Zenés színház

Orosz operacsillagok Budapesten

2012.10.19. 16:30
Ajánlom
A moszkvai Bolsoj Nagyszínház szólistái október 20-án délután és este is hallhatók lesznek a Budapesti Kongresszusi Központban.

A gálakoncert fellépői között Jelena Zelenszkaja, a Bolsoj sztárszopránja is megtalálható. Az énekesnő még pályája elején nyerte meg a Rimszkij-Korszakov Énekversenyt, de a Glinka-verseny díjazottja is volt már. Repertoárján főként orosz művek főszerepei találhatók, de ugyanígy szakavatott tolmácsolója a belcanto műfajnak is, énekelte már például Donizetti Stuart Máriájának címszerepét is. Nemzetközi pályafutása során játszotta a Bohémélet Mimijét Barcelonában, és Plácido Domingo oldalán Az álarcosbál Améliáját a New York-i Metropolitan Operában. A Luzerni Városi Színházban a Lady Macbeth címszerepével debütált.

A gálakoncertek másik csillaga Marat Gali, aki több főszerepet játszik a Bolsojban, például Prokofjev művében, A három narancs szerelmesében a Herceget, valamint Almaviva grófot A sevillai borbélyban és a Borisz Godunov Bolondját. A Budapest Kongresszusi Központban bemutatkozik még továbbá Mihail Gubszkij, Olga Jonova, Agunda Kulajeva, Tatjana Pecsnikova, Oleg Dolgov, Andjej Beletskij, Anton Vinogradov, és Oleg Didenko.

A budapesti hangversenyeken részletek hangzanak el a legnépszerűbb olasz operákból, A sevillai borbély, illetve Az olasz nő Algírban című Rossini-művekből. A Verdi-operákat a Traviata, a Rigoletto, a Don Carlos, a Nabucco, A szicíliai vecsernye és a Macbeth képviseli, Puccinitől a Tosca és a Turandot, valamint a Gianni Schicchi egy-egy részlete szólal meg. A Monarchia Szimfonikus Zenekart Medveczky Ádám vezényli.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Zenés színház kritika

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Zenés színház interjú

„A Marica grófnőnek minden száma sláger”

A Fertő-tó partján, Mörbischben láthatja a közönség Kálmán Imre örökzöld alkotását, a Marica grófnőt, amely zeneileg és látványosságában is lenyűgözőnek ígérkezik. A produkcióról a Seefestspiele Mörbisch művészeti vezetőjét, Peter Edelmannt kérdeztük.
Zenés színház interjú

"Szeretni kell és pont" – A nő kétszer

Kálmán Imre Cirkuszhercegnőjének kétestés, margitszigeti bemutatójának primadonna szerepében július 20-án Dobó Enikő, 21-én pedig Eperjesi Erika látható majd. A két „Fedórát” szerepükről és az előadásról kérdeztük.
Zenés színház kritika

Dadaista baba

Kortárs-ifjúsági-abszurd-bábopera – a négy jelzőből egy is elég, hogy a közönség előre tudja, nem szokványos élményben lesz része. Vajda Gergely Az óriáscsecsemő című darabja nem csupán megfelelt elvárásainknak, de felül is múlta azokat.