Zenés színház

Süket férfi és meztelen nő

2008.03.02. 00:00
Ajánlom
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre az L1 Kortárs Tánc Fesztivál, mely hat napon keresztül, több helyszínen, nemzetközi előadásokkal, workshoppal és kiállítással várja a közönséget.

Március 4-én indul és március 9-ig tart a négy alkotóból álló L1 csapat idei kortárs táncfesztiválja, amelyen a ferencvárosi gyártelep üzemcsarnokában alkotó táncosok mellett neves hazai és nemzetközi meghívott vendégek előadásai láthatók. Az L1 Táncművek-Bakelit M.A.C. és a MU Színház mellett a Nemzeti Táncszínház is helyet ad a rendezvénynek.

A hivatalos, kedden kezdődő eseménysorozat előfutáraként ma Táncolj az L1-tagokkal! címen nyitott órákra látogathatnak el az érdeklődők. Március 4-én látható a Portrait című, Prágából érkező produkció, amely egy, az élettől „megsüketült” férfi szemszögéből mesél bűntudatról, vádló kapcsolatokról. A következő esteken a hazai és külföldi kortárstánc-élet fontos szereplői mutatkoznak be: az Amerikából érkező társulat, az Arena Dances egy itthon még nem látott produkcióval, Ladjánszki Márta egy ruha nélküli felkavaró előadással, Berger Gyula a női nem előtti főhajtásával, Bakó Tamás 7 fiú szerenádjával, Mészöly Andrea egy Bergman ihlette alkotással, a Tünet Együttes pedig egy zenész és táncos közti mérkőzéssel.

A fesztivál alatt a Bakelit M.A.C. Hangárban tekinthető meg Christy Johnson Airborne című installációja. "A mű a lebegés turbulenciájáról szól, megkísérli a felszállás és a földet érés közötti idő feltérképezését" – mondta az alkotó a kiállításról. A MU Galériában pedig Aurore Aulong videóinstallációi láthatók.

7. L1 Kortárs Táncfesztivál részletes programja:

márc. 4. 20.00 MU Színház – Nemzetközi Nap - Nanohach Együttes Prágából nyitja meg a fesztivált Portrait című darabjukkal
márc. 5. 20.00 Bakelit M.A.C. - Ladjánszki Márta: silent witnesses
márc. 6. 19.30 Nemzeti Táncszínház Refektóriuma - Mészöly Andrea: Én kis piszkom
márc. 7. 19.00 NTSZ – Zéró Balett - Berger Gyula Együttesének négy rövid darabja: Baubo, Én-ek, Masszív, Vermont Counterpoint
márc. 8. 20.00 Bakelit M.A.C. – Nemzetközi Nap – Arena Dances, Mathew Janczewski: Plastic language
márc. 9. 20.00 MU Színház - fesztiválzárás - Ladjánszki Márta: sisterhood, Bakó Tamás: Serenade, Tünet Együttes - Szabó Réka Társulata: 1:1

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Véletlenül bukkant egy antikváriumban a Carmina Buranára Carl Orff

Imádta a különleges megoldásokat, egyik művéhez a bécsi Néprajzi Múzeumból kellett hangszereket szerezni és külön engedélyt a Bösendorfer cégől. Százhuszonöt éve, 1895. július 10-én született Carl Orff német zeneszerző, a Carmina Burana című oratórium szerzője.
Könyv

Nyerd meg a nyári könyvtáradat!

Egy könyvcsomag hat szóért vagy ötven kötet egyetlen vásárlásért. Júliusban több kiadó is segít, hogy akár egész évre elég olvasnivalónk legyen.
Könyv

Ausztrália kedvenc krimiírója a természetet is szereplővé emelte

Jane Harper Ausztrália talán legsikeresebb krimiírója, aki magyarul a Gabo Kiadónál megjelent három regényében (Aszály, A természet ereje, Az elveszett férfi) úgy mutatja be a könyörtelen ausztrál környezetet, ahogyan korábban senki; zűrös családokról és kisközösségekről szóló történetei a hazai olvasókat is lebilincselték. A szerzőt fordítója, Roboz Gábor kérdezte.
Klasszikus

A 24 éves finn sztárkarmester, Klaus Mäkelä lesz a párizsi filharmonikusok új vezetője

Klaus Mäkelä lesz 2022-től az Orchestre de Paris zeneigazgatója. A 24 éves finn dirigens már szeptembertől zenei tanácsadóként dolgozik a filharmonikus zenekarral, amellyel tegnap adta első koncertjét.
Plusz

Eredeti formájában állítják helyre a Notre-Dame-székesegyházat

A tavalyi áprilisi tűzvész nyomán leomlott huszártornyot a francia elnök szerette volna kortárs építészeti tervek szerint újjáépíteni, hogy magán hordozza a 21. század többé-kevésbé merész lenyomatát.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház magazin

Schiller és Verdi tette halhatatlanná: 475 éve született Don Carlos

A 16. században élt spanyol infáns nevét Schiller drámája és az ennek nyomán született Verdi-opera tartotta fenn, de a történeti igazsághoz egyiknek sincs sok köze.
Zenés színház ajánló

Világsztárokkal indul a nyár a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A színház vezetése a már megtervezett programokból, valamint új eseményekből, koncertekből és előadásokból egy újraépített nyári repertoárral kívánja megszólítani és beinvitálni a közönséget.
Zenés színház interjú

Szántó Andrea: „Tőlem kérdezed, aki nem vagyok dívatípus?”

Mezzoszoprán és alt szerepekben egyaránt tündököl: Juditként érzékeny és megejtő, Carmenként vad és szenvedélyes. Ha nem söpri el a bemutatót a világjárvány, Kundry szerepében mutatkozott volna be az Operaház új Parsifal-előadásában. Szántó Andreát március elején faggattam operákról, operaszerepekről, de óhatatlanul is magasabb kérdések felé terelődött a beszélgetés.
Zenés színház hír

Szabadtéri koncertsorozatot indít júliusban az Operettszínház

A musical és az operett szerelmeseinek egyaránt kínálnak könnyed, nyáresti szórakozást egy különleges belvárosi helyszínen, a Pesti Vármegyeháza udvarán.
Zenés színház hír

A jövő héten nyit a milánói Scala

A koronavírus-járvány miatti négy hónapos kényszerszünet után a koncerten a közönség és az énekesek számát is csökkentette az operaház.