Zenés színház

Rost Andrea a sztárvendég az Operagálán

2007.02.04. 00:00
Ajánlom
Opera az Operáért címmel február 5-én jótékonysági koncertet rendez a Magyar Állami Operaház. A fellépő művészek honoráriuma s az est teljes bevétele az Operaház megsegítését szolgálja.

Az Opera az Operáért gála több, mint egyszerű jótékonysági akció, hiszen nemcsak egy művészeti intézmény megsegítéséről van szó, hanem egyben a magyar operaélet vezető művészeinek sorsáról. "Opera nélkül lehet élni, de nem érdemes" - vallja az est sztárvendége, a Kossuth-díjas Rost Andrea, aki teljes szívvel és nagylelkűen a nevét - és hangját - adja az Operaház történetének második Opera az Operáért gálaestjéhez. Már csak miatta is érdemes elmenni az előadásra, amelyen az Operaház kórusát és zenekarát Kovács János vezényli. De álljon itt a további fellépők sora is: Bajári Levente, Fekete Attila, Kálmánmdi Mihály, Kovács Annamária, Cecilia Lloyd, Madar Milán, Molnár Levente, Pánczél Anna, Rácz István, Rálik Szilvia, Sárkány Kázmér, Schöck Atala, Somorjai Enikő, Szvétek László és Anna Tsygankova. A plakátokon szereplő részletes programban annyi a változás, hogy Rost Andrea egy helyütt a jelzett Rossini: A sevillai borbély - Rosina kavatinája helyett ifj. Johann Strauss: A denevér - Rosalinda csárdását énekli.

A tavaly novemberi első gála sikeres volt: sikerült vele felhívni a figyelmet a magyar operajátszásra és a Magyar Állami Operaházra. A segítő szándékú cégek vezetői és persze számos magánszemély megtöltötte a nézőteret. Így nem pusztán pénzügyi támogatást nyújtottak, hiszen jelenlétük a művészek és a produkció megbecsülését is jelentette. Most pedig itt a folytatás. Az est teljes bevétele ezúttal is az operaházi premierek megvalósítását segíti, és a fellépő művészek ezúttal is a Magyar Állami Operaház javára ajánlották fel honoráriumukat.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.
Zenés színház interjú

„Nem viszem haza a szerepeimet”

Volt már Mozart, Bóni, Mágnás Miska, zongorakísérő a világ legrosszabb énekesnője mellett. Nem csak színész, zenét is szerez. Szemenyei János a hazai zenés színházi élet független személyisége. Nem képzelhetjük már el nélküle a műfajt, még szép, hogy az idei KULT50 kiadványunkban is szerepel.