az egyiptomi fáraóról készült operáját a hazai közönség is láthatja a Metropolitan élő közvetítésében, november 23-án az Urániában és a Müpában.
Zenés színház opera

Kanye West operát írt

Ennyi. Akinek nem tetszik, tessék utánacsinálni!4!!