Zenés színház

Susan Boyle, a musicalhősnő

2011.06.19. 11:15
Ajánlom
A tündérmese folytatódik: I Dreamed A Dream (Álmodtam egy álmot) címmel jövőre mutatják be a Susan Boyle életéről készült musicalt.

A cím stílszerű: a brit hölgy ezt A nyomorultak-betétdalt énekelte a Britain's Got Talent című tehetségkutató műsorban, amelyben második helyezést ért el. 2009 óta az énekesnő karrierje, aki 47 éves koráig magányosan, Pebbles nevű macskájával élt skóciai szülőfalujában, azonban üstökösként szárnyal: önéletrajzi kötete tavaly jelent meg, mintegy tízmillió eladott lemezzel büszkélkedhet, az I Deamed a Dream című dalt eddig közel 18 millióan nézték meg a Youtube-on.

A musical Newcastle-ben, a Theatre-Royalban kerül majd színre. Bár Susan Boyle a The Sun című bulvárlapnak azt nyilatkozta, inkább ő maga lép színpadra, mint valaki más játssza őt, valószínűleg Elaine C. Smith skót sitcom-színésznő alakítja majd Boyle-t. A 2012. márciusi bemutató után Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában legalább hat hónapot turnézik a produkció, melynek producere, Michael Harrison így jellemezte a történetet: "minden megvan benne, ami egy tündérmeséhez kell, ám ennek az a különlegessége, hogy teljesen igaz". Susan Boyle, aki nemrég úgy nyilatkozott, szívesen dolgozna Lady Gagával, elmondta, soha nem gondolta, hogy az élete valamikor színpadra kerül, de sok dolog történt vele az utóbbi két évben, és ígéretes a lehetőség. "Remélem, mindenkinek tetszik majd a musical, és sok meglepetést tartogat."

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”
Zenés színház vélemény

Miért ijednek meg a rockosított Don Giovannitól az operarajongók?

Kovács János karmester nyílt levelet fogalmazott meg Szüts Apor RockGiovanni című Mozart-átirata ellen, a kérdés felzaklatta az operarajongó facebookozókat, és rámutatott néhány fontos dologra.