Zenés színház

Streamingszolgáltatást indít januártól az Operaház

2020.12.18. 11:40
Ajánlom
Opera Otthonra címmel új, fizetős streamingszolgáltatást indít a Magyar Állami Operaház. A szombat esténként jelentkező közvetítéssorozatban a januári bemutatók mellett helyet kapnak a népszerű repertoárelőadások felvételei is.

Nem kell aggódniuk azoknak sem, akik megszerették a Facebookon futó ingyenes videókat, ugyanis a jövőben is folytatják azt a sorozatot.

A most induló szolgáltatással a cél az, hogy az Operaház továbbra is a nagyközönség elé tárhassa meghirdetett bemutatóit, és mind a saját, mind a Magyar Nemzeti Balett legfrissebb produkciói elérhetők legyenek a korlátozások fennállásáig.

Bevezetésként ajándékba adják A diótörő december 24-25-i közvetítését, melyet előzetes regisztráció után bárki megtekinthet, de január elsején egy újévi gála is elérhetővé válik az InterTicket platformján, ami a 2014-es koncert felvétele.

A diótörőt közvetíti karácsony este az Operaház

Kapcsolódó

A diótörőt közvetíti karácsony este az Operaház

Ünnepi meglepetésként Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét teszi elérhetővő december 24-én és december 25-én a Magyar Állami Operaház .

További kedvezményként az Opera egy egyszer felhasználható, 10% kedvezményre jogosító kupont ajándékoz az Opera Otthonra 2021 januárjában sugárzott előadásaira.

Január 9-én A tündérkirálynő 2016-os felvételével nyílnak az Opera online kapui, amely az eredetileg a Szentivánéji álomhoz készített zeneszámokat fűzi össze egy új történetté.

Januárt 16-án Tennessee Williams kultikus drámája, A vágy villamosa kerül színre Dés László zenéjével és Venekei Marianna koreográfus táncaival, hogy a mozgás nyelvén meséljék el Blanche Dubois bukásának történetét.

Január 23-án Vecsei H. Miklós rendezése lesz látható, Mozart Szöktetés a szerájból című daljátékát Varró Dániel fordította újra. A Kiégő Izzók vetítéseivel kiegészített produkció főbb szerepeit Wunderlich József és Miklósa Erika éneklik.

Január utolsó hétvégéjén két régi nagy kedvencet láthat a közönség, új köntösbe bújtatva.

A Galambos Attila fordításában színre kerülő egyfelvonásosokat Varga Bence állítja színpadra, a Simona néni január 30-án, A cremonai hegedűs pedig január 31-én érkezik az otthonokba.

Fejléckép: Az Operaház egyik páholya (fotó: Dancs Enikő Bianka / Lechner Tudásközpont)

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

„Azért élek, mert valamit el akarok mondani” – interjú Mészáros Mártával

Mészáros Márta szeptember 19-én ünnepli 90. születésnapját. Ebből az alkalomból kerestük fel a rendezőt, akivel a film lényegéről, filmtörténeti csókjeleneteiről, a valósághoz vezető lépésekről és új filmtervéről is beszélgettünk. 
Színház

Kováts Adél egy mázsás jégtömböt tolt keresztül Budapesten

A Radnóti Színház igazgatója a nyár legforróbb hetére időzítette performanszát, a Margit hídtól a Radnóti Tesla Laborig tolta jeget, míg a melegben az teljesen semmivé nem vált.
Színház

Vidnyánszky válasza Wilsonnak: „Sajnálom, hogy egyoldalúan tájékozódott”

A Nemzeti Színház igazgatója azután reagált, hogy a MITEM fesztiválra meghívott rendező, Robert Wilson közleményben tudatta, előadása után járó honoráriuma felét a FreeSZFE egyesületnek ajánlja fel.
Színház

Híd, ami összeköt: a tehetség – új tagokat avatott a Halhatatlanok Társulata

„Jó egészséget kívánok mindenkinek, pályatársaimnak remek előadásokat és boldogságot, boldogságot, boldogságot” – tolmácsolta Lázár Kati szavait Jordán Tamás szeptember 18-án a Budapesti Operettszínház előtti Halhatatlanok sétányán, ahol nyolc művész csatlakozott a Halhatatlanok Társulatához.
Klasszikus

„Szeretnék ajtóstul rontani a házba” – beszélgetés Rajna Martinnal

Mindössze huszonöt évesen lett a Győri Filharmonikus Zenekar vezető karmestere, az évadnyitó koncerten Kodály és Bartók művei mellett Balogh Máté új kompozícióját is vezényli, amelyet a zeneszerző számukra írt. Rajna Martinnal győri tervei mellett a modern zene fontosságáról is beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

A sors lépcsőfokain járva – interjú Dolhai Attilával

A Budapesti Operettszínház idei évadának első bemutatója a Federico Fellini 8 és ½ című önéletrajzi ihletésű filmje alapján készült Nine-Kilenc, amely egy alkotói válságban lévő rendező belső vívódásait, illetve nőkhöz való viszonyát mutatja be. A Guidót alakító Dolhai Attilával a főhősről, az előadásról és vallásról beszélgettünk.
Zenés színház ajánló

Ki lesz a vadak ura? – Új családi musical a láthatáron!

A TBG Production és a Soproni Petőfi Színház a Tesla musical alkotóinak közreműködésével bemutatja: a Vadak Ura – The Covenant musical show-t.
Zenés színház hír

Musical az ártatlanság koráról – a Nine premierjével indul az Operettszínház új évada

Közönségtalálkozóval egybekötött sajtótájékoztatón mutatkoztak be a Budapesti Operettszínház új bemutatójának szereplői. A Nine-Kilenc Federico Fellini Oscar-díjas 8 és ½ című filmje alapján készül Balázs Zoltán rendezésében.
Zenés színház kritika

Sanzon-szerelmek Pokorny Liával

Hányféle szerelem létezik? És melyik az igazi? Ismerős helyzetek, valódi drámák és félve elsuttogott vallomások váltják egymást a Centrál Színházban, Pokorny Lia zenés estjén, amely több, mint sanzonokká formált érzelmek kavalkádja: önmagunkkal való szembenézés.
Zenés színház ajánló

Mitől működik egy házasság? – II. János Pál pápa darabja az Opera Eiffel Műhelyházában sejteti a választ

Karol Józef Wojtyła, a későbbi II. János Pál pápa Az aranyműves boltja című darabját Krzysztof Penderecki zenéjével és székesfehérvári Vörösmarty Színházzal együttműködésben mutatja be 2021. szeptember 8-án a Magyar Állami Operaház.