Zenés színház

Újra Operettfalu lesz Kübekháza

2011.07.29. 16:43
Ajánlom
A Szeged melletti Kübekháza főterén 2011. július 30-án, szombaton este 8 órakor ismét megrendezik Magyarország legnagyobb ingyenes szabadtéri operettgáláját. A műsorban ezúttal is a Budapesti Operettszínház sztárjai lépnek fel.

A 12 esztendős múltra visszatekintő, minden szempontból nagyszabású gálaműsorra mindig július utolsó szombatján kerül sor. Több mint tízezren sereglenek e kis határ menti faluba a világ szinte minden tájáról - Amerikától Ausztráliáig, Kanadától Japánig -, hogy a legnépszerűbb operett-dallamokat hallgassák.

A kübekháziak közül mintegy 200 önkéntes dolgozik azon, hogy a rendezvényen minden gördülékenyen menjen. Díszbe öltözik a falu: a színpadot, a VlP-asztalokat, a templomot és a lovas kocsikat mintegy 30 ezer szál virággal díszítik fel erre a napra, főként szőregi, balástyai, deszki, szegedi rózsakertészetekből. A programok már délelőtt elkezdődnek: 10 órától települnek ki a vendéglátósok és a kézművesek, kirakodók. Az Operettfalu kispostája délután 4-kor nyit, ahonnan az alkalomra készült bélyegzővel ellátott alkalmi képeslapok küldhetők.

Délután 16 órára a kübekházi Főtér telítettsége 80 % körüli, 18 órára pedig szinte teljesen megtelik. A későn érkezőknek célszerű ülőalkalmatosságot hozniuk.

A színpadon kora este kezdődnek a programok, a Budapesti Operettszínház művészei fél nyolckor indulnak, fiákereken vonulnak végig a falun, rendőri felvezetéssel, a mórahalmi fúvósokkal és mazsorettek menettáncával. A gálaest több mint 3 órás lesz - este 8-kor kezdődik, és a végét tűzijáték zárja. A műsorban ezúttal is Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Szirmai Albert, Leo Fall, Zerkovitz Béla és Ábrahám Pál legnépszerűbb dallamai hangoznak fel, lesz bécsi pezsgőzés, férfi-nő párbaj, karneváli hangulat és persze magyaros mulatság. Színpadra lép Kalocsai Zsuzsa, Bordás Barbara, Bódi Barbara, Szendy Szilvi, Teremi Trixi, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Bozsó József, Faragó András, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly, no és persze Oszvald Marika, akit szerdán ünnepélyes keretek között az Operettfalu nagykövetévé nevezett ki dr. Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere. Közreműködik a Budapesti Operettszínház Balettkara - koreográfus: Lőcsei Jenő - és Zenekara - vezényel: Balassa Krisztián. A gála szerkesztő-rendezője KERO®.

A program mindenki számára ingyenes, de támogatói kártya 2500 és 10 ezer forint közötti összegben váltható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Hallotta már Blaha Lujza hangját? Most csak egy kattintásra van!

Több mint 2600 digitalizált hangfelvételt tett online elérhetővé az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) a Hangtár elnevezésű digitális adatbázisban. A legkorábbi felvételeken a legendás színésznőt, Blaha Lujzát hallhatják az érdeklődők.
Színház

Balázs Péter 14 év után távozik a Szolnoki Szigligeti Színház éléről

Nem pályázott újra Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház jelenlegi igazgatója, így 14 év után új vezetője lesz az intézménynek. A Kossuth-díjas színész-rendező 2019-ben egyedüli indulóként kapott bizalmat a közgyűléstől, megbízatása 2021 júniusáig szól.
Vizuál

Politikailag független társaságot alapított 42 magyar operatőr

Megalakult a Magyar Filmoperatőrök Egyesülete, amely a a magyar filmművészet legkiemelkedőbb operatőreit hivatott magába tömöríteni. Tiszteletbeli elnöke Ragályi Elemér, elnöke Szabó Gábor lett.
Klasszikus

Sosem hallott Mozart-mű csendül fel a zeneszerző születésének évfordulóján

A salzburgi mester születése után 265 évvel nem mindennapi alkalom egy ősbemutató. Egy újonnan előkerült zenemű csendül fel Mozart születésnapján.
Színház

Téli rege – Online színházi közvetítés Kenneth Branagh és Judi Dench főszereplésével

Január 29-30-án otthonról nézhető színházi közvetítésben látható a kitűnő Shakespeare-interpretációi kapcsán világszerte elismert Kenneth Branagh színész-rendező önálló társulatának Téli rege produkciója.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház magazin

Botrányos siker a drezdai Operaházban – 110 éves Strauss vígoperája, A rózsalovag

Közel két év tervezés után, 1911. január 26-án bemutatták a drezdai Operaházban A rózsalovagot, Richard Strauss és Hugo von Hofmannsthal később nagy vitákat kiváltó háromfelvonásos zenés játékát.
Zenés színház hír

Új Örökös Tagokat avattak a Budapesti Operettszínházban

Négy új tagot választott Örökös Tagjai közé a Budapesti Operettszínház január 22-én, a Magyar Kultúra Napján. Az ünnepségen, amely ezúttal a járványügyi szabályok betartásával, szűk körben zajlott, Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója méltatta a kitüntetetteket.
Zenés színház kvíz

KVÍZ: Felismered a musicaleket az első mondatuk alapján?

Talán nem is gondolnánk, hogy az első jelenet mennyire meghatározhatja egy darab egészét: megadja a hangulatát, előrevetíti a cselekményt, még talán a végkifejletre is utal.
Zenés színház ajánló

„Mindannyian vágyunk erre az idilli szerelemre” – János vitéz az Operett Online-on

Kacsóh Pongrác gyönyörű daljátékával folytatódik a Budapesti Operettszínház közvetítés-sorozata január 22-én. A Petőfi Sándor elbeszéléséből írt János vitéz Bozsik Yvette rendezésében újfajta értelmezést kap, eggyé olvad benne a túlvilági és a földi lét.
Zenés színház hír

Cseh Tamásra emlékezik a Vígszínház a Magyar Kultúra Napján

Koncertszínházi előadással idézi meg Cseh Tamás alakját január 22-én a Vígszínház. A zeneszerző, énekes éppen a Magyar Kultúra Napján lenne 78 éves, a Kelet-nyugati pályaudvar című est két nagy sikerű lemezének – a Fontátvonulás és a Nyugati pályaudvar – dalait dolgozza fel.