Zenés színház

Századik előadásához érkezett a Rebecca

2011.12.30. 13:37
Ajánlom
A Lévay-Kunze-musicalt december 27-én századik alkalommal láthatták a nézők a Budapesti Operettszínházban. A jubileumi előadás alkalmából meglepetésekkel készültek a szereplők.

Hatalmas népszerűségnek örvend a Daphne du Maurier regénye alapján Lévay Szilveszter és Michael Kunze által írt musical. A bécsi, a japán és a helsinki bemutató után és a Broadway-premier előtt érkezett Budapestre a produkció, amelyet Budapest után az előző évadban Béres Attila Bukarestben is színpadra állított, és ott nemrégiben elnyerte Az év előadása és a legjobb rendezés címet.

A Budapesti Operettszínházban a 100. előadás végén, a zenés tapsrendet követően Kerényi Miklós Gábor főigazgató lépett színpadra, aki ünnepi köszöntőjében elmondta: "A színház egy varázslatos hely. Itt akkor kezdődnek a produkciók, amikor mások befejezik a munkát. Örömmel mondhatom, nálunk soha nem áll meg az élet, sőt! Nagy dolognak tartom, hogy itt, az Operettben két Rebecca-előadáson vagyunk túl ma, és mivel kéttagozatú intézmény vagyunk, ezzel egy időben az operettes csapat Münchenben, a Gasteig Filharmónia hatalmas koncerttermében mutatott be két gálát, amely azt jelenti, hogy ezen a napon összesen 6200-an tekintették meg az általunk előadott produkciókat." A főigazgató hozzátette, egy színház életében mindig a bemutatók és a nevezetes pillanatok számítanak különleges eseménynek. "Köszönöm mindenkinek, a szereplőknek, a zenekarnak, a műszaki dolgozóknak, a stábnak egyaránt, hogy ma ünnepelhetjük a Rebecca 100. előadását!"

Kerényi Miklós Gábor a színpadra szólította a darab rendezőjét, Béres Attilát, aki megtiszteltetésnek érzi, hogy a 100. előadást ünnepelheti. "Ebben a színházban a 100. jubileum már megszokott, nekem azonban életemben kétszer adatott meg, mindkétszer itt. Először a Menyasszonytánccal és most a Rebeccával."

Ezután a színpadra lépett a másik szereposztás is, akik a rendező elmondása szerint ugyanolyan részesei ennek a száz előadásnak, mint a következő háromszáznak lesznek. Együtt fogadta a közönség tapsát: Szinetár Dóra, Vágó Zsuzsi, Bereczki Zoltán, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Szulák Andrea, Felföldi Anikó, Pálfalvy Attila, Polyák Lilla, Janza Kata, Nádasi Veronika, Füredi Nikolett, Sánta László, Pirgel Dávid, Jantyik Csaba, Dézsy Szabó Gábor, Marik Péter, Oláh Tibor, Csuha Lajos, Péter Richárd, Arányi Adrienn, Bolba Tamás karmester, a Musical Együttes és a koreográfus Tihanyi Ákos.

Az ünnep alkalmával meglepetéssel is készültek a nézőknek a szereplők. Különleges felállásban hallhatták a musical két legismertebb dalát, ezúttal a Jöjj, szörnyű az éj-t kvartettben adta elő Bereczki Zoltán, Szabó P. Szilveszter, Szinetár Dóra és Vágó Zsuzsi, a Rebecca című számban pedig egyszerre szólalt meg a három Mrs. Danvers (Janza Kata, Nádasi Veronika és Polyák Lilla) és a két "Én" (Szinetár Dóra, Vágó Zsuzsi).

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház palotakoncertek

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház operett

Látványos show lesz a Cirkuszhercegnő a Margitszigeten

Az anekdota szerint egy rosszul elsült viccéből született Kálmán Imre nagyoperettje, a Cirkuszhercegnő, amelyet július 20-21-én játszanak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Zenés színház interjú

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház operett

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház interjú

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.