Zenés színház

Próbatáncot hirdet a Magyar Nemzeti Balett

2008.04.22. 00:00
Ajánlom
A Magyar Nemzeti Balett próbatáncot hirdet a balettkarba és szólista beosztásba.

A Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Állami Operaház balett együttese rendkívül széles repertoárján a nagy klasszikusok épp úgy megtalálhatók, mint a magyar szerzők egész estés balettjei, és a modern estek.

Az együttes próbatáncot hirdet a balettkarba, és szólista beosztásba, kiemelkedő technikai tudású, művészi kifejezőerővel rendelkező, maximum 30 éves, végzett férfi és női balett táncosok részére, 2008. szeptember 1-jétől 2009. augusztus 31-éig szóló közalkalmazotti szerződésre.

A jelentkezéseket 2008. május 15-éig az alábbi címre várják:

Magyar Állami Operaház, balettigazgatóság – próbatánc
1061 Budapest
Andrássy út 22.

A jelentkezéshez a következőket kell csatolni:

- a jelentkező szakmai önéletrajzát, testméreteinek, korának és állampolgárságának megjelölésével
- fényképanyagot (1 db portré + táncos képek)
- dvd-t
- elérhetőségeket (e-mail*, postacím, telefonszám, fax)
* kötelező a balettigazgatósággal történő kommunikációhoz

A próbatánc zsűrizését és szakmai felügyeletét Keveházi Gábor balettigazgató elnökletével a művészeti bizottság végzi. A meghívásról a beérkezett anyagok alapján történő előválogatás során döntenek. A próbatánc helyszíne a Magyar Állami Operaház. A balettgyakorlat után a helyben kiválasztott jelentkezők egy szabadon választott variációt adnak elő.
A vízumhoz szükséges meghívólevél igényt kérik jelezni!

A próbatánc végleges időpontját a beválogatott jelentkezők számának függvényében később állapítják meg.

További információ:

Komor Gabriella nemzetközi kult. menedzser [email protected]

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Muzsika a vizek felett – séta a hamburgi Elbphilharmonie-ban

Januárban lesz öt éve, hogy megnyitotta kapuit Európa egyik legkülönlegesebb koncertterme, a hamburgi Elbphilharmonie. A hullámokat formázó épület egy pompás akusztikájú, nagy koncerttermet és egy kisebb kamaratermet rejt magában.
Jazz/World

„Mecky, drága, jó utat!” – Pályatársai búcsúznak Kóbor Jánostól

December 6-án elhunyt az Omega legendás énekese, Kóbor János, akit egy hónapja szállították kórházba koronavírus-fertőzéssel. Menedzsere később megerősítette: covid okozta szövődmények vezettek a zenész halálához. Kóbor Jánost pályatársai és számos közéleti személy gyászolja.
Színház

Így adott interjút Blaha Lujza

A Bohémvilág 1919. december 27-i számában érdekes szöveggel találkozhattak a korabeli olvasók: maga Blaha Lujza kért helyreigazítást egy állítólagos nyilatkozata kapcsán.
Vizuál

Restaurálták a Barcsay-mozaikokat

Az alkotás eredetileg az 1974-ben megnyitott Újpesti Gyógyfürdő és Uszoda emeleti várakozó terének két szemközti falát díszítette, megújult formájában a Csillaghegyi Strandfürdő éke lett.
Zenés színház

„Az éneklés felemeli a lelket” – 70 éves Pitti Katalin

A legendás énekesnőt születésnapja alkalmából egy csokorra való felvételével köszöntjük, melyek között emblematikus szerepei és ritkaságok egyaránt meghallgathatók.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Kissjudit Anna ugrik be Elīna Garanča helyett Berlinben

A fiatal mezzoszoprán a Berlini Állami Opera stúdiósaként léphet színpadra két koncerten, az operaházban és a Berlini Filharmóniában. A karmester Daniel Barenboim lesz.
Zenés színház hír

Egy év után telt ház előtt nyitott ki a milánói Scala - GALÉRIA

December 7-én a Macbeth premierjével nyitotta meg új évadát a milánói Scala operaház. Az épületet tízezer rózsa és háromezer orchidea díszítette a narancssárga árnyalataiban.
Zenés színház magazin

„Az éneklés felemeli a lelket” – 70 éves Pitti Katalin

A legendás énekesnőt születésnapja alkalmából egy csokorra való felvételével köszöntjük, melyek között emblematikus szerepei és ritkaságok egyaránt meghallgathatók.
Zenés színház interjú

„A humor a legszebb eszköz a sötétség ellen” – interjú Dénes Viktorral

Számos operettben bizonyított már táncoskomikusként, ezúttal azonban Rozsda Lovag bőrébe bújik Dénes Viktor a Budapesti Operettszínház zenés mesejátékában, a Rozsda Lovag és Fránya Fridában. Az újrahasznosított főhősről, a környezettudatosságról és a commedia dell’arte darabbéli megjelenéséről beszélgettünk.
Zenés színház hír

Különleges produkcióval álltak színpadra a Madách Színházban a Baltazár Színház művészei

Rendhagyó előadással tisztelgett a Madách Színház december 2-án a sérült emberek előtt a fogyatékossággal élő emberek világnapja alkalmából. A Szerencsejáték Zrt. „Tarts velünk egy akadálymentes jövőért!” kampányának részeként ugyanis a Mamma Mia! egyik betétdalát az előadás szereplői a Baltazár Színház színészeivel közösen adták elő.