Zenés színház

Óriási siker Németországban

2014.12.09. 15:16
Ajánlom
A BB Promotion meghívására a Budapesti Operettszínház musical csapata ötödik éve járja Németország nagyvárosait A Szépség és a Szörnyeteg című előadással. A szoros nemzetközi versenyben a Disney cégtől elnyert turnélehetőség eredetileg három évre szólt, de a szervezők a nagy sikernek köszönhetően 2018-ig meghosszabbították a vendégjáték-sorozatot.

Alan Menken-Howard Ashman-Tim Rice A Szépség és a Szörnyeteg című musicaljének előadása, amit a Budapesti Operettszínház 2005 óta játszik Böhm György rendezésében, München, Köln, Drezda, Mannheim, Düsseldorf, Bécs, Frankfurt, Baden-Baden, Lipcse, Hamburg, Zürich, Essen és Bréma után ezúttal Berlinben, az Admiralspalast-ban mutatkozott be.

A nagy siker ezúttal sem maradt el - a közönség állva tapsolt a múlt hétvégi premieren. Külön öröm a társulat számára, hogy a november 29-i bemutatón részt vett Lutz Riedel, a német szövegek írója, aki elmondta: minden idők legjobb A Szépség és a Szörnyeteg előadását látta, a legtöbb humorral és szívvel és a színpadon, nem beszélve a Broadway színvonalú éneklésről.

Lőrinczy György első ízben utazott a Budapesti Operettszínház főigazgatójaként Berlinbe, de mint elmondta, főigazgatóként legalább annyira büszke a csapatra, mint turné-producerként volt. Büszkeségre nem csak a kétszeres németországi állótaps miatt van ok. Egy időben az Admiralspalastban zajló előadással, Budapesten az Isten pénze című musical második szereposztás bemutatójának örülhetett a színház és a magyar nézők. November 28-án, pénteken és 29-én, szombaton a musical társulat és a balettkar összjátékában, kettős szereposztásban került színpadra Dickens klasszikusa, melyben Földes Tamás alakítja Ebenezer Scrooge, lelketlen milliomost. Tette ezt a péntek esti bemutatón, mely után repülőre ült, hogy Perc úrként a berliniek szívébe is belopja magát A Szépség és a Szörnyeteg turnéján. Földes Tamásnak ilyen sűrű hétvégéje talán még sosem volt, hiszen két premier érte két nap alatt, két országban.

Míg Földes Tamás a kezdetektől játssza Perc urat a Disney-musicalben és jól ismeri őt a német közönség, addig Szentmártoni Normannak először nyílt alkalma Gaston szerepében bemutatkozni a BB Promotionnak. "Köszönhető" mindez váltótársának, Németh Attilának, aki szombaton szellemként kísértett a Nagymező utcában, szintén az Isten pénze főszerepében. Norman nem csak a közönség, de a producerek elismerését is elnyerte. A Budapesti Operettszínház új generációjából Normannal együtt hárman is színpadra léptek a hétvégén Berlinben, köztük a Szörnyeteg szerepében Barkóczi Sándor, Szépségként, vagyis Belle-ként pedig Jenes Kitti. Mellettük Polyák Lilla, Bálint Ádám, Sánta László, Sz. Nagy Ildikó, Vörös Edit, Bardóczy Attila, Magócs Ottó és a már említett Földes Tamás volt látható a szombat esti premieren.

A Szépség és a Szörnyeteg turnén az Operettszínház új generációjának több tagja is részt vesz, köztük Lángőr szerepében Angler Balázs valamint Belle és Tea mama szerepében Kisfaludy Zsófia. Így a már jól ismert sztárok mellett az új generáció tíz tagjából ez az ötös fogat is hozzájárul az előadás külföldi sikeréhez. A bemutatót hatalmas fogadással ünnepelték meg a színészek és az alkotók. Erre volt is okuk, hiszen tizenkilenc alkalommal, előadásonként ezer háromszáz ember tekintheti meg minden idők egyik legelbűvölőbb családi musicaljét Berlinben. Három hét után az ünnepeket már Münchenben tölti majd a társulat, ahol újabb négy héten át játsszák a darabot, mely az év második felében Düsseldorfba és Kölnbe utazik.

Az ötvennégy előadásos Berlin-München turné minden előadására elkeltek a jegyek, így rendhagyó módon plusz előadásokat kellett betenni. Ezzel a turnéelőadások száma eléri a háromszázat. Ez a siker pedig köszönhető a turné többi szólistájának, Homonnay Zsoltnak, Füredi Nikolettnek, Oláh Tibornak, Petróczi Gábornak, Siménfalvy Ágotának, Fekete Kovács Verának, Ábrahám Gabriellának, Szabó Dórának, Aczél Gergőnek és a Budapesti Operettszínház Musical Együttesének is.

