Zenés színház

Szulák Andrea: „Megtapsoljuk a szart is”

2016.11.22. 11:38
Ajánlom
Nem láttam még olyat, hogy egy rossz előadás közben felállt volna a közönség, és kiment volna a teremből – mondta el a színésznő D. Tóth Krisztának.

Szulák Andrea az Elviszlek magammal című videósorozatban tűnt fel a wmn.hu főszerkesztője, D. Tóth Kriszta oldalán. A színésznő őszintén vallott pályája indulásáról. Mint elmondta, nem volt jellemző rá, hogy kereste volna a lehetőségeket, inkább csak sodródott. Lelke mélyén mindig az volt számára a legfontosabb, hogy azt a bizalmat, amit egy-egy felkérés kapcsán érzett, meg tudja szolgálni.

Pályája elején azt a tanácsot kapta, hogy legyen kész mindenre. „Bármikor bármilyen feladatot kapsz, akkor ne tudd azt mondani, hogy kérem, én ezt nem tudom” – emlékezett vissza mestere, Váradi Zsuzsa gondolataira Szulák Andrea.

Ha negyvenéves korodig nem csináltál magadból valakit, utána már nem fog menni

– jegyezte meg a színésznő, aki úgy érzi, sok mindent egyre nehezebben visel el, nincs türelme a középszerűséghez, a gondolkodásnélküliséghez, a közönyhöz és a lelki primitívséghez. Egyre jobban zavarja a középszer előretolulása és hogy ez magától értetődőnek számít, mert senki nem emel szót. Mint elmondta, nem látott még olyat, hogy egy rossz előadás közben felállt volna a közönség, és kimenet volna a teremből.

„Megtapsoljuk a szart is. És akkor az ember elbizonytalanodik, hogy »bennem van a hiba«? Vagy már ennyire öreg vagyok, hogy én nem is értem, hogy ez tulajdonképpen jó? Miközben nem” – tette hozzá Szulák Andrea.

A színésznő jövőre közreműködik a Cziffra Fesztiválon. A február 25-re meghirdetett esten Cziffra György bárzongorista korszakát idézik meg. A részletekről itt mesélt>>>

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház operett

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház interjú

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Zenés színház kritika

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Zenés színház interjú

„A Marica grófnőnek minden száma sláger”

A Fertő-tó partján, Mörbischben láthatja a közönség Kálmán Imre örökzöld alkotását, a Marica grófnőt, amely zeneileg és látványosságában is lenyűgözőnek ígérkezik. A produkcióról a Seefestspiele Mörbisch művészeti vezetőjét, Peter Edelmannt kérdeztük.
Zenés színház interjú

"Szeretni kell és pont" – A nő kétszer

Kálmán Imre Cirkuszhercegnőjének kétestés, margitszigeti bemutatójának primadonna szerepében július 20-án Dobó Enikő, 21-én pedig Eperjesi Erika látható majd. A két „Fedórát” szerepükről és az előadásról kérdeztük.