Zenés színház

Ősztől újra Met-csillagok a Müpában

2011.04.26. 14:08
Ajánlom
Magyarországon először a Művészetek Palotája csatlakozott (2008-ban) a The Metropolitan Opera Live in HD közvetítésekhez.

A 2011/2012-es sorozatot a Boleyn Anna, Don Giovanni, Faust, Ernani, Manon, Traviata, a Ring utolsó két epizódja (Siegfried és Az istenek alkonya), egy Händel-opera, egy, a Met színpadára komponált barokk opera-potpourri és egy Philipp Glass-bemutató - köztük összesen hét új Met-produkció - alkotja. A tizenegy előadáson fellépnek a világ jelenlegi legnagyobb operacsillagai (Fleming, Dessay, Netrebko, Garanca, Voigt, Hvorostovsky, Vargas, Scholl, Furlanetto, Beczala - és ez a névsor csupán ízelítő a pazar kínálatból).

A Müpában az ősszel negyedik évadját indító Met-közvetítések 46 ország több mint 1500 helyszínén láthatóak. A „lefedettség" dinamikusan növekszik; a legutóbbi teljes, a 2009/2010-es szezont 43 ország 1200 helyszínének 2,4 milliónál is több eladott jegyével zárta a projekt. 

A Művészetek Palotája idén az előző évekhez képest mintegy három héttel korábban, április 29-én kezdi meg a jegyárusítást mindkét pénztárában és online. A Müpa-kártyával rendelkező klubtagoknak a foglalás már április 26-tól lehetséges. A jegyárak nem változtak az előző évadhoz képest. Bővebb információk a honlapon (http://www.mupa.hu/) olvashatók. A Müpa-közvetítések támogatója az Erste Bank.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Zenés színház hír

Rost Andrea az otthonában fogadja a Pető-módszert alkalmazó országok nagyköveteit

A világszerte alkalmazott, hungarikummá nyilvánított Pető-módszerért dolgozik az intézet jószolgálati nagykövete, Rost Andrea. Az énekesnő szeretné, ha a zenei képzés még eredményesebben járulna hozzá a sérült gyerekek testi és szellemi fejlődéséhez.
Zenés színház nekrológ

Ódivatú búcsúztató – Mátyus Zsuzsa emlékére

Életének 85. évében elhunyt Mátyus Zsuzsa, az Operaház legendás sajtótitkára, akinek karrierje egybeforrott az Opera úgynevezett aranykorával. Albert Mária emlékezett meg róla.
Zenés színház tévé

Nézze meg a Budavári Palotakoncertet a tévében!

Ahogy minden évben, idén is volt operettgála a budai Vár Oroszlános Udvarában. Az Operettszínház sztárjai léptek színpadra Lőcsei Jenő rendezésében. Ha lemaradt róla, vagy szeretné újraélni a pillanatait, augusztus 20-án megnézheti a tévében.
Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.