Zenés színház

Újraszabott álomkabát

2008.02.18. 00:00
Ajánlom
A Madách Színház idén a legendák évadát ünnepli. A második résszel folytatódik az egykori nagy siker, a Jövőre, veled, ugyanitt, a Macskák a 25. születésnapjához ér, május 30-án pedig a 17 év után ismét látható a József, és a színes, szélesvásznú álomkabát. A produkcióra egy évig gyűjtögetett-spórolgatott a színház.

A körúton 1991. január 11-én, kontinens-ősbemutatóként állították színpadra Andrew Lloyd Webber és Tim Rice Biblia inspriálta ifjúkori zsengéjét Paudits Bélával a címszerepben. A produkciót akkor Szirtes Tamás rendezte, munkatársaként Szerednyey Bélát tüntették fel a színlapon, aki az előadásban Hűvösvölgyi Ildikóval együtt a Narrátor szerepét alakította. A felújításban Szerednyey társrendezőként közreműködik. A folytonosságot mutatja a zenei vezető, Kocsák Tibor személye is, aki a felújításra újrahangszerelte a Webber által jelentősen módosított zenei anyagot. A főleg pódiumszámokból álló laza szövetű darab dramaturgiája az új számoknak köszönhetően feszesebbé vált. Blum Tamás szövegét Galambos Attila dolgozta át, a díszletekért Kentaur, a jelmezekért Rományi Nóra felel, a koreográfus Tihanyi Ákos.

A kontinenspremierre elég volt egy szereposztás, ezúttal a várható nagy előadásszám miatt a címszerepben Nagy Sándor, Puskás Péter és Serbán Attila látható, a Narrátort Polyák Lilla, továbbá a Putifárnéként is látható Gallusz Nikolett és Ladinek Judit alakítják. A Fáraó szerepét Posta Victor énekli. A 17 évvel ezelőtti Putifár, Lőte Attila ezúttal Jákob szerepében látható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Törőcsik Mari

A Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznőt életének 86. évében, hosszas betegség után pénteken hajnalban érte a halál.
Színház

Törőcsik Mari: „Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm.”

A 85 éves korában elhunyt Törőcsik Mari néhány éve Bérczes Lászlónak „végrendelkezett” a színésznő nevét viselő beszélgetőkönyben.
Színház

„Ez a pillanat a gondolkodásra jó, beszédre nem” – Pályatársai, tisztelői búcsúznak Törőcsik Maritól

Sorra jelennek meg a személyes hangvételű visszaemlékezések a 85 évesen elhunyt Törőcsik Mariról a közösségi médiában, ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.
Vizuál

Az újrakezdés filmjei

Egyre közelebb kerül az újranyitás gondolata, bár a bemutatókat még halogatják, de előbb-utóbb moziba is mehetünk. Addig is öt olyan klasszikus magyar filmet ajánlunk a Filmio kínálatából, amelyekben a hősök élete teljesen más irányt vesz.
Színház

Zsótér Sándor Törőcsik Mariról: „Az idegrendszere feltépte a szobát”

Törőcsik Mari „kitüntetett azzal, hogy dolgozott velem” – emlékezett vissza Zsótér Sándor rendező a pénteken elhunyt színésznőre.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház gyász

89 évesen elhunyt Szabó Rózsa operaénekes

Lukács Ervin Kossuth-díjas karmester özvegye, Szabó Rózsa magánénekes halálhírét a Magyar Állami Operaház közölte.
Zenés színház gyász

Elhunyt Szalay Miklós, az Operaház egykori karigazgatója

Szalay Miklóst néhány nappal 86. születésnapja előtt érte a halál – tudatta az Operaház.
Zenés színház hír

Pályakezdő operaénekeseknek hirdet bel canto mesterkurzust és énekversenyt a Coopera

Molnár Levente Liszt-díjas bariton ötlete nyomán Musicum Laude címmel bel canto mesterkurzust hirdet a Coopera. A nyári képzést egy énekversennyel egybekötött gála zárja majd szeptemberben.
Zenés színház ajánló

Ajándék előadásokkal kedveskedik nézőinek a Madách Színház

Ismét műsorra tűzi népszerű online előadásait a Madách Színház, a zenés beszélgetéseket bárki ingyenesen megtekintheti. A SzínpadON produkciói szerda esténként láthatóak, az alkotók így szeretnének egy kis színházat visszacsempészni az emberek életébe.
Zenés színház magazin

A muzsika hangja szigorú valósága

Talán nem meglepő, hogy számos musicalhez hasonlóan a Broadway színpadáról vászonra álmodott, öt Oscar-díjjal jutalmazott és minden idők ötödik legjövedelmezőbb filmjeként számon tartott A muzsika hangját is valós események ihlették, arról viszont már kevés szó esik, hogy a szereplők olyannyira az életből csöppentek a képernyőre, illetve a színpadra, hogy a szerzők még a neveket sem változtatták meg.