Zenés színház

Turandot Szegeden

2008.06.16. 00:00
Ajánlom
Idén egy régi ismerőst is köszönthet a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége: 1991 után visszatér a Dóm térre Puccini Turandot című operája.

Egészen új feldolgozással lepi meg a nézőket az előadást rendező Kesselyák Gergely. Puccini különleges hangulatú, meseszerű operája, melynek története többek között a perzsa mesegyűjteményben, Az ezeregynap legszebb meséiben gyökerezik, a fiatalabb nemzedékek számára is igazi vonzerővel bír. Az előadásokat magyar nyelven, fiatal művészek előadásában láthatja a közönség.

A fesztivál szervezőinek nem titkolt célja, hogy az opera műfaját a fiatalok körében is egyre népszerűbbé és divatossá tegye. Ennek szellemében az idei évadban a Szegedi Szabadtéri Játékok alkalmával Kesselyák Gergely egy igazán álomszerű és varázslatos atmoszférájú Turandotot kelt életre, melynek képi világát a szegedi Dóm tér különleges hangulata egészíti ki. A fantáziadús és szívhez szóló opera története, amelyben a szerelem oltárán előbb-utóbb mindenkinek áldozatot kell hoznia, a modern kor bestsellereivel vetekszik. Aki esetleg idén elmulasztaná az előadást, jövőre van lehetősége a pótlásra, hiszen 2009-ben, Giacomo Puccini születésének 150. évfordulóján a produkció a szegedi szabadtéri repertoáron marad.

(Giacomo Puccini: Turandot - Dóm tér (Szeged) - 2008. június 4., 6. 21:00
Km.: Rálik Szilvia (Turandot), Bede-Fazekas Csaba (Császár), Gábor Géza (Timur), Cselóczki Tamás (Kalaf), Herczenik Anna (Liu), Cseh Antal (Ping), Nyári Zoltán (Pang), Kóbor Tamás (Pong), Altorjay Tamás (Mandarin); d.: Zeke Edit; j.: Velich Rita; karmester-zenei vez.: Selmeczi György; rend.: Kesselyák Gergely)

 
 
 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.
Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

110 éve született Both Béla

1910. november 21-én született A tanú című film Bástya elvtársa, az érdemes és kiváló művész Both Béla.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház hír

Lévay Szilveszter legendás musicalje a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

2021 augusztusában ismét Budapestre érkezik Lévay Szilveszter és Michael Kunze darabja, a Mozart!. A Budapesti Operettszínházban évekig sikerrel futó musical ezúttal a Veszprémi Petőfi Színház vendégjátékaként tér vissza.
Zenés színház hír

Indul a SzínpadON – a Madách Színház újra online játszik

A nyári sikeres online bemutatóit követően újra jelentkezik a Madách Színház streaming szolgáltatása. A SzínpadON keretein belül ismét látható lesz az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt.
Zenés színház hír

Sikerrel mutatkozott be Londonban a k2 Színház

Meghívást kapott a Voila! Europe színházi fesztiválra a k2 Színház Búcsúkoncert című előadása. A sikeres bemutató után a Mozart Requimjére épülő, szöveg nélküli produkciót a független színházi előadásokat díjazó OffFest színházi díjra is jelölték.
Zenés színház hír

Pitti Katalin a Magyar Állami Operaház Örökös Tagjai között

Átadták az idei év kitüntetéseit az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termében Magyar Opera Napja alkalmából. A hagyományosan Erkel Ferenc születésnapján tartott ünnepségen köszöntötték az Operaház új Örökös Tagját, valamint díjazták a szakma legjelentősebb képviselőit.
Zenés színház hír

Elmarad a milánói Scala évadnyitó gálája

A milánói operaház hagyományos évadnyitó gálájára december 7-én került volna sor, azonban a járványhelyzetre való tekintettel a Scala vezetősége úgy döntött, hogy nem tartják meg az előadást.