Zenés színház

Vadnak születtél? – új magyar musical a RaM Színházban

2021.05.23. 09:05
Ajánlom
Új magyar musical debütál ősszel a RaM Színház színpadán a Tesla-musical szerzőinek tollából. A Vadak Ura Egressy Zoltán, Müller Péter Sziámi és Sebestyén Áron szerzeménye, és egy zárt, hierarchikus rendszer mindennapjaiba nyújt betekintést, ahol állatokat látunk ugyan, de a szituációk nagyon is emberiek.

Az alkotók a nagy kultikus darabok – például Az Oroszlánkirály vagy A dzsungel könyve – értékteremtő hagyományait követve hozzák létre legújabb produkciójukat, melyet élethű animációk, látványos jelmezek, valamint dinamikus dalok és koreográfiák segítségével visznek színre.

AGYARVADDISZNOweb-085540.jpg

Vadak Ura jelmezterv (Fotó/Forrás: Zséli Csilla)

A történet szerint az állatok nyolc klánba tömörülve élik mindennapjaikat, uralkodójuk azonban egyik pillanatról a másikra eltűnik a hatalmas erdő sűrűjében.

Az egység és a béke felborul, a vadaknak pedig az ősi hagyományok és az egyensúly fenntartása érdekében mihamarabb új vezért kell választaniuk.

A három legerősebb klán – a Medvék Klánja, a Farkasok Szövetsége és a Rókák Nemzetsége – képviselői pályáznak a posztra, a hatalom megszerzésének érdekében pedig semmilyen módszertől nem riadnak vissza.

„Agyar, Azuka, Szerafina és a többiek – a Vadak Ura karaktereire komoly munka és minőségi játék dalokat írni” – mondta Müller Péter Sziámi, hozzátéve, hogy állatos darabot eddig még soha nem írt, de mindig is nagy vágya volt.

Egressy Zoltán is nagy örömmel vágott bele a munkába, hiszen mint fogalmazott:

„Ritkaság, amikor egy felkérés és valamiféle megfogalmazatlan belső késztetés találkozik.

Ez rövid időn belül már másodszor történik meg velem, ugyanazzal az alkotócsapattal, amelynek minden tagja profi módon, szívvel-lélekkel dolgozik. Emlékezetesen jó munkafolyamat eredményeként született meg a Tesla-musical, most pedig részese lehetek a Vadak Ura című új magyar produkciónak. Felnőtteknek is szóló mesét írni az igazság kereséséről, a szeretetről, az elfogadásról, lehetőség szerint érdekes figurákat teremteni, és azokat életre kelni látni nagy boldogság - remélem hasonlóképpen érzik majd a nézők is.”

Az alkotók a Vadak Urával egy olyan lenyűgöző musical show-t szeretnének létrehozni, amely érdekes, minőségi és tartalmas szórakozást kínál az egész család számára, miközben szeretni való, kalandos és misztikus.

A Vadak Ura premierhétvégéjére 2021. október 15-17-én kerül sor, a megújult RaM Színházban.

Az alkotók:

Író: Egressy Zoltán

Dalszövegíró, dramaturg: Müller Péter Sziámi

Zeneszerző: Sebestyén Áron

Rendező: Pataki András

Jelmeztervező: Zséli Csilla

Koreográfiák: Re-Production, Benkő Dávid, Benkő-Morvai Veronika

Színpadi visual, LED kreatívok: Forward Productions csapata

Kreatív ötletgazda: Vona Tibor

Producer: Vona Krisztián Tibor

Főbb szerepekben: Pesák Ádám, Szabó Máté, Füredi Nikolett, Fésűs Nelly, Békefi Viktória, Magyar Viktória, Simon Boglárka, Ódor Kristóf, Vadkerti Imre, Makrai Pál, Ragány Misa, Kisfaludy Zsófi, Papp Attila, Savanyú Gergely, Kósa Zsolt és még sokan mások.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Van neve annak, ami vagyok – Székely Kriszta kiállása

