Zenés színház

Turnézz a HungarOperettel!

2012.09.19. 16:02
Ajánlom
A HungarOperett Produkció szeptember végéig várja a jelentkezéseket hazai és külföldi koncertjeihez.

A társualat 2013-as turnéjaihoz primadonna, bonviván, szubrett, táncos-komikus szerepkörben hirdet meghallgatást 18-30 éves hölgyek, illetve 18-35 év közötti urak számára. Az október folyamán tartandó próbaéneklésre 2012. szeptember 30-ig lehet jelentkezni a management@hungaroperett.hu email címen, fényképes szakmai önéletrajz (benne telefonos és email elérhetőséggel), valamint portré-, és egy egész alakos fotó elküldésével. Az emailben a szervezők kérik feltüntetni a választott szerepkört és a szabadon választott anyagot is. Az előéneklés beosztásáról és a meghallgatás helyszínéről a jelentkezők telefonon vagy emailben kapnak majd tájékoztatást.

Jelentkezési feltételek:

- szerepkörnek megfelelő két kötelező, és egy szabadon választható operett-részlet
- képzett hang
- jó színpadi mozgáskészség
- jó színpadi megjelenés.

Kötelező operett-részletek:

- Primadonna - Kálmán Imre: Marica grófnő - Marica belépője (De jó is lenne szerelemes lenni) Kálmán Imre: A bajadér - Odette belépője
- Koloratúr primadonna - Johann Strauss: Kék Duna keringő; Lehár Ferenc: Pacsirta - Akkor vagyok boldog
- Boniván - Kálmán Imre: Marica grófnő - Mondd meg, imádom a pesti nőket (eredeti hangnem); Huszka Jenő: Gül baba - Bordal (eredeti hangnem)
- Szubrett - Johann Strauss: A denevér - Kacagódal; Kálmán Imre: Cigányprímás - Haccacáré
- Táncos-komikus - Kálmán Imre: Csárdáskirálynő - Jaj cica eszem azt a csöpp kis szád; Kálmán Imre: Cigányprímás - Haccacáré

A meghallgatáson a jelentkezők kizárólag zongorakísérettel énekelhetnek. Zongorakíséretet biztosítanak a szervezők, a táncruháról, illetve a próbaruháról és -cipőről mindenki maga gondoskodik.

További információ: Gajdos Katalin (+3620-589-6749)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Egy életet kell végigélni ahhoz, hogy valaki így tudjon zongorázni

Kurtág Márta emlékére szólt a zene szerdán a BMC-ben, a 94 éves Kurtág György játékát pedig videofelvételen hallottuk. Feleségének tett ígérete volt, hogy ezt a Mozart-szonátát adja elő.
Zenés színház

A díva, akit a grúz szegénységből a világ tetejére segített az énekhangja

Tbilisziben született, Milánóban él, szerte a világon ünneplik. 2020-ban Japán és Kína mellett a Keresztény farsang sztárvendégeként Magyarországon is fellép „az operavilág Angelina Jolie”-jaként emlegetett szoprán, Nino Machaidze, aki magazinunknak karrierje lépcsőfokairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről is mesélt.
Jazz/World

Jön Juan Diego Flórez – Íme a 17. VeszprémFest teljes programja

Az öt napos zenei fesztiválon duplázik a Jazz+Az, érkezik a Postmodern Jukebox és közönség elé lép a világ egyik legnépszerűbb opera csillaga, Juan Diego Flórez.
Vizuál

Eredeti művek – hamis kiállítás?

Lehet-e egy punkot klasszikus kiállításon bemutatni? Kifinomult bosszú a művészeti közegtől vagy egyszerű félreértelmezés?
Vizuál

Jeremy Ironsszal és politikai állásfoglalásokkal nyitott a Berlinale

A társadalmi, politikai kérdések iránt hagyományosan nyitott Berlini Nemzetközi Filmfesztivál csütörtök esti megnyitóján egyperces néma tiszteletadással emlékeztek meg a Hessen tartományi Hanauban előző nap történt lövöldözés áldozatairól.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház magazin

A díva, akit a grúz szegénységből a világ tetejére segített az énekhangja

Tbilisziben született, Milánóban él, szerte a világon ünneplik. 2020-ban Japán és Kína mellett a Keresztény farsang sztárvendégeként Magyarországon is fellép „az operavilág Angelina Jolie”-jaként emlegetett szoprán, Nino Machaidze, aki magazinunknak karrierje lépcsőfokairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről is mesélt.
Zenés színház ajánló

Mozart zenéje kíséri az apokalipszist a k2 Színház új előadásán

A k2 Színház új, abszurd és melankolikus bemutatója Mozart Dies irae-szekvenciájából indul ki, hogy a Requiem hangjain keresztül rákérdezzen, miért akarja megúszni az európai ember újra és újra a poklok poklát.
Zenés színház árvíz

Még egy árvíz, és nem menekül meg a velencei La Fenice operaház

Túlélte az árvizet Velence operaháza, de szakértők arra figyelmeztetnek, jelen állapotában az épület nem állna ellen még egy áradásnak.
Zenés színház ajánló

Az operavilág Angelina Jolie-ja az Erkel Színház színpadán

Először lép fel Magyarországon a világhírű grúz szoprán 2020. február 22-én, az Opera ünnepi műsorának sztárvendégeként. Az est programjában, amely több műrészlettel is utal az intézmény aktuális Keresztény Évadának tematikájára, az Opera együttesei és szólistái is közreműködnek.
Zenés színház gyász

Elhunyt Franco Bordoni olasz operaénekes

A nemzetközi hírű baritonénekest 88 éves korában, február 13-án érte a halál.