Zenés színház

Siménfalvy Ágota új oldaláról mutatkozik be

2011.05.25. 13:47
Ajánlom
2011. május 26-án, csütörtökön este Zenés Pódium Esten lép fel Siménfalvy Ágota a Budapesti Operettszínház Csillártermében. A beszélgetős műsorban olyan dolgokat tudhatunk meg a művésznőről, amelyekről eddig még nem hallhattunk...

Siménfalvy Ágota éppen tíz éve tagja az Operettszínháznak, így nagyon örül, hogy pont most kerül sor a beszélgetésre. "Sok mindennel készülök ennek a jubileuminak is nevezhető estemre: fényképekkel, videókkal a gyerekkoromból, televíziós szereplésemből. Inkább azt az oldalamat szeretném megmutatni a nézőknek, amit nem ismernek. Természetesen a színházról, a darabokról is mesélek majd, kiemelve azokat, amelyeket temetünk ebben az évadban, de szó esik az Operett Angyalairól is, és ezek mellett szeretnék mesélni a családomról, a hobbijaimról: a rajzolásról és az asztrológiáról."

A pódiumesteken, a hagyományokhoz híven, vendég is fellép, aki ezúttal Janza Kata lesz. "Hosszú ideje egy színháznál dolgozunk, de sosem voltunk egymás partnerei. Évek óta azonban van egy közös produkciónk, ABBA-slágerekkel szoktunk fellépni. Most is ezeket adjuk majd elő közösen. Egyedül pedig a Sweet Charityből éneklek egy egyveleget, ahogy még sosem hallhatták, és a saját lemezeimről is előadok részleteket."

Második CD-jét hamarosan egy lemezbemutató koncert keretében is szeretné megismertetni a közönséggel Siménfalvy Ágota. Az esemény júniusban lesz, ahol Mészáros Árpád Zsolt is fellép. "Nagyon boldog vagyok, hogy megvalósul a koncert, mely egy igazi show lesz! Mindenki segít, aki tud, barátok, ismerősök, hogy életre keljenek a dalok."

A napokban pedig az Ibusár című huszerett búcsúelőadását játssza a művésznő. S hogy mire számíthatnak a nézők az utolsó két alkalommal? "Nagyon készülök a darabtemetésre, úgy hallottam, minden előfordulhat majd, ami humor. Lesznek különleges zenei fricskák is, és mivel eléggé nevetős vagyok, csak azt ígérhetem, hogy azért megpróbálom majd egyben tartani a cselekményt" - árulta el a művésznő.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház tévé

Nézze meg a Budavári Palotakoncertet a tévében!

Ahogy minden évben, idén is volt operettgála a budai Vár Oroszlános Udvarában. Az Operettszínház sztárjai léptek színpadra Lőcsei Jenő rendezésében. Ha lemaradt róla, vagy szeretné újraélni a pillanatait, augusztus 20-án megnézheti a tévében.
Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”