A Katona József Színház rendezője, Székely Kriszta is felszólalt június 14-én, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény elleni tüntetésen.
Jazz/World

Elhunyt Winand Gábor zenész

Hosszan tartó betegség után, 57 éves korában elhunyt Winand Gábor fuvolán és zongorán is kiválóan játszó zenész, énekes, tanár és zeneszerző – tudatta Budapest Jazz Club.
Klasszikus

A magyar zenetanárnő, aki generációkat tanított meg szorongás nélkül hegedülni

Havas Kató a saját bőrén tapasztalta meg, milyen káros hatással van egy muzsikusra a szorongás, a megfelelési kényszer és a lámpaláz. Egy balatoni cigányprímás, egy amerikai találkozás és egy majdnem félbeszakadt karrier hatására dolgozta ki hegedűoktatási módszerét, amelynek központi jelszava volt a természetesség, a könnyedség és a belülről fakadó elegancia.
Tánc

Ismét élőben játszik a Recirquel Társulat

A Solus Amor című produkcióval nyitja meg kapuit június 25-én a Müpa Fesztivál Színháza. Nem ez lesz az egyetlen újcirkusz-produkció a színházteremben: a trilógia egy másik darabja, a My Land is színre kerül.
Vizuál

Akik az erdőkből merítettek erőt

A Pálosok című tárlat az egyetlen magyar alapítású és máig működő férfi szerzetesrend, a pálos rend történetéről ad áttekintést. Egyszerre szól a világi és egyházi társadalom valamennyi csoportjához, s nyit azok felé is, akik kevés, vagy semmilyen tudással nem rendelkeznek a pálos rendről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

58 év, 52 napló – beszélgetés Marton Évával

Egy férj, Dr. Marton Zoltán, aki azt mondja élete párjáról: „58 éve őt szolgálom”. És egy feleség, akit úgy hívnak: Marton Éva. S máris kirajzolódhat minden olvasó fejében a folytatás.
Zenés színház hír

Ősbemutatókkal és klasszikusokkal várja a következő szezont az Operettszínház

A 2020/21-es évad a folyamatos újratervezés időszaka volt – idézte fel Kiss-B. Atilla főigazgató az elmúlt hónapokat a Budapesti Operettszínház évadbejelentő sajtótájékoztatóján, egyúttal köszönetet is mondott a nézőknek, akik kitartóan támogatták a színházat a nehézségek közepette. A múlt visszaidézése mellett azonban a társulat már a jövőre koncentrál: öt új bemutatóval készülnek a következő évadra.
Zenés színház ajánló

Foci a színpadon és élőben – különleges előadásra készül a Puskás musical csapata

Rendhagyó előadásnak lehetnek szemtanúi a Puskás musical június 19-i előadására jegyet váltó nézők: jegyükért ugyanis az előadás megnézése mellett a Magyarország-Franciaország EB-mérkőzést is a nézőtérről szurkolhatják végig, a szervezők ugyanis egy, a színpadon felállított óriás kivetítőn élőben közvetítik a meccset.
Zenés színház hír

A Pécsi Nemzeti Színház újraalkotja a szabadtéri színház fogalmát – indul a #színháztér projekt

Júniusban a pécsi teátrum művészei nyakukba veszik Baranya megyét, hogy szó szerint az utcára vigyék a színházat. A miniszter félrelép telt házas premierjével újranyitó intézmény ingyenesen látogatható Erkélykoncertekkel és klasszikus produkciókkal várják a szórakozni vágyókat.
Zenés színház bécs

Cecilia Bartoli is fellép a bécsi Operaház új évadában

Öt saját produkcióval, a Monte-Carlói Opera vendégelőadásával, gyermekoperával és három balettpremierrel is készül a Bécsi Állami Operaház a 2021/22-es szezonra. Az új évad egyik szenzációja, a világhírű olasz mezzoszoprán, Cecilia Bartoli debütálása a bécsi színpadon.