Zenés színház

Premier: Egy nyári éj mosolya

2011.10.07. 10:00
Ajánlom
Stephen Sondheim és Hugh Wheeler musicalje a West Enden és a Broadwayn is díjazott produkció replika változata, rendezője pedig a világhírű Trevor Nunn.

A darab alapját Ingmar Bergman filmje szolgáltatta. Az 1973-as ősbemutató óta számos alkalommal felújították, a darab leghíresebb betétdalát, a Send In the Clownst pedig Frank Sinatrától Barbra Streisandig minden jelentős előadó repertoárjának állandó része. A Keszthelyi Nyári Játékok után Budapesten is színre kerülő előadásban Törőcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter, Kovács Patrícia, Ágoston Katalin, Balogh Anna, Patai Anna, Gergely Róbert, Egyházi Géza, Szemenyei János, Vári-Kovács Péter látható.


2011. október 14. 19:00 - Centrál Színház
Egy nyári éj mosolya

Henrik: Szemenyei János
Carl-Magnus Malcolm gróf: Egyházi Géza
Charlotte Malcolm grófné:
Kovács Patrícia
Anne Egerman: Ágoston Katalin
Madame Armfeldt:
Törőcsik Mari
Desirée Armfeldt: Nagy-Kálózy Eszter
Fredrik: Gergely Róbert
Petra: Balogh Anna
Anderssen asszony (Anderssenné): Bende Zsuzsanna
Erlanson úr: Csapó József
Segstrom asszony (Segstromné):
Megyesi Schwartz Lúcia
Nordstrom asszony (Nordtstrommné): Balog Tímea
Fredrika: Patai Anna
Frid, az inasa: Vári Kovács Péter
Lindquist úr: Nótás György

Sondheim, Stephen - Zene, Dalszöveg
Lázár Zsigmond - Zenei munkatárs
Baráthy György - Dramaturg
David Farley - Díszlettervező
Lynne Page - Koreográfus
Pinnock, Trevor - Rendező
Kántor Nóra - Rendezőasszisztens

Zenei rend.: Caroline Humphris Hangszerelte: Jason Carr Jelmezkivitelező: Andó Ildikó, Marton Dianna Producer, műv. vez.: David Babani Színpadra állította: Tom Littler

További időpontok:

2011. október 15. 19:00
2011. október 19. 19:00
2011. október 30. 19:00

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Jazz/World

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.
Zenés színház interjú

„Nem viszem haza a szerepeimet”

Volt már Mozart, Bóni, Mágnás Miska, zongorakísérő a világ legrosszabb énekesnője mellett. Nem csak színész, zenét is szerez. Szemenyei János a hazai zenés színházi élet független személyisége. Nem képzelhetjük már el nélküle a műfajt, még szép, hogy az idei KULT50 kiadványunkban is szerepel.