Zenés színház

Szerelmespár a színpadon

2011.02.13. 10:33
Ajánlom
Az Operett színpadán újra és újra egymásba szeret Fischl Mónika és Vadász Dániel, pedig gyermekük születése óta számukra már nem csak színház az egész világ...

A Bajadérban szerelmespárt alakítotok. Milyen érzés újra és újra eljátszani és elénekelni, hogy egymásba szerettek?

Vadász Dániel: Nekem nem állandó különbség, ami a többi előadáshoz képest érdekes, hanem vanak pillanatok, amikor egyszer csak egyszerű és szép egy-egy pillanat. Ezek igazán különleges pillanatok... aztán persze van, hogy összeveszünk valamin, és akkor aztán fel van adva a lecke, nem könnyű abból a pontból végigjárni egy-egy előadás útját.

Miben különbözik a ti művészházaspár-életetek egy hétköznapi férj-feleség viszonytól? Hogyan alakítják az intenzív próbaidőszakok, a fellépések sora, a turnék az életeteket, mióta kislányotok megszületett?

Fischl Mónika: Az időbeosztásunk eléggé változó attól függően, hogy éppen milyen produkción dolgozunk. A külföldi munkákra is sokszor kivisszük a kislányunkat, igyekszünk minél több élményt beleszőni neki a külföldi turnékba is. Tavaly például Dani Olaszországban dolgozott egész nyáron, és mi a nagyobb családdal együtt tengerpartokat jártunk, fürödtünk, nyaraltunk, míg Apa előadásokat csinált Triesztben. Jövő januárban Flordiában fogunk énekelni, megint megy az egész család.

VD: A sűrűbb időszakokban is hazamegyünk délután, este pedig általában valamelyik nagymama vagy valaki a családból van nálunk a gyerekkel. Babysitterként pedig egy jó barátunk is besegít, ha kell. Sokkal több szervezést igényelnek ezek az időszakok, de kárpótlásul az év nagyobbik felében nincs napközben folyamatos elfoglaltságunk.

Kislányotok születése megváltoztatta művészi pályafutásotokat is?

FM: Talán kevésbé lett fontos a szakmai pályafutásunk, a színházon kívüli életünk elsősorban Laráról szól. Ugyanúgy dolgozunk, mint előtte, de már inkább úgy igyekszünk szervezni az életünket, hogy lehetőleg egyikőnk Larával legyen, miközben a másik dolgozik. Ennek intézésére egyébként jóval nagyobb mozgásterünk van, mint egy más alkalmazotti munkahely esetén lenne. Természetesen sokkal nehezebb a családi életet megszervezni, mint sokaknak. De rengeteget kapunk a színházi élet kapcsán, nagyon sok ember szeretetét érezzük a hétköznapokban, és ebből Larának is jut.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Rudolf Péter ismertette a Vígszínház következő évadának terveit

A Vígszínház új igazgatója kilenc bemutatót tervez, köztük egy zenés produkció premierjét az intézmény alapításának 125-dik évfordulója alkalmából, jövő májusban.
Színház

Ragályi Elemér, Cserhalmi György, Molnár Piroska és további hetven művész emelt szót az SZFE ügyében

Az Emmy- és Kossuth-díjas operatőr, filmrendező, Ragályi Elemér kezdeményezésére született nyílt levél aláírói arra kérik Semjén Zsoltot, hogy vonja vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításáról szóló törvényjavaslatot. FRISSÍTVE!
Színház

Újabb nyílt levél az SZFE modellváltásáról szóló törvény kapcsán

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt.
Vizuál

Hét kedvenc Walter Matthau vígjátékunk

Ezt a hét filmet bármikor újranéznénk. Szubjektív lista szigorúan időrendben és nem rangsorolva – hisz utóbbi gyakorlatilag lehetetlen. Az apropó pedig: húsz éve, 2000. július 1-jén hunyt el az Oscar-díjas amerikai színész, a 20. század népszerű filmkomikusa, Walter Matthau.
Klasszikus

Elhunyt Ida Haendel, az egykori csodagyerek, akinek Sibelius gratulált

Lengyelországban született, háromévesen felfedezték zenei tehetségét. Kanadában élte le élete jelentős részét. Sibelius levélben gratulált neki a hegedűversenyének előadásáért.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Szántó Andrea: „Tőlem kérdezed, aki nem vagyok dívatípus?”

Mezzoszoprán és alt szerepekben egyaránt tündököl: Juditként érzékeny és megejtő, Carmenként vad és szenvedélyes. Ha nem söpri el a bemutatót a világjárvány, Kundry szerepében mutatkozott volna be az Operaház új Parsifal-előadásában. Szántó Andreát március elején faggattam operákról, operaszerepekről, de óhatatlanul is magasabb kérdések felé terelődött a beszélgetés.
Zenés színház hír

Szabadtéri koncertsorozatot indít júliusban az Operettszínház

A musical és az operett szerelmeseinek egyaránt kínálnak könnyed, nyáresti szórakozást egy különleges belvárosi helyszínen, a Pesti Vármegyeháza udvarán.
Zenés színház hír

A jövő héten nyit a milánói Scala

A koronavírus-járvány miatti négy hónapos kényszerszünet után a koncerten a közönség és az énekesek számát is csökkentette az operaház.
Zenés színház koktélparti

Brünnhilde és Wotan pszichológiája – 150 éve mutatták be A walkürt

A főisten leszállt a halandók közé, hogy fiút nemzzen. A fiú és ikerhúga között szerelem gyúlt, amely nyomán felsejlettek a múlt traumái. Brünnhilde pedig integritást nyert azáltal, hogy szembeszállt apjával. Wagner tetralógiája nem csak a zenetudomány, hanem a pszichológia számára is kutatási terület.
Zenés színház hír

Jövőre halasztják a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt

A koronavírus-járvány miatt 2021 őszére halasztja az idén minden eddiginél több jelentkezőt vonzó IV. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt a Zeneakadémia.