Zenés színház

Rost Andrea újra az Operaház színpadán

2008.12.01. 00:00
Ajánlom
2008. december 8-án a Budapesti Filharmóniai Társaság hangversenyének sztárvendége nemzetközi hírű szopránénekesnőnk, Rost Andrea lesz a Magyar Állami Operaház színpadán.

Az estet Howard Williams, kitűnő angol dirigens vezényli, aki Nagy-Britannia szinte összes jelentős zenekarát vezényelte. Dirigált a BBC Proms, az Edinburgh-i, a Leeds-i, a Bath- és a Brightoni Fesztiválon és Hollandia, Belgium és Franciaország vezető szimfonikus zenekarainak gyakori vendége. Több, mint 500 műből álló repertoárjából kiemelkednek Haydn szimfóniái, Sztravinszkij, Bartók és Messiaen kompozíciói.

Műsoron:
J. Haydn: G-dúr ("Oxford") szimfónia Hob. I:92
Mozart: Koncertáriák: "Vado, ma dove? Oh Dei!" K.583
"Bella mia fiamma" K.528
Beethoven: Coriolan-nyitány
Voříšek: D-dúr szimfónia

Rost Andrea 2009 tavaszán ismét fellép az Operaházban. Március 29-én és 31-én Haydn: Orfeusz és Euridiké című operájának női főszerepét énekli.

A Budapesti Filharmóniai Társaság a koncert alkalmából a honlapján is közzétett levélben hívja fel az Országgyűlés Kulturális és Sajtó Bizottságának figyelmét arra, hogy az előadó-művészeti törvény jelenlegi tervezete megkérdőjelezi az együttes jövőjét.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház magazin

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Zenés színház opera

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Zenés színház interjú

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Zenés színház veszprémfest

José Cura: „A művészetben nincs helye a skatulyáknak”

José Cura az olasz operairodalom slágereivel és a West Side Story fináléjával tér vissza a VeszprémFestre. Ebből az alkalomból adott interjút a Fideliónak a sokoldalú művész, aki éppen Nabuccót rendez Prágában.