Zenés színház

Szentivánéji álom

2008.06.30. 00:00
Ajánlom
A Szentivánéji álom című új magyar world musicalt az alkotók a Szegedi Szabadtéri Játékok felkérésére, kifejezetten a Dóm tér adottságaira írták. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet az előadásra!

A Szentivánéji álom a prózai színházak repertoárjának egyik legnépszerűbb darabja, készült belőle opera- és balettszínpadi, valamint több filmes adaptáció is. A Szegedi Szabadtéri Játékokon Shakespeare színműve új műfajban mutatkozik meg. A world musical komponistája a zenés színház világában sem ismeretlen jazz zenész, Szakcsi Lakatos Béla, szövegírója Müller Péter Sziámi. A zenés színpadi változatot Böhm György és az előadás rendezője, Kerényi Miklós Gábor készítették. A produkció a Budapesti Operettszínházzal együttműködésben jön létre. Oberont, a tündérkirályt Szabó P. Sziveszter kelti életre, Titánia, a tündérkirálynő Janza Kata lesz. Hermiát Vágó Bernadett, Helénát Peller Anna énekli, a két szerelmes ifjút, Demetriust és Lysandert Szabó Dávid és Dolhai Attila személyesíti meg. A mindent összekeverő manó, Puck szerepét Kerényi Miklós Máté, a szamárrá varázsolt mesterember Zubolyét pedig Bereczki Zoltán kapta meg.

Kérdésünk: Mi a címe annak a Szakcsi Lakatos Béla komponálta balettnek, amelyet 1991-ben mutatott be a Magyar Állami Operaház?

A. Cigánykerék
B. A bestia
C. Cristoforo

Ha a helyes válasz betűjelét július 6. éjfélig elküldi, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a Szentivánéji álom július 27-i előadására.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Lévay Szilveszter legendás musicalje a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

2021 augusztusában ismét Budapestre érkezik Lévay Szilveszter és Michael Kunze darabja, a Mozart!. A Budapesti Operettszínházban évekig sikerrel futó musical ezúttal a Veszprémi Petőfi Színház vendégjátékaként tér vissza.
Zenés színház hír

Indul a SzínpadON – a Madách Színház újra online játszik

A nyári sikeres online bemutatóit követően újra jelentkezik a Madách Színház streaming szolgáltatása. A SzínpadON keretein belül ismét látható lesz az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt.
Zenés színház hír

Sikerrel mutatkozott be Londonban a k2 Színház

Meghívást kapott a Voila! Europe színházi fesztiválra a k2 Színház Búcsúkoncert című előadása. A sikeres bemutató után a Mozart Requimjére épülő, szöveg nélküli produkciót a független színházi előadásokat díjazó OffFest színházi díjra is jelölték.
Zenés színház hír

Pitti Katalin a Magyar Állami Operaház Örökös Tagjai között

Átadták az idei év kitüntetéseit az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termében Magyar Opera Napja alkalmából. A hagyományosan Erkel Ferenc születésnapján tartott ünnepségen köszöntötték az Operaház új Örökös Tagját, valamint díjazták a szakma legjelentősebb képviselőit.
Zenés színház hír

Elmarad a milánói Scala évadnyitó gálája

A milánói operaház hagyományos évadnyitó gálájára december 7-én került volna sor, azonban a járványhelyzetre való tekintettel a Scala vezetősége úgy döntött, hogy nem tartják meg az előadást.