Zenés színház

Turnézz a HungarOperettel!

2012.09.19. 16:02
Ajánlom
A HungarOperett Produkció szeptember végéig várja a jelentkezéseket hazai és külföldi koncertjeihez.

A társualat 2013-as turnéjaihoz primadonna, bonviván, szubrett, táncos-komikus szerepkörben hirdet meghallgatást 18-30 éves hölgyek, illetve 18-35 év közötti urak számára. Az október folyamán tartandó próbaéneklésre 2012. szeptember 30-ig lehet jelentkezni a management@hungaroperett.hu email címen, fényképes szakmai önéletrajz (benne telefonos és email elérhetőséggel), valamint portré-, és egy egész alakos fotó elküldésével. Az emailben a szervezők kérik feltüntetni a választott szerepkört és a szabadon választott anyagot is. Az előéneklés beosztásáról és a meghallgatás helyszínéről a jelentkezők telefonon vagy emailben kapnak majd tájékoztatást.

Jelentkezési feltételek:

- szerepkörnek megfelelő két kötelező, és egy szabadon választható operett-részlet
- képzett hang
- jó színpadi mozgáskészség
- jó színpadi megjelenés.

Kötelező operett-részletek:

- Primadonna - Kálmán Imre: Marica grófnő - Marica belépője (De jó is lenne szerelemes lenni) Kálmán Imre: A bajadér - Odette belépője
- Koloratúr primadonna - Johann Strauss: Kék Duna keringő; Lehár Ferenc: Pacsirta - Akkor vagyok boldog
- Boniván - Kálmán Imre: Marica grófnő - Mondd meg, imádom a pesti nőket (eredeti hangnem); Huszka Jenő: Gül baba - Bordal (eredeti hangnem)
- Szubrett - Johann Strauss: A denevér - Kacagódal; Kálmán Imre: Cigányprímás - Haccacáré
- Táncos-komikus - Kálmán Imre: Csárdáskirálynő - Jaj cica eszem azt a csöpp kis szád; Kálmán Imre: Cigányprímás - Haccacáré

A meghallgatáson a jelentkezők kizárólag zongorakísérettel énekelhetnek. Zongorakíséretet biztosítanak a szervezők, a táncruháról, illetve a próbaruháról és -cipőről mindenki maga gondoskodik.

További információ: Gajdos Katalin (+3620-589-6749)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Színház

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Plusz

Létünk legizgalmasabb momentuma a felfedezés – Interjú Novák Péterrel

Javában tart a Partitúra zenei, művészeti road show új szériájának forgatása. Novák Péterrel rendező tapasztalatairól, forgatásokról, témaválasztásról mesélt, és arról is, hogy lehet-e kultúra nélkül élni.
Klasszikus

Megújul a Virtuózok, május elejétől már nézheti a tévében

Idén kamaraegyüttesek versenyeznek a Virtuózok 5. évadában, május 3-án lesz a széria első adása. Mutatjuk, kik versenyeznek!
Jazz/World

Mary Lou Williams, aki az ujjaival imádkozott zongorázás közben

A női zenészekről szóló sorozatunkból nem hiányozhat Mary Lou Williams, aki nemcsak azért izgalmas, mert elsőként szerzett érvényt magának női zeneszerzőként és zongoristaként, de azért is, mert beemelte zenéjébe azt a spirituális töltetet, ami a szakrális jazz anyjává avatta őt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Tóth Péter operát írt a Tótékból

Kenessey Jenő Az arany meg az asszony és Örkény István-Tóth Péter Tóték című egyfelvonásos operáit Káel Csaba rendezésében és Jankó Zsolt vezényletével mutatja be április 26-án a Magyar Állami Operaház az Eiffel Műhelyházban.
Zenés színház ajánló

Kortársak és klasszikusok a Bartók Plusz Operafesztiválon

Közzétette programját a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál. A klasszikus és modern zenés színházi élményt, opera-animációt és báboperát is kínáló fesztivál szenzációjának Eötvös Péter Az Aranysárkány című művének hazai ősbemutatója ígérkezik. A jegyárusítás megkezdődött, egyes előadásokra 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak belépőjegyet május 5-ig.
Zenés színház interjú

Népdalt énekelve sétál át a macska a hivatalon

Halas Dóra és Nagy Fruzsina már a második közös előadásukat készítették el a Soharóza kórussal. Catwalk-koncertnek nevezik az általuk alkotott műfajt, amelyben elegyednek a kóruskoncert, a színház és a divatbemutató jellegzetességei. Az Ügyben népdalokat dolgoztak fel, bár mint mondták, Kodály és Bartók óta valami nagyon félrecsúszott a népzene társadalmi megítélésében.
Zenés színház interjú

Liliom hazatalál

Április 26-án mutatja be a Budapesti Operettszínház a Molnár Ferenc színműből készült világhírű musicalt, a Carouselt. Béres Attila rendezővel a Liliom iránti rajongásáról és a készülő előadásról beszélgettünk.