Zenés színház

Próbatáncot hirdet a Magyar Nemzeti Balett

2008.04.22. 00:00
Ajánlom
A Magyar Nemzeti Balett próbatáncot hirdet a balettkarba és szólista beosztásba.

A Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Állami Operaház balett együttese rendkívül széles repertoárján a nagy klasszikusok épp úgy megtalálhatók, mint a magyar szerzők egész estés balettjei, és a modern estek.

Az együttes próbatáncot hirdet a balettkarba, és szólista beosztásba, kiemelkedő technikai tudású, művészi kifejezőerővel rendelkező, maximum 30 éves, végzett férfi és női balett táncosok részére, 2008. szeptember 1-jétől 2009. augusztus 31-éig szóló közalkalmazotti szerződésre.

A jelentkezéseket 2008. május 15-éig az alábbi címre várják:

Magyar Állami Operaház, balettigazgatóság – próbatánc
1061 Budapest
Andrássy út 22.

A jelentkezéshez a következőket kell csatolni:

- a jelentkező szakmai önéletrajzát, testméreteinek, korának és állampolgárságának megjelölésével
- fényképanyagot (1 db portré + táncos képek)
- dvd-t
- elérhetőségeket (e-mail*, postacím, telefonszám, fax)
* kötelező a balettigazgatósággal történő kommunikációhoz

A próbatánc zsűrizését és szakmai felügyeletét Keveházi Gábor balettigazgató elnökletével a művészeti bizottság végzi. A meghívásról a beérkezett anyagok alapján történő előválogatás során döntenek. A próbatánc helyszíne a Magyar Állami Operaház. A balettgyakorlat után a helyben kiválasztott jelentkezők egy szabadon választott variációt adnak elő.
A vízumhoz szükséges meghívólevél igényt kérik jelezni!

A próbatánc végleges időpontját a beválogatott jelentkezők számának függvényében később állapítják meg.

További információ:

Komor Gabriella nemzetközi kult. menedzser balett_probatanc@opera.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.