Zenés színház

Salsaoperát vezényelt Dudamel

2012.07.26. 17:20
Ajánlom
A Maestra Vida című showprodukciót a venezuelai fővárosban kétszázezres tömeg előtt mutatták be július 22-én.

A produkcióban mintegy száznegyven muzsikus, színész és énekes játszott, a Simon Bolívar Ifjúsági Szimfonikus Zenekart a világhírnévnek örvendő, bozontos hajú karmester Gustavo Dudamel vezényelte. A La Carlota repülőtéren bemutatott hatalmas showban a szimfonikus együttes mellett Rubén Blades világhírű panamai zenész, a salsaopera szerzője és a Banda Latino Caribena is közreműködött. Blades még bő 30 évvel ezelőtt írta a darabot Willi Colónnal, így nem is nagy meglepetés, hogy a koncertet követően a zenész -komponista azt nyilatkozta a venezuelai lapoknak, több évtizedes álma valósult meg az előadás bemutatásával. A koncerten a Grammy-díjas Franco de Vita énekes-komponista is részt vett, aki az operaprodukció lírai dalait tolmácsolta.

A nem mindennapi népoperával kapcsolatban Dudamel is nyilatkozott a sajtónak. A 31 éves karmester - aki az El Sistema (bővebben itt olvashat róla) elnevezésű nevelési és szociális programnak köszönhetően szerzett hírnevet és jelenleg is a Los Angeles-i Filharmonikusokat vezeti - elárulta: bár elkötelezte magát Mozart és Mahler muzsikája mellett, nagyon örült, hogy részt vehetett a produkcióban, ugyanis a salsa egyszerűen a vérében van. A nem mindennapi koncert hamarosan CD-n és DVD-n is megjelenik, de addig is egy kis videós ízelítővel szolgálunk a salsaopera szerelmesinek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház palotakoncertek

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház operett

Látványos show lesz a Cirkuszhercegnő a Margitszigeten

Az anekdota szerint egy rosszul elsült viccéből született Kálmán Imre nagyoperettje, a Cirkuszhercegnő, amelyet július 20-21-én játszanak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Zenés színház interjú

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház operett

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház interjú

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.