Zenés színház

Vágó Zsuzsi balesete után már a visszatérést tervezi

2011.06.14. 13:39
Ajánlom
Jobban van a Miss Saigon női főszerepére készülő Vágó Zsuzsi, akinek kocsija vaddisznóval ütközött az M3-as autópályán, miközben egyetlen pihenőnapján hazafelé autózott. A fiatal művésznő és rokonai szerencsésen megúszták a balesetet, ő pedig a visszatérést tervezi - már e héten.

"A Szép nyári nap vasárnapi előadása után Miskolc felé haladtunk, amikor balról egy vaddisznó rohant az autónak. Megpördültünk, majd az árokban landoltunk. Szerencsére nemigen szokott úrrá lenni rajtam a pánik, s már lelkileg és mentálisan is sikerült földolgoznom a történteket. Azonnal felismertem a helyzetet, s én nyugtattam a többieket, hogy nemsokára megérkezik a segítség. Azóta ők is jobban vannak. Az igazság az, hogy jobban megviselt, hogy előadást kellett lemondanom..." - mondja Vágó Zsuzsi. A színésznő szerencsésnek tartja magát abból a szempontból, hogy talán a szakmája miatt jobban bele tud helyezkedni egy szituációba, mivel a színházban szélsőségeket is el kell játszania.

Zúzódásai, húzódásai ellenére Vágó Zsuzsi mihamarabb szeretne újra színpadra lépni. "Sokat fekszem, pihenek, ezen kívül mindenféle sportkrémmel kenegetem a sérült részeket. Szombaton már mindenképpen színpadra állok, Kecskeméten adjuk elő a Tavaszébredést a Kecskeméti Országos Zenés Színházi Találkozón. Jövő héten pedig visszatérek a Miss Saigon-próbákra is. Az első gondolatom az volt a Saigonnal kapcsolatban, hogy ilyen fájós háttal és vállal hogy emelem föl a gyerekeket. Azt gondolom azonban, hogy az ember jobban és gyorsabban gyógyul, ha azt csinálja, amit szeret. A soproni premierre pedig már három Tamet is tudok majd a kezemben tartani" - nyilatkozta mosolyogva Vágó Zsuzsi, aki egyébként nagyon készül a gigantikus, látványos szabadtéri előadásra, hiszen szerepálma teljesült azzal, hogy ő játszhatja Kimet.

A baleset miatt Vágó Zsuzsi helyett közeli barátnője, Vágó Bernadett áll be az évad két utolsó Szép nyári nap előadásában Juli szerepébe, az ő helyén pedig Szendy Szilvi játszik majd. Reméljük, mihamarabb a színpadon köszönthetjük újra a művésznőt, aki nagyon készül vissza kollégái közé. "Nagyon jólesik, hogy rengetegen felhívtak és üzeneteket küldtek. Meg sem tudom számolni, hány ember érdeklődött a hogylétem felől..."

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Csak röpülnék – beszélgetés Bodnár Erikával

Gyerekként József Attila versei adtak neki hitet. Sírni mindig szégyellt, nevetni csak a főiskolán tanult meg. Legendás művészekkel dolgozott együtt és sohasem elégedett meg azzal, ami már bevált. Új utakat keresve próbált meg röpülni, mindig egyre feljebb, s gondolatban talán most is egyik híres szerepében szárnyal. Bodnár Erika – Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész – már két éve nem lépett színpadra. Megtisztelő, hogy az otthonában beszélgethettünk vele.
Zenés színház

74 évesen elhunyt Edita Gruberová

A „Szlovák Fülemüle” becenéven is emlegetett, világhírű szoprán énekesnő halálhírét a család közlése alapján müncheni ügynöksége, a Hilbert Artists Management tette közzé.
Klasszikus

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Könyv

Elhunyt Kálmán C. György

Vasárnap hajnalban, hatvanhét éves korában elhunyt Kálmán C. György – tudatta a neves egyetemi tanár, irodalomtudós, kritikus, publicista féltestvére
Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Az Esterházy-kihívás

A Fuharosok sejtelmes történetéből írt monokoncert-operát Vajda Gergely. A tavaly bemutatott mű a Liszt Ünnepen – a Forte Társulat közreműködésével – Molnár Anna operaénekes és négy színész játékával elevenedik meg. De mire kellenek a labdák és a talicskák? Erről is olvashatnak a kultura.hu oldalán megjelent páros interjúban.
Zenés színház magazin

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.
Zenés színház gyász

74 évesen elhunyt Edita Gruberová

A „Szlovák Fülemüle” becenéven is emlegetett, világhírű szoprán énekesnő halálhírét a család közlése alapján müncheni ügynöksége, a Hilbert Artists Management tette közzé.
Zenés színház ajánló

Esterházy-regény és gyermekáldozatok – két kortárs opera elé

Október 21-én látható a Müpa Fesztivál Színházában Vajda Gergelynek Esterházy Péter regénye nyomán írt operája, a Fuharosok, valamint George Benjamin műve, az Into the Little Hill, Horváth Csaba rendezésében és a Forte Társulat közreműködésével.
Zenés színház hír

Kultúrák találkozása – A mosoly országa bemutatójára készül az Operettszínház

Október 22-én, 23-án és 24-én mutatják be a Budapesti Operettszínházban Lehár Ferenc egyik legkülönlegesebb színpadi művét, amely ezúttal a Magyarországon először dolgozó Stephen Medcalf rendezésében kerül színre.