Zenés színház

Szerelmespár a színpadon

2011.02.13. 10:33
Ajánlom
Az Operett színpadán újra és újra egymásba szeret Fischl Mónika és Vadász Dániel, pedig gyermekük születése óta számukra már nem csak színház az egész világ...

A Bajadérban szerelmespárt alakítotok. Milyen érzés újra és újra eljátszani és elénekelni, hogy egymásba szerettek?

Vadász Dániel: Nekem nem állandó különbség, ami a többi előadáshoz képest érdekes, hanem vanak pillanatok, amikor egyszer csak egyszerű és szép egy-egy pillanat. Ezek igazán különleges pillanatok... aztán persze van, hogy összeveszünk valamin, és akkor aztán fel van adva a lecke, nem könnyű abból a pontból végigjárni egy-egy előadás útját.

Miben különbözik a ti művészházaspár-életetek egy hétköznapi férj-feleség viszonytól? Hogyan alakítják az intenzív próbaidőszakok, a fellépések sora, a turnék az életeteket, mióta kislányotok megszületett?

Fischl Mónika: Az időbeosztásunk eléggé változó attól függően, hogy éppen milyen produkción dolgozunk. A külföldi munkákra is sokszor kivisszük a kislányunkat, igyekszünk minél több élményt beleszőni neki a külföldi turnékba is. Tavaly például Dani Olaszországban dolgozott egész nyáron, és mi a nagyobb családdal együtt tengerpartokat jártunk, fürödtünk, nyaraltunk, míg Apa előadásokat csinált Triesztben. Jövő januárban Flordiában fogunk énekelni, megint megy az egész család.

VD: A sűrűbb időszakokban is hazamegyünk délután, este pedig általában valamelyik nagymama vagy valaki a családból van nálunk a gyerekkel. Babysitterként pedig egy jó barátunk is besegít, ha kell. Sokkal több szervezést igényelnek ezek az időszakok, de kárpótlásul az év nagyobbik felében nincs napközben folyamatos elfoglaltságunk.

Kislányotok születése megváltoztatta művészi pályafutásotokat is?

FM: Talán kevésbé lett fontos a szakmai pályafutásunk, a színházon kívüli életünk elsősorban Laráról szól. Ugyanúgy dolgozunk, mint előtte, de már inkább úgy igyekszünk szervezni az életünket, hogy lehetőleg egyikőnk Larával legyen, miközben a másik dolgozik. Ennek intézésére egyébként jóval nagyobb mozgásterünk van, mint egy más alkalmazotti munkahely esetén lenne. Természetesen sokkal nehezebb a családi életet megszervezni, mint sokaknak. De rengeteget kapunk a színházi élet kapcsán, nagyon sok ember szeretetét érezzük a hétköznapokban, és ebből Larának is jut.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Feljelentés történt az SZFE-n zajló események miatt

Négy magánszemély tett bejelentést a rendőrségen az SZFE-ügy kapcsán – tudta meg a 24. hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy felmerült a személyi szabadság megsértésének gyanúja, de más bűncselekmények miatt is vizsgálódnak.
Vizuál

58 évesen elhunyt James Redford, Robert Redford fia

Az amerikai színészlegenda fia pénteken hunyt el epevezetékrákban – írta a BBC hírportálja.
Könyv

Alföldi Róbert előadásában jelent meg Esterházy Péter Hasnyálmirigynaplója

Esterházy Péter utolsó regénye egy hónappal a halála előtt jelent meg. A fájdalmas mű most Alföldi Róbert hangján hallható.
Jazz/World

Keith Jarrett agyvérzést kapott, soha nem léphet pódiumra többé

A jazzlegenda 2017-ben játszotta utolsó koncertjét, azóta nem állt közönség elé. A New York Timesban megjelent riport szerint két agyvérzés után részlegesen lebénult.
Színház

Kétszáznál is többen támogatják az SZFE-t

Már több mint kétszáz oktató és kutató írta alá az ELTE petícióját, amit azért indítottak, hogy támogassák a Színház- és Filmművészeti egyetemet és kiálljanak az egyetemi autonómia mellett.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Dobri Dániel: „Szavak nélkül mesélek el egy történetet”

Dobri Dániel szemtelenül fiatal és jóképű zeneszerző, zenei vezető. A József Attila Színházban most bemutatott Amadeus zenei világa is az ő „gyermeke”. Ennek kapcsán beszélgettünk színházról, muzsikáról, egy előadás létrejöttéről.
Zenés színház kult50

Szerepek csöndjében – Horváth Margit a Kult50-ben

Mindenki csak Huginak becézi. Anyaszínházának tartja a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházat, de saját bőrén tapasztalta meg, hogy senki nem lehet próféta a saját hazájában.
Zenés színház hír

Bozsik Yvette Tündérkertet varázsol az Operett színpadára

„Az Operettszínház újabb ünnepre készül” – mondta Kiss-B. Atilla főigazgató a Marica grófnő közelgő bemutatója kapcsán. Az október 23-tól látható operettet 96 évvel ezelőtt, szinte napra pontosan ekkor mutatták be a Király Színházban, most pedig az új előadás szólistái, valamint Bozsik Yvette koreográfus-rendező, Berzsenyi Krisztina jelmeztervező és Cziegler Balázs díszlettervező idézték meg Kálmán Imre klasszikusát.
Zenés színház kult50

Játszótárs mindenek felett – Wunderlich József a Kult50-ben

Érzékeny színpadi jelenléte és nagyfokú technikai tudása révén mindössze néhány év alatt meghatározó tagjává vált Wunderlich József a Vígszínház társulatának, ahol a nagyoktól tanulhat, a korosztályába tartozókkal pedig kísérletezve dolgozhat együtt, ami örömmel tölti el.
Zenés színház magazin

50 éve csendült fel először a Getsemane a Broadwayn

Andrew Lloyd Webber kultikus rockoperája, a Jézus Krisztus Szupersztár 1970-ben indult el hódító útjára. A mű, melynek szövegét Tim Rice írta, először albumként jelent meg, majd egy évvel később debütált a Broadwayn. Érdekessége, hogy prózai dialógusok nélkül meséli el Jézus életének utolsó hetét, megmutatva többek között Mária Magdolna és Júdás szemszögét is.