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

„És tudod, ő Tóbiás” - mozikban a Tobi színei 

Bakony Alexa személyes, őszinte és rendkívül érzékeny dokumentumfilmje a család megtartó erejéről mesél. Középpontjában a 16 éves transznemű Tobi és támogató édesanyja, Éva kapcsolata áll, de a történet messze túlfeszíti a ráhúzott LMBTQ-perspektívát. Lebilincselő felnövéstörténetet látunk.
Könyv

Nem a kutya a hibás - Esterházy Miklós és Kovács Dóra a Lírástudók vendégei

A könyvesboltok újdonságai között segít eligazodni a Líra Könyv és a Fidelio irodalmi podcastja. A friss könyvajánlókat és tartalmas beszélgetéseket kínáló műsor házigazdája Szabó T. Anna, az adás vendége Esterházy Miklós és Kovács Dóra, akik Az új kutyád című kötetükről mesélnek.
Klasszikus

Zongorabillentyűzetet formázó virágkompozíció Cziffra György tiszteletére

A Cziffra György-emlékév keretében különleges virágkompozíciót készített a FŐKERT Nonprofit Zrt a Szent István Parkba.
Klasszikus

Herboly Domonkos: „Még jobban megbecsüljük a közönséget”

Megpróbáltatásokkal teli koncertévad van mögöttünk, ami az ország első számú együtteseit is próbára tette, szakmailag és lelkileg egyaránt. A Nemzeti Filharmonikusok főigazgatójával, Herboly Domonkossal beszélgettünk a tapasztalatokról és a következő évadra vonatkozó terveikről.
Zenés színház

"Science fictionszerű fantáziatúra" – Dömötör András a Figaro³ című előadásról

Tematikus évadot hirdetett a Magyar Állami Operaház A Francia Múzsa Szezonja címmel, amelynek záró darabja a Beaumarchais Figaro-trilógiájának (A sevillai borbély, a Figaro házassága és A bűnös anya) operaváltozataiból készült, Figaro³ című előadás. A produkció rendezőjét, Dömötör Andrást kérdeztük.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

„Remélem, a nézők is velünk énekelnek” – interjú Dolhai Attilával a Palotakoncertek kapcsán

Július 23-án és 24-én ismét megrendezik a Budavári Palotakoncert az Oroszlános Udvarban, amely idén Operettünnep címmel várja a zenés színház kedvelőit. A koncertről, a visszatérésről és a jövőbeli tervekről az est egyik szólistájával, Dolhai Attilával beszélgettünk.
Zenés színház interjú

"Science fictionszerű fantáziatúra" – Dömötör András a Figaro³ című előadásról

Tematikus évadot hirdetett a Magyar Állami Operaház A Francia Múzsa Szezonja címmel, amelynek záró darabja a Beaumarchais Figaro-trilógiájának (A sevillai borbély, a Figaro házassága és A bűnös anya) operaváltozataiból készült, Figaro³ című előadás. A produkció rendezőjét, Dömötör Andrást kérdeztük.
Zenés színház interjú

Minden este egy robbanás – Interjú Alföldi Róberttel

A legendás West Side Story bemutatójával zárja idei évadát a Szegedi Szabadtéri Játékok. A mű, musicaltől szokatlan módon, olyan kérdéseket is feszeget, mint a bevándorlás, társadalmi különbségek, faji előítéletek és az erőszak. A most készülő produkcióról a rendezővel, Alföldi Róberttel beszélgettünk.
Zenés színház magazin

Turandot a Kőfejtőben – Ázsiai környezetet varázsoltak Szentmargitbányára (GALÉRIA)

Július 14-én tartották Puccini operájának premierjét különleges környezetben, a Szentmargitbányai Kőfejtőben.
Zenés színház interjú

"Kellő hittel, elszántsággal és felkészültséggel" - Beszélgetés Homonnay Zsolttal

Harminc éve van a pályán, és nemrég nagy szakmai elismerésben részesült. Befejezte rendezői tanulmányait, és szeptembertől már az SZFE-n tanít, ráadásul nyáron sem pihen, és lassan az újabb évadra is megkezdődik a felkészülés. Homonnay Zsolttal, a Budapesti Operettszínház művészével beszélgettünk. (